Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2023

Το «καμάρι» του ΚΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής! Τα κακουργήματα που τον βαραίνουν και η βουλευτική ασυλία που θα ήταν «δικαστική σωτηρία» για αυτόν αλλά χάθηκε στο πάρα πέντε! Οι τράμπες που έγιναν με αλλαγές εδρών και τα κόμματα που βρέθηκαν με παραπάνω βουλευτές. «Εμφύλιος πόλεμος» στην «ΝΙΚΗ» για την έδρα του Νατσιού.


edolio5 team

Με τον υπόδικο για κακούργημα πολιτευτή της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή έχουμε ξανά ασχοληθεί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών είχε εκλεγεί στην Δυτική Αττική με την Νέα Δημοκρατία. Οι εξελίξεις όμως τις τελευταίες ώρες που είχαν ως αποτέλεσμα να κάνουν «τράμπα» βουλευτικές έδρες τον αφήνει εκτός της βουλευτικής ασυλίας με ότι σημαίνει αυτό για τα δικαστήρια που εκκρεμούν σε βάρος του.

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (συνεργάτη του Άδωνη Γεωργιάδη), τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου και την πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου έχουν παραπεμφθεί σε δύο διαφορετικές δίκες για τις παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011 – 2014.

Η μία από τις δύο υποθέσεις, αφορά στις 22 παράνομες προσλήψεις ημετέρων οι οποίες μάλιστα έγιναν αποκλειστικά επί θητείας Αδ. Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ, για τον οποίο οι όποιες ποινικές ευθύνες έχουν προφανώς… παραγραφεί.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία έχουν παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αφορούν σε 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-14 με τη ζημία του Δημοσίου να ανέρχεται σε 1,4 εκατ. ευρώ. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι αφορούν κατά περίπτωση στις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη.

Όπως προέκυψε τις τελευταίες ώρες μεγάλες «καραμπόλες» προκύπτουν από την κατανομή των εδρών μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή. Μεταξύ άλλων αλλάζει και ο αριθμός των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ καθώς το κόμμα της Κουμουνδούρου υποχωρεί από τις 48 στις 47 έδρες ενώ ο Περισσός εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά. Πιο συγκεκριμένα το Κομμουνιστικό Κόμμα κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος.

Μεγαλύτερες, όμως, είναι οι ανακατατάξεις που γίνονται σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες. Ειδικότερα η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου. Η έδρα που χάνει η ΝΔ κερδίζεται από την Πλεύση Ελευθερίας και τον Αλέξανδρο Καζαμία. Επίσης το κυβερνών κόμμα έχει απώλειες στα Ιωάννινα (δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς) και στη Δυτική Αττική όπου μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής.

Αντιθέτως κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και επανέρχεται στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης, που είναι ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής καθώς εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1974 και στις Σέρρες όπου εκλέγεται
ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Στον ίδιο νομό χάνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής. Παράλληλα η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α' Αθήνας και έτσι επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.

Η «καραμπόλα» τέλος με την μία από τις έδρες της Β' Πειραιά την οποία χάνει η Πλεύση Ελευθερίας και ο Χρήστος Αρίδας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α' Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» - στην πρώτη θέση βρισκόταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός ο οποίος πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης - και αντ' αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική. Την συγκεκριμένη έδρα καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσά
κης. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες έχει προκληθεί εμφύλιος πόλεμος με αυτή την αλλαγή στο κόμμα της «ΝΙΚΗΣ».