Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2021

Μας ξεφώνισε και το BBC! Παγκόσμια ξεφτίλα... σε ζωντανή σύνδεση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη! Ο πίνακας του Πικάσο αξίας 50.000.000 ευρώ έπεσε... σαν πετσέτα στο πάτωμα. Έμεινε άθιχτος επί 9 χρόνια μέσα σε μια ρεματιά και πήγε να σκιστεί μέσα στο "μαγαζί" του κυρ Μιχάλη!


Του Άρη Σπίνου

Βρέθηκε μετά από 9 χρόνια, κρυμμένος σε ρεματιά μαζί με ένα ακόμα έργο, και παραλίγο να... χαλάσει μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη συνέντευξη Τύπου.

Ο λόγος για τον πίνακα του Πικάσο, «Γυναικείο κεφάλι», που εκλάπη από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012 και εντοπίστηκε στις 28 Ιουνίου του 2021 στην περιοχή της Κερατέας, κρυμμένος, τυλιγμένος με νάιλον και σακούλες.

Αφού διατηρήθηκε λοιπόν για 9 χρόνια, στήθηκε στη συνέντευξη Τύπου δίπλα από τον έτερο κλεμμένο πίνακα του Μοντριάν. Οι πίνακες τεράστιας αξίας τοποθετήθηκαν με συγκεκριμένο τρόπο και σε σημείο όπου θα τους κατέγραφαν οι φωτορεπόρτερ, όμως τα πράγματα δεν πήγαν κατ' ευχήν, αφού ο Πικάσο... γλίστρησε και έπεσε στο πάτωμα. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος του υπουργείου που τον είχε στήσει, έσκυψε και τον έπιασε με γυμνά τα χέρια του, και τον τοποθέτησε στο ίδιο σημείο.