Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2024

Δικαστική έρευνα για το παραδικαστικό με... παραδικαστική μεθόδευση! Η χαμένη δικογραφία πασίγνωστου εφοπλιστή και οι «ερωτήσεις» στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του εφετείου Αθηνών που προκαλούν γέλιο. «Γνωρίζεται αν κλπ (του έγινε η κατάλληλη ερώτηση)». Κι όμως αυτή είναι ερώτηση που έγινε σε μάρτυρα.


Του ειδικού συνεργάτη

Πριν από λίγες μέρες σας ενημέρωσα για την δράση ενός νέου παραδικαστικού κυκλώματος που δυστυχώς ζει και βασιλεύει ακόμη και σήμερα παρά το γεγονός ότι το έχουν πάρει χαμπάρι οι αρχές!

Φαίνεται ότι οι άκρες του είναι πάνω από τις αρχές...  

Η περιβόητη δικογραφία πασίγνωστου εφοπλιστή που χάθηκε μέρος της την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η δίκη του και στο τέλος οδήγησε στην αθώωση του στο Εφετείο ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για απάτη σε 5 χρόνια, είχε αποτελέσει έργο για την διερεύνηση των προσώπων που συμμετείχαν στην εξαφάνιση της, από την εισαγγελέα Εφετών Καλλιόπη Βαρδάκη που σήμερα έχει προαχθεί σε αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Το πόρισμα της δεν έβγαλε ευθύνες σε κανέναν αλλά η επιμονή κάποιων βάζει την υπόθεση ξανά στην αρχή της και γίνεται νέος πειθαρχικός έλεγχος. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, η αρχειοθέτηση της έρευνας που έκανε η αρμόδια εισαγγελέας, ολοκληρώθηκε με το πόρισμα της στις 28/2/2023. 

Στην έρευνα αυτή κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος επειδή είχε κάνει σχετικά δημοσιεύματα αλλά και κάποιοι υπάλληλοι του Εφετείου Αθηνών που καταδείχθηκαν στην έρευνα ως εμπλεκόμενοι - γνώστες γεγονότων. 

Κυρίαρχο ρόλο στην υπόθεση αυτή είχε ο μάρτυρας του Εφετείου Αθηνών Χαράλαμπος Ματσούρης όπου στις 4 Αυγούστου του 2022 σε κατάθεση που έδωσε στην αρμόδια πταισματοδίκη Ασημούλα Σαμψούλη είπε με λίγα λόγια ότι δεν ξέρει τίποτα. 

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη αξία είναι η ερώτηση που του υποβλήθηκε για να δώσει την απάντηση. Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν σε εμένα από άκρως αξιόπιστη πηγή η ερώτηση ήταν η εξής:

«Γνωρίζεται αν κλπ (του έγινε η κατάλληλη ερώτηση)». 

Κι όμως! Δεν πρόκειται για πρόταση σεναρίου θεατρικής παράστασης αλλά υποτίθεται για ουσιαστική ερώτηση προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος που εξαφανίζει δικογραφίες. 

Σε μια τέτοια μη ερώτηση είναι αυτονόητο ότι αυτός που απαντάει πετάει την μπάλα στην εξέδρα και λέει ότι θέλει χωρίς να έχει καμία σύνδεση αυτό με την έρευνα. Έτσι και έγινε!

Εκτός από τον ίδιο - τον προαναφερόμενο μάρτυρα και υπάλληλο του Εφετείου - ακόμη και οι υπάλληλοι Γεωργία Τζοβάρα, Νικόλαος Κοκκινόπουλος που την περίοδο εκείνη είχαν την ιδιότητα των προϊσταμένων και οι υπάλληλοι Ιωάννης Μπράτσης, Στυλιανός Γιουφούσογλου και Διονύσιος Παπαδόπουλος κατέθεσαν για την υπόθεση αυτή. Όλοι είπαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την χαμένη δικογραφία. 

Όπως προκύπτει από το πόρισμα της εισαγγελέως Μπαρδάκη που τέθηκε στο αρχείο - αφού δεν ανακάλυψε επίορκους υπαλλήλους ένας μάρτυρας έδωσε 2 καταθέσεις εν όποιον της που η μία ήταν διαφορετική από την άλλη σε προγενέστερο και μεταγενέστερο χρόνο. 

Στην πρώτη, αναφέρει ότι έμαθε πως κάτι έγινε με μια γνωστή δικογραφία και το θέμα αυτό κουβεντιάστηκε έντονα στο Εφετείο. Όταν όμως επανήλθε με δεύτερη κατάθεση, είπε ότι μπορεί και να μην έγινε η «φασαρία» που είχε περιγράψει στην πρώτη κατάθεση. Οι απορίες όμως, δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, που προκύπτουν είναι αμείλικτες.

α) Πως είναι δυνατόν η εισαγγελέας Βαρδάκη να μην του ζήτησε να κατονομάσει λεπτομέρειες στην πρώτη κατάθεση ως προς αυτά που άκουσε και τις πηγές που του τα είπαν ;
β) Πως είναι δυνατόν η δεύτερη κατάθεση του να αναιρεί την πρώτη χωρίς να έχει καμία συνέπεια ;

Αυτές τις ώρες με εισαγγελική εντολή η υπόθεση αυτή αρχίζει από την αρχή! 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας την Δευτέρα το πρωί θα καταθέσει στην αρμόδια 19η πταισματοδίκη εξ αρχής ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος παραθέτοντας ξανά τα ονόματα των υπαλλήλων που σύμφωνα με τις πληροφορίες του γνωρίζουν για το τι έγινε με την επίμαχη δικογραφία του γνωστού εφοπλιστή.

Να σημειώσω ότι ήδη από νέα δημοσιεύματα, διερευνώνται 8 πρόσωπα - υπάλληλοι του Εφετείου Αθηνών και όχι μόνο - που σε συνεργασία με ιδιώτες και δικηγόρους εκδίδουν πλαστά ποινικά μητρώα. Όπως προκύπτει τέτοια μητρώα υπήρχαν και στην επίμαχη δικογραφία του γνωστού εφοπλιστή.

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις που θα φτάνουν μέχρι και σε γραφεία εφοπλιστών με τις θυγατέρες τους και πασίγνωστων επιχειρηματιών!

Όπως μαθαίνω για πλαστά έγγραφα κόρη πλοιοκτήτη πλήρωσε 1 εκατ. ευρώ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !