Κυριακή, Αυγούστου 28, 2022

Μια "θαμένη" υπόθεση! Ο Ουκρανός πολιτικός, που απολαμβάνει ασυλία στην Ελλάδα, το ξενοδοχείο στα Νότια Προάστια και οι αγορές ακινήτων σε νησιά, στο όνομα της γυναίκας του. Το "δυσαρεστημένο" FBI και "τράβηγμα" του αυτιού στις Ελληνικές αρχές.


Του Άρη Σπίνου

Σήμερα θα σας ενημερώσουμε για μια ακόμη περίπτωση που ήταν βαθιά θεμένη στα συρτάρια της Αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος τουλάχιστον επι 2 χρόνια.

Πρόκειται, για μια ολόκληρη οικογένεια,  για τα οποία πρόσωπα οι Αμερικανικές Αρχές έχουν επιβάλει κυρώσεις για απόπειρα επηρεασμού της εκλογικής διαδικασίας των ΗΠΑ το 2020. Οι κυρώσεις αφορούσαν το πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων των παραπάνω προσώπων που διαθέτουν στις ΗΠΑ καθώς και μπλοκάρισμα όλων όλων των συναλλαγών των εταιρειών στις οποίες συμμετέχουν.

Ο συγκεκριμένος Ρωσόφιλος Ουκρανός πολιτικός, ο οποίος είναι και παράλληλα ιδιοκτήτης ΜΜΕ στην Ουκρανία, δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα μαζί με την γυναίκα του στον τομέα του Real Estate, αποκτώντας μάλιστα και φορολογική έδρα. Πρόσφατα αγόρασαν και ξενοδοχείο στα Νότια Προάστεια όπου ο τελευταίος όροφος έχει μετατραπεί σε κατοικία του ολιγαρχή. Στο ξενοδοχείο αυτό συνηθίζουν τις ομιλίες του πολλοί βουλευτές όλων των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η Αρχή για το ξέπλυμα διερευνά με επιμέλεια όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, μελετά την ροή του χρήματος από Ρωσία και Ουκρανία και στην περίπτωση που στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα προχωρήσει σε δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο του FBI βρέθηκε στην Αθήνα για το εν λόγω θέμα, ενημερώνοντας σχετικώς τις Ελληνικές Αρχές, που έδειξε και την σχετική του δυσαρέσκεια για την ασυλία που προσφέρεται διαχρονικά στο συκγκεριμένο πολιτικό από την χώρα μας.