Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2024

Ιδού τα «δίδυμα» των ολιγαρχών και η μοιρασιά στις μεγάλες «δουλειές»! Οι «προξενητές» για να πέφτουν οι τόνοι και η αγωνία του Μαξίμου στον πόλεμο που έρχεται από τους μιντιάρχες - εφοπλιστές.


edolio5 team

Οι εφήμερες σχέσεις δεν οδηγούν σε ισχυρές συμμαχίες όσο και αν έχουν αυτές κοινό παρανομαστή με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 



Σήμερα η χώρα, έχει 200 οικογένειες που μαζεύουν όλο το δημόσιο χρήμα (προμήθειες, επιδοτούμενα προγράμματα - δάνεια) με κυρίαρχες αυτές που μετριόνται στα δάχτυλα τους ενός χεριού και όλοι οι άλλοι τους δίνουν αναφορά.

Αρχίζουν και καταλαβαίνουν οι ισχυροί ότι χωρίς συμμαχίες δεν μπορεί να γίνει τίποτα! Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αργά ή γρήγορα θα μείνουν έξω από το παιχνίδι. 

Οι μεγάλοι επιχειρηματίες που βλέπουν μακριά τα έχουν βρει...

Τα έχουν βρει Εξάρχου (Intrakat) με Περιστέρη (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) μάλιστα βοήθησε σε αυτό και ο υπουργός Εξωτερικών Γεραπετρίτης. 

Εδώ να σημειώσουμε όμως ότι ο υπόδικος για κακούργημα Εξάρχου κάνει δικό του παιχνίδι προκειμένου να γίνεται απαραίτητος στους Μπακοκαϋμενάκηδες αφού οι ίδιοι δεν έχουν γνώσεις σε κανένα από τα αντικείμενα που ασχολούνται (ΜΜΕ - Τράπεζες - Κατασκευές), εκτός από τα πετρέλαια. 

Ακόμη και ο γιος του Μπάκου, Νίκος ενώ προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται το σύστημα Εξάρχου τον αφήνει απέξω και αργά ή γρήγορα θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τις λάθος κινήσεις που κάνει.

Ο Εξάρχου επίσης διατηρεί καλή σχέση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη (Motor Oil).

Τα έχουν βρει Holterman (Reggeborgh Ελλάκτωρ και Alpha bank) με την κυβέρνηση και τις παρέχουν κάθε στήριξη διοχετεύοντας τις διαφημίσεις του ομίλου τους σε πρόθυμα ΜΜΕ που στηρίζουν το Μαξίμου.

Οι επιχειρηματίες Μυτιληναίος και Βαρδινογιάννης βρίσκονται σε μια όσμωση με στόχο μια συμμαχία στον χώρο του πετρελαίου και της ενέργειας  αλλά όχι με μετοχικούς όρους αλλά ευρύτερης στρατηγικής.

Δεν μιλάμε για μετοχική συνεργασία αλλά όταν ο Μυτιληναίος αποκτήσει ένα αξιόλογο ποσοστό στην Helleniq Energy (ΕΛΠΕ) φαίνεται ότι θα συμπορευθεί με όρους στρατηγικής με την οικογένεια Βαρδινογιάννη (Motor Oil)…

Άπαξ και δεν μιλάμε για μετοχική συνεργασία η συμμαχία αυτή μπορεί να αφορά ευρύτερες στρατηγικές… με τέτοιο τρόπο όμως ώστε να μην θεωρούνται καρτέλ ή να μην μπουν στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Βέβαια θα πουν πολλοί ο Μυτιληναίος έχει πλήρως αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την κυβέρνηση και διατηρεί καλές σχέσεις με Μητσοτάκη ενώ η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν αισθάνεται άνετα με τον Μητσοτάκη για να το αναφέρουμε κομψά (βλέπε έκτακτο φόρο στις εταιρίες διύλισης και πρόστιμο Επιτροπής Ανταγωνισμού)…

Με βάση πληροφορίες του Ε5, η κυβέρνηση αισθάνεται πλέον άνετα με τον Μυτιληναίο ώστε να αποκτήσει αρχικά ένα ποσοστό μειοψηφίας στην Helleniq Energy π.χ. 10% με προοπτική μεγαλύτερο ποσοστό... Ο Μυτιλιναίος λειτουργεί κάτι σαν «γέφυρα» μεταξύ οικογένειας Βαρδινογιάννη και Μαξίμου.

Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι με τον μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει αποφασίσει όπως έχει αποκαλύψει άλλωστε το edolio5 να χτυπήσει κατά μέτωπο την κυβέρνηση με τις συμμαχίες που ετοιμάζει με Βαρδινογιάννη και Κυριάκου.

Να σημειώσουμε ότι και ο Δημήτρης Μελλισανίδης - που δεν αποτελεί «μικρή μονάδα»  αλλά αντίθετα διαθέτει κύρος και επιρροή σε «μεγάλες οικογένειες» του τόπου - προσπαθεί να πλασάρει σιγά - σιγά ως διάδοχο του τον γιο του Γιώργο, κάνοντας τις απαραίτητες συμμαχίες για το δύσκολο καθημερινό πόλεμο της επιχειρηματικότητας που πραγματεύεται.

Όπως είναι γνωστό ο γιος του Δημήτρη Μελλισανίδη θεωρείται από όσους τον γνωρίζουν, ότι κινείται με ταπεινότητα και μετριοπάθεια όπως και ότι είναι πολύ σοβαρός συνομιλητής με γνώσεις του γίγνεσθαι των θεμάτων που ασχολείται. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !