Σάββατο, Ιουνίου 01, 2024

Ο Προβόπουλος έφυγε από την ζωή αλλά τα πεπραγμένα του ως υπηρέτης της τρόικας έμειναν ζωντανά! Τα σκάνδαλα της μαφίας του παρακράτους και η δημιουργία ενός τραπεζίτη που σέρνεται μέχρι σήμερα στην δικαιοσύνη για εικονικά τιμολόγια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και θαλασσοδάνεια που έχουν γραφτεί στην καυτή άμμο.


Του ειδικού συνεργάτη 

Δεν μας παραξενεύει ότι τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης συνηθίζουν να κάνουν αγιογραφίες σε κάθε μεγάλο τραπεζίτη που φεύγει από τη ζωή. Φροντίζουν για αυτό οι εταιρείες επικοινωνίας που τα «μπουκώνουν» με διαφημίσεις προκειμένου να χτίσουν την υστεροφημία «ενός καλού ανθρώπου» μιας «καλής τράπεζας». 

Το ίδιο συνέβη και με τον πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Και τι δεν διαβάσαμε ! Παραλίγο να μάθουμε ότι ήταν ο νέος Μωυσής επί της γης.

Προφανώς το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους και σε έναν υποταγμένο κόσμο που έχει πάθει αμνησία. Μπορεί και να μην έχει άδικο! 

Δεν λέμε καλές οι αγιογραφίες, αλλά αυτή που μετράει είναι η αλήθεια και στην προκειμένη περίπτωση σε ότι αφορά τον αποθανών είναι αμείλικτη.

Ο Γιώργος Προβόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής μιας αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος και απόλυτος υπηρέτης μιας ολιγαρχίας που βασανίζει επί δεκαετίες την πατρίδα μας.

Εκτελώντας συμβόλαιο της Τρόικας και της ντόπιας διαπλοκής ο τότε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος εξαφάνισε όλες τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες που δεν βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του συστήματος και δεν περνούσαν από τον πάγκο για να παραμένουν επί δεκαετίες εκβιαζόμενοι έχοντας πάρει δάνεια.

Μέσα από αυτή τη λεηλασία γιγάντωσε έναν συστημικό τραπεζίτη, που σήμερα ασχολείται με τα κρασιά της κόρης του και προσπαθεί να κάνει τον οικονομικό παράγοντα με τις κατά καιρούς μπουρδολογίες που λέει και δημοσιεύουν τα ΜΜΕ κατόπιν 500ευρου, ο οποίος είχε αποκτήσει τεχνογνωσία στα σκάνδαλα με τα θαλασσοδάνεια, τα εικονικά τιμολόγια και είχε ανάγει σε δόγμα τη διαπλοκή. Το όνομα του το ξέρουν ακόμη και οι ισοβίτες των φυλακών που χρησιμοποίησε ως μπροστινούς για εικονικά δάνεια και του πήγαιναν με σακούλες τα λεφτά που εκ ταμίευαν από την τράπεζα που τον είχε βάλει ως επικεφαλής πασίγνωστη εφοπλιστική οικογένεια.

Ακόμη και τώρα ο εν λόγω τραπεζίτης τον οποίο αναγκάστηκε να διώξει νύχτα από την τράπεζα η οικογένεια αυτή βρίσκεται αντιμέτωπος με δικαστικές περιπέτειες για εικονικά τιμολόγια και φυγάδευση κεφαλαίων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό, την επίμαχη περίοδο των capital controls.

Στη διάρκεια της θητείας Προβόπουλου, η Τράπεζα της Ελλάδος εκτέλεσε συμβόλαια θανάτου σε βάρος επιχειρηματιών με ελεγκτές που έχουν βρεθεί με βίλλες δεκάδων εκατομμυρίων στην κατοχή τους που πήγαιναν σε δίκες αφήνοντας την Porsche και την Mercedes στο πάρκινγκ απέναντι από το Εφετείο Αθηνών.

Εργαλειοποιώντας διάφορους παρακρατικούς μηχανισμούς στοχοποιούσαν κορυφαίους επιχειρηματίες, τους οποίους οδηγούσαν στην καταστροφή για να μπορέσουν στη συνέχεια τα καρακόλια της διαπλοκής να λεηλατήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Μαζί με τους καθεστωτικούς μηχανισμούς της τότε κυβέρνησης έστηναν κατηγορίες, προχωρούσαν σε θεαματικές συλλήψεις επιχειρηματιών και τραπεζιτών που δεν ενέδιδαν στον εκβιασμό επιδιώκοντας να ελέγξουν ολοκληρωτικά το τραπεζικό και επιχειρηματικό σύστημα.

Πρόκειται για μια γκρίζα περίοδο την οποία κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει.

Ευτυχώς οι πρωταγωνιστές αυτής της ιδιότυπης μαφίας βρίσκονται πλέον στο περιθώριο του οικονομικού και τραπεζικού συστήματος.

Κάποιος όμως θα πρέπει να γράψει τη μαύρη βίβλο της περιόδου Προβόπουλου, για να μάθει ο κόσμος όλη την αλήθεια για τη σκοτεινή εκείνη εποχή. 

Είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα βρεθεί ! 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !a