Όλο το παρασκήνιο και το πως προήλθε το «όχι» προς το παρόν! Η αποκάλυψη της συνάντησης Σακελλαρίδη με τον Μαρινάκη έκαψε την υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Η προϋπόθεση να παραιτηθεί από το δελτίο ειδήσεων του MEGA η Ράνια Τζίμα ανέτρεψε τα σχέδια.


edolio5 team 

Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να συμμετέχει στην κούρσα για την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της ήττας από τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου.

«Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα» ανέφερε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δήλωση του στον Real FM σήμερα. Να σημειώσουμε ότι το edolio5 λίγες ώρες πριν είχε αποκαλύψει την συνάντηση Μαρινάκη - Σακελλαρίδη. Ωστόσο, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «παραμείνει στα κοινά» και να ασχοληθεί ενεργά με τη διαδικασία εκλογές νέου αρχηγού. «Το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.

Το όνομα του κ. Σακελλαρίδη ακούστηκε για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την παραίτηση του κ. Τσίπρα. Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου επεσήμαναν ότι πρόκειται για ένα «άφθαρτο» πρόσωπο που δεν έχει στιγματιστεί από τα μνημόνια. Ωστόσο, ο ίδιος δεν φαίνεται να διατεθειμένος να αναλάβει την «καυτή πατάτα» της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσει το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές (όπου παραδοσιακά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει καθόλου καλές επιδόσεις) και στις ευρωεκλογές ένα χρόνο αργότερα.

Κατά συνέπεια, η απόφαση του κ. Σακελλαρίδη αν και προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, εκτιμάται ότι ανοίγει τον δρόμο στην Έφη Αχτσιόγλου, όπως ήδη έχουμε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ η οποία αναδεικνύεται σε φαβορί για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα αφού έχει εξασφαλίσει και την υποστήριξη των κυρίαρχων ΜΜΕ στην Ελλάδα. 

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη τέθηκε ως προϋπόθεση ότι για να υποστηριχθεί ο Σακελαρίδης θα πρέπει να παραιτηθεί από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA η συζύγους του Ράνια Τζίμα για να μην αλλοιωθεί η αξιοπιστία του δελτίου ειδήσεων που βρίσκεται στην πρώτη θέση τηλεθέασης.