Σάββατο, Αυγούστου 03, 2024

Οφειλόμενη διόρθωση ρεπορτάζ του edolio5! Το θανατηφόρο ατύχημα του 63χρονου εργάτη Βασίλη Γαβαλά στο Sea Jet του Μάριου Ηλιόπουλου δεν έγινε στο ναυπηγείο της οικογένειας Σπανόπουλου στην Σαλαμίνα αλλά στις εγκαταστάσεις του Γεώργιου Κόρου.


edolio5 team

Η διαστάυρωση του ρεπορτάζ μας οδηγεί σε οφειλόμενη διόρθωση αφου πάνω από όλα το edolio5 σέβεται τους κανόνες δεοντολογίας της δημοσιογραφικής έκφρασης. 

Σε προγενέστερη ανάρτηση μας, είχαμε αναφερθεί στο θανατηφόρο ατύχημα που έγινε σε ναυπηγείο στην Σαλαμίνα. Η επισκευή αφορούσε το πλοίο Sea Jet του Μάριου Ηλιόπουλου. Από λάθος πληροφόρηση αναφέραμε ότι το ναυπηγείο αυτό ήταν της οικογένειας Σπανόπουλου. 

Τελικά το ναυπηγείο ήταν γειτονικό των εγκαταστάσεων που διατηρεί ο Σπανόπουλος και όχι του ιδίου. Το ναυπηγείο που έγινε το θανατηφόρο ατύχημα ανήκει στον Γεώργιο Κόρο **

Το θέμα αυτό μπορεί να χάθηκε από την επικαιρότητα αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις.

Ο μηχανουργός Βασίλης Γαβαλάς
* 63 ετών έχασε τη ζωή του κάτω από τον 17 τόνων καταπέλτη πλοίου στα ναυπηγεία Σαλαμίνας (Κόρου).


*Βασίλης Γαβαλάς

Με ένα μόνο ξύλινο υποστήριγμα στην μία πλευρά του ο καταπέλτης, (απίστευτη αμέλεια) για άγνωστους λόγους χαλάρωσε και τον καταπλάκωσε, όπως λένε στο edolio5 συνάδελφοι του.


**Γεώργιος Κόρος

Που ήταν ο επόπτης ασφαλείας των ναυπηγείων; Ποιος έλεγξε να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας;

Το edolio5 είχε αναφερθεί με εκτενές ρεπορτάζ στο παρελθόν θανάτου με τους 24 νεκρούς - μέλη πληρώματος - σε πλοία του Μάριου Ηλιόπουλου χωρίς φυσικά να σημαίνει αυτό ότι ο θανάτος του εργάτη προχθες οφείλεται σε αμέλεια του εφοπλιστή.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !