Τρίτη, Μαΐου 14, 2024

Ελέγχονται για ξέπλυμα χρήματος και καταθέσεις 7 εκατ. ευρώ! Στέλεχος του ΟΣΕ που κατηγορείται για κακούργημα στην υπόθεση Τεμπών και ένας π. διευθυντής της περιφέρειας Αττικής που παραιτήθηκαν «σε μια νύχτα» στο στόχαστρο του Βουρλιώτη ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που τους κάρφωσε.


Του ειδικού συνεργάτη

Έχουμε και λέμε φρέσκο ρεπορτάζ σήμερα από την οδό Πειραιώς όπου στεγάζεται εντός του ΣΔΟΕ η αρχή ελέγχου για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 οι έρευνες αφορούν 3 πρόσωπα και επικεντρώνονται στον ελληνικό σιδηρόδρομο και στην περιφέρεια Αττικής.

Ως προς τον ΟΣΕ, ο ένας εξ αυτών υπέβαλε την παραίτησή του και αντικαταστάθηκε. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο λίγοι μήνες τον χώριζαν από τη λήξη της θητείας του καθώς αυτή είχε ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου του 2021 και θα έληγε στις 24 Οκτωβρίου του 2024.

Ωστόσο, δεν έχει διακόψει τους δεσμούς του με τον Οργανισμό καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, επισκέπτεται τακτικά τα γραφεία του ΟΣΕ ακόμα και ένα χρόνο ύστερα από την τραγωδία των Τεμπών και την «αποπομπή» του.

Σύμφωνα με τα όσα έχει παραδεχθεί και ο ίδιος μιλώντας κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη η παρουσία του στα γραφεία του ΟΣΕ δικαιολογείται καθώς είχε προσκληθεί από την υφιστάμενη διοίκηση. Είχε, δε, παραδεχθεί πως είχε προσκληθεί από το νυν επικεφαλής του Οργανισμού, δηλαδή τον κ. Τερεζάκη, με τον οποίο συνεργαζόταν αρκετά στο παρελθόν, αρνούμενος εντούτοις ότι διατηρούσε γραφείο όπως του είχε καταλογισθεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος τις πρώτες ημέρες ύστερα από την τραγωδία των Τεμπών και την παραίτησή του, βρισκόταν στο γραφείο του, ενώ είχε υπογράψει πλήθος αποφάσεων. Από αυτές ξεχωρίζει η απόφαση με οποία τέθηκε σε αργία ο επιθεωρητής του μοιραίου σταθμάρχη.

Όμως τα προβλήματά του δε σταματούν εδώ καθώς έχει ασκηθεί εις βάρος του κακουργηματική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους και πλημμεληματική δίωξη για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Μάλιστα, ο εν λόγο πέρασε την πόρτα του εφέτη-ανακριτή στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου για να απολογηθεί αλλά αρχικά είχε κληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου χωρίς ωστόσο να παρουσιαστεί.

Διώκεται, επίσης, σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος καθώς ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε τη μετακίνηση του σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία το μοιραίο βράδυ που έγινε δυστύχημα προκειμένου να μετακινηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με όσα είχαν μεταδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΟΣΕ είχε καταφέρει να πείσει τον εφέτη-ανακριτή για να αποφύγει αρχικά την προφυλάκιση με την εγγύηση που κλήθηκε να καταβάλει να ανέρχεται στα 50 χιλιάδες ευρώ, ενώ του επεβλήθη και η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο άλλος είναι πρώην διευθυντής της Περιφέρειας Αττικής , υπεύθυνος για μεγάλα έργα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ένα πρωί που του αλλάξανε πόστο, άνοιξε το συρτάρι του γραφείου του, πήρε ένα μολύβι και χαρτί και υπέβαλε την παραίτηση του. Λίγες μέρες αργότερα όπως προκύπτει από την έρευνα προσλήφθηκε σε μια μεγάλη Τεχνική Εταιρεία. Ας έρθουμε τώρα στην ταμπακιέρα των τραπεζικών λογαριασμών. Τόσο των ιδίων όσο και 3 συγγενικών τους προσώπων στους οποίους βρέθηκε συνολικά 7 εκατ. ευρώ.

Τρέχουν να τα δικαιολογήσουν αλλά μάλλον και κληρονομιά από τα ανάκτορα του Μπάκιχαμ να είχες τόσα λεφτά δεν μαζεύονται.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !