Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024

Φιάσκο η πολυδιαφημισμένη «σύλληψη» της ΕΛΑΣ του «Τάκη του Αλβανού» στο αεροδρόμιο που τελικά παραδόθηκε μόνος του! Η επιστροφή από το Λονδίνο για να απολογηθεί, οι δικογραφίες που τον καίνε και τις «φορτώνουν στην πλάτη του», η έκρηξη - θανάτου του Smart στην Αττική Οδό, οι ανεξιχνίαστες δολοφονίες του «κατσαρόλα» στο μπαρ «Joy» στην Γλυφάδα και του «Μαύρου» στην Ηλιούπολη, τα ναρκωτικά, η απαγωγή του «Γκρέργκι» από τις φυλακές και η βιντεοκλήση που τον απαλλάσσει.


Του ειδικού συνεργάτη

Ο κανόνας στις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ είναι πρώτα να περιμένεις την εξέλιξη μιας υπόθεσης και μετά να βιάζεσαι να κάνεις τον Ηρακλή Πουαρό. Η πολυδιαφημισμένη σύλληψη του άλλοτε συνεργάτη του Βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι που συνελήφθη την Τρίτη στο αεροδρόμιο Βενιζέλος φαίνεται πως αποτελεί ένα ακόμα φιάσκο των αρχών ασφαλείας που βιάστηκαν να ανακοινώσουν την μεγάλη επιτυχία τους.

Ο 48χρονος «Τάκης ο Αλβανός» ήρθε μόνος από το Λονδίνο που ζούσε και παραδόθηκε στους αστυνομικούς προκειμένου να απολογηθεί για όσα των κατηγορούν, όταν έμαθε πως έχει εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του για τα στοιχεία που τον συνδέουν με την υπόθεση της έκρηξης ενός αυτοκινήτου Smart στην Αττική Οδό το 2014, που οδήγησε στον θάνατο έναν συμπατριώτη του.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με ελάχιστη εγγύηση, 10000€ μέχρι να αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο αν θα προφυλακιστεί ή όχι.  

Υπενθυμίζεται ότι, ο δράστης είχε κατηγορηθεί για δολοφονία στο μπαρ «Joy» στη Γλυφάδα το 2017, όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος ενώ το όνομα του έχει εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις χωρίς όμως ποτέ να οδηγηθεί στο δικαστήριο με συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι προφανές ότι η φιλία του με τον Αλκέτ Ριζάι του έχει στοιχήσει για τα καλά. Ας ανοίξουμε τον φάκελο.

Το 2017 στο μπάρ Joy στην Γλυφάδα ύστερα από πυροβολισμούς μετά από ενέδρα έχασε την ζωή του ένας άνδρας. Δύο μάρτυρες από το μπαρ, ανέφεραν πως οι φωτογραφίες του "Τάκη" που τους έδειξαν οι αστυνομικοί, προσομοιάζουν με τον δράστη της δολοφονίας στο μπαρ, του 35χρονου "Κατσαρόλα", όπως ήταν το προσωνύμιο του, καθώς έβραζε την κοκαΐνη πριν την πουλήσει σε καθαρή μορφή. 

Παράλληλα από τα βίντεο καμερών του μπαρ αλλά και διπλανών αντίστοιχων επιχειρήσεων φερόταν από την δικογραφία να καταγράφουν την διαφυγή του "Τάκη". Αυτά είναι τα στοιχεία που τον ενοχοποίησαν και οδήγησαν στην προφυλάκισή του. Η πορεία της υπόθεσης όμως έδειξε πως τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο Τάκης ο Αλβανός 2 μήνες μετά την προφυλάκιση του και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους αποφυλακίστηκε! Ο «Τάκης», είχε συλληφθεί την 29η Ιανουαρίου στη Λαμία σε εκτέλεση εντάλματος για την υπόθεση αυτή. Στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, μάλιστα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρχε διάχυτη η πεποίθηση ότι η σύλληψή του θα έφερνε στην επιφάνεια στοιχεία για συμβόλαια θανάτου από τον χώρο της νύχτας. Φυσικά τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που το edolio5 έχει στην διάθεση του, και βάση αυτής προφυλακίστηκε, τα ξημερώματα της 8ης Οκτωβρίου 2017 ο «Τάκης» είχε πυροβολήσει εναντίον δύο Αλβανών, σεσημασμένων για ναρκωτικά, την ώρα που έβγαιναν από το μπαρ. Ο ένας δέχτηκε δύο σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιά και πέθανε πριν από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο δεύτερος, αν και τραυματίστηκε στο στήθος, κατάφερε να επιζήσει.

Οι κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας κατέγραψαν, μερικά λεπτά πριν από την ένοπλη επίθεση, τις κινήσεις δύο ανδρών έξω από το Joy Bar και το νυχτερινό κέντρο Opus που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Ο ένας από αυτούς φορούσε ένα στρατιωτικό τζάκετ με κουκούλα και ο δεύτερος ένα φούτερ στο οποίο είχε κρύψει το όπλο. Αφού πρώτα ήλεγξαν τον χώρο, επέστρεψαν, με τον δεύτερο να τραβάει όπλο και να πυροβολεί προς την είσοδο του Joy Bar. Γυναίκα θαμώνας του καταστήματος αναγνώρισε στο πρόσωπο του «Τάκη» τον άνδρα που, τη στιγμή που εκείνη έβγαινε από το κατάστημα, βρισκόταν απέξω και την κοίταξε επίμονα. Όταν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών τής έδειξαν το βίντεο από τις κάμερες του Opus, η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο δράστης προσομοιάζει στον 45χρονο συλληφθέντα.

Παρόμοιο είναι το περιεχόμενο κατάθεσης και μιας υπαλλήλου του Joy που τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν δίπλα στο θύμα. Είπε ότι ο «Τάκης» ή «Νότης» προσομοιάζει σε μεγάλο βαθμό στον άνδρα που πυροβόλησε. Ο αδελφός του δολοφονηθέντος, που πάντως δεν ήταν παρών στο μπαρ, υπέδειξε τον «Τάκη» ως τον έναν από τους δράστες, ενώ στο βίντεο από τις κάμερες του Joy αναγνώρισε ακόμα έναν από τους θαμώνες του καταστήματος το μοιραίο βράδυ: τον Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο. Ο «μαύρος», όπως ήταν το ψευδώνυμο του Ασημακόπουλου, δολοφονήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Τη στιγμή της σύλληψής του στη Λαμία, ο «Τάκης» βρισκόταν μαζί με τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριτζάι που είχε πάρει πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού, προκειμένου να τον παραλάβει και έναν ακόμα Έλληνα επιχειρηματία – ίσως το πιο «βαρύ» όνομα στον κόσμο της νύχτας, που έχει αφήσει βαρύ αποτύπωμα στο παρελθόν, που τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια όμως δεν φαίνεται να έχει καμία ανάμιξη σε οποιαδήποτε δικογραφία και να ασχολείται με το χονδρικό εμπόριο ποτών σε όλη την Ελλάδα χωρίς να έχει απασχολήσει τις αρχές για οτιδήποτε.

O Αλβανός συλληφθείς πάντως είχε από την πρώτη στιγμή αρνηθεί την εμπλοκή του στη δολοφονία στο Joy bar. Κατά πληροφορίες επεδίωξε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τους μάρτυρες της δολοφονίας που κατά τη διαδικασία δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του τον άνδρα που άνοιξε πυρ έξω από το μπαρ. Επικαλέστηκε επίσης βίντεο από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης προκειμένου να υποστηρίξει την αθωότητά του. Οι ισχυρισμοί που προέβαλε έγιναν δεκτοί από την ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση και 2.5 μήνες μετά τη σύλληψή αποφυλακίστηκε. Σε μια ακόμα υπόθεση - δικογραφία που είχε εμπλακεί το όνομα του αφορά την ανατίναξη του αυτοκινήτου καθ' οδόν στην Αττική Οδό με αποτέλεσμα τον θάνατο του 35χρονου Άλεξ Ράπο που ήταν φίλος του «Τάκη». Στην υπόθεση αυτή έχει ουρά και η δολοφονία στο Μπάρ Joy στην Γλυφάδα και για αυτό τον λόγο προφανώς ενεπλάκη και το όνομα του συλληφθέντα την προηγούμενη Τρίτη στο αεροδρόμιο.

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2014, ο 35χρονος μπήκε στο μικρό SMART μαζί με την 26χρονη φίλη του, προκειμένου από τον Άγιο Δημήτριο να την μεταφέρει στο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς θα ταξίδευε στη Αλβανία. 

Ο 43χρονος "Γκέργκι", ήταν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο βασικός στόχος της δολοφονίας στο μπαρ της Γλυφάδας το 2017. Καθόταν μαζί με τον "Κατσαρόλα" μέσα στο κατάστημα όταν εισέβαλλε ο δράστης και πυροβόλησε εναντίον τους. Από τα πυρά του τραυματίστηκε ο "Γκέργκι", σκοτώθηκε ο "Κατσαρόλας" και τραυματίστηκαν δύο θαμώνες.

Ο "Γκέργκι" είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση 20 κιλών ηρωίνης στον Πειραιά και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενώ ο "Κατσαρόλας" για ναρκωτικά.

Στις 12 Οκτωβρίου 2012, ο "Γκέργκι" ενώ βρισκόταν στις φυλακές Τρικάλων εκτίοντας ποινή τεσσάρων χρόνων, "χτύπησε" στο προαύλιο των φυλακών και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ήταν 19:20 όταν έφθασε στα εξωτερικά ιατρεία συνοδευόμενος από τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Τότε εισέβαλλαν στο νοσοκομείο τρία άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ. Ακινητοποίησαν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους αφόπλισαν, πυροβόλησαν στον αέρα, και άρπαξαν τον "Γκέργκι".

Κατά έναν παράξενο τρόπο οι "απελευθερωτές" του δεν του έβγαλαν τις χειροπέδες που φορούσε, στην διαδρομή προς Αθήνα, γιατί ενδεχομένως, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είχε "οφειλές" τις οποίες έπρεπε να ξεχρεώσει για να τον απελευθερώσουν.

Λίγες ώρες μετά την απόδραση, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κοντά στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει αλλά οι επιβάτες του άνοιξαν πυρ εναντίον με καλάσνικοφ και τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν. Οι κακοποιοί εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και διέφυγαν τρέχοντας, για να ακολουθήσει καταδίωξη και έρευνες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο αργότερα ο "Γκέργκι" εντοπίστηκε με τις χειροπέδες στην είσοδο της πολυκατοικίας και συνελήφθη όπως και ένας συνεργός του μέσα στο νεκροταφείο.

Πέντε χρόνια μετά κάποιοι επιχείρησαν να σκοτώσουν τον "Γκέργκι" στο μπαρ της Γλυφάδας αλλά σκότωσαν λάθος άνθρωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 στον «κόσμο της νύχτας» έχει ξεκαθαριστεί ποιοι είχαν κάνει την δολοφονία εκείνο το βράδυ, απαλλάσσοντας τον Τάκη τον Αλβανό από αυτή την ενέργεια με αποδεικτικό στοιχείο μια βιντεοκλήση που κατονομάζει τον πραγματικό δολοφόνο.


ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !