Τετάρτη, Φεβρουαρίου 07, 2024

Ο πανικός του Μαξίμου και η αναζήτηση για πρόσωπο του ευρώψηφοδελτίου ως επικεφαλής για να ανακόψει την εκρηκτική άνοδο Βελόπουλου που βρίσκεται στο 14%! Τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, οι αρνήσεις και η δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας που «βράζει» σε όλη την Ελλάδα και οι πιέσεις της Αμερικανικής Πρεσβείας για τον «εκλεκτό» της στρατηγό Φλώρο.


Του ειδικού συνεργάτη

Ο λαός μας λέει πως όταν πρέπει να αποφασίσεις υπό το κράτος πανικού οι αποφάσεις που θα πάρεις είναι λάθος!

Η εκρηκτική άνοδος της «Ελληνικής Λύσης - Κυριάκος Βελόπολους» που ακόμα και οι πιο φιλοκυβερνητικές εταιρείες δημοσκοπήσεων δείχνουν στους «κρυφούς δείκτες» ότι θα έχει διψήφιο ποσοστό έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στους επιτελείς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η χώρα έχει στρίψει προς τα δεξιά και υπάρχει ένα κυρίαρχο πατριωτικό ρεύμα που εκφράζεται και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ στην Ελλάδα δια του Βελόπουλου, αναγκάζει τους θαμώνες του Μαξίμου να ψάχνουν επειγόντος το πρόσωπο που θα κάνει τη διαφορά και θα ανακόψει τις διαρροές της ΝΔ προς την Νέα Δημοκρατία.

Σε αυτή τη φάση να πούμε ότι αν εξαιρέσουμε τους παλιούς ευρωβουλευτές που θα κατέβουν και πάλι, ένα μεγάλο ποσοστό από τους νέους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι (Δήμας, Χριστοφιλουπούλου, Τσιόδρας, Πατουλίδου, Μαραβέγιας, Καρανικόλας) δεν έχουν απολύτως καμία τύχη για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Κοινώς οι προαναφερόμενοι θα στοχεύσουν σε μία δεξαμενή του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Η κυβέρνηση χτύπησε το μαλακό υπογάστριο της συντηρητικής κοινωνίας, της παραδοσιακής δεξιάς δεξαμενής που μέχρι τότε είχε κερδίσει κατ’ όνομα δηλαδή ψήφιζαν ΝΔ επειδή ξέρουν ότι είναι ένα Κεντροδεξιό κόμμα.

Όμως, η ατζέντα που επέλεξε ο Μητσοτάκης είναι αριστερής λογικής και αυτό ταρακούνησε τις μάζες.

Δεν είναι τυχαίο που ξαφνικά οι δημοσκοπήσεις βρήκαν την Ελληνική Λύση στο 8-10% με κρυφούς δείκτες που την δείχνουν στο 14%.

Η διασπορά στην Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλη, τα ακροδεξιά κόμματα σε κάποιες περιοχές χτυπάνε ακόμα και διψήφιο.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην Θεσσαλία για άλλο λόγο. Η δυσαρέσκεια για τις πλημμύρες και την αργοπορία στα έργα αποκατάστασης έχει δημιουργήσει ένα νέο ρεύμα εκτός ΝΔ.

Όλα συνηγορούν ότι ο Μητσοτάκης θα πρέπει να κινηθεί πολύ συστηματικά στην ανάδειξη ενός δεξιού υποψήφιου από τα δεξιά προκειμένου να κόψει τις μεγάλες διαρροές.

Για πρόσωπα έχουν ακουστεί πολλά: Από τον Στρατηγό Φλώρο, ( που δεν κατάφερε να εκλέξει την σύζυγο του περιφερειακή σύμβουλο με τον Χαρδαλιά ), τον Αλκιβιάδη Στεφανή ( μικρών δυνατοτήτων ) μέχρι και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος το αρνήθηκε.

Επίσης, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να τοποθετήσει πέρα από τα πολιτικά πρόσωπα και μία γυναίκα στο ευρωψηφοδέλτιο που να έχει μεγάλη δημοτικότητα και να δείξει και το άνοιγμα στο γυναικείο χώρο.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !