Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2021

Μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από δόλο πήρε προθεσμία να ετοιμάσει εκ νέου την απολογία του για την ερχόμενη Δευτέρα ο ιερέας που έριξε βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες. " Το παρήγγειλα από το Internet και ήρθε σπίτι μου με Courier." είπε στο υπόμνημα του.


edolio5 team 

Νέα προθεσμία για την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ζήτησε και έλαβε ο υπό καθαίρεση ιερωμένος, που είχε ρίξει βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει πλέον την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, μετά την αναβάθμιση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, η κατηγορία δεν ευσταθεί λόγω και της μακρινής απόστασης από την οποία έριξε το βιτριόλι στα θύματα του.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση της ανακρίτριας για αναβάθμιση της κατηγορίας συνέβαλαν και οι καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που απέδειξε ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι.

Δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος ο ιερέας δήλωσε ουσιαστικά ότι εμπνεύστηκε από την επίθεση της Έφης στην Ιωάννα και οδηγήθηκε να παραγγείλει το βιτριόλι. «Από την Έφη το είχα δει και μου είχε έρθει κάποια στιγμή στο μυαλό μου» ανέφερε πριν μερικά 24ωρα ο ιερέας. 

Ο ίδιος, βέβαια, επέμεινε πως η αρχική του πρόθεση ήταν να προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να το χρησιμοποιήσει στον εαυτό του. «Είπα ότι αυτό το καυστικό υγρό μπορεί να με σκοτώσει γιατί αυτή ήταν η πρόθεσή μου» ανέφερε, προσθέτοντας ότι προχώρησε στην ενέργεια επίθεσης με βιτριόλι προς τους Μητροπολίτες γιατί «θόλωσε το μυαλό μου».


Είναι, πάντως, χαρακτηριστική η απάντησή του για την ευκολία προμήθειας του καυστικού υγρού. «Βεβαίως, είναι και πάρα πολύ εύκολο. Πατάς στο ίντερνετ καυστικό υγρό και σου βγάζει τις χημικές ομάδες, παίρνεις τηλέφωνο, κάνεις μια παραγγελία και σου έρχεται με το κούριερ στο σπίτι αντικαταβολή. Εγώ Κυριακή πήρα την απόφαση, Δευτέρα το παρήγγειλα και Παρασκευή το παρέλαβα» είπε. 

Ο ιερέας κρίθηκε προφυλακιστέος στα τέλη Ιουνίου, μετά την πρώτη απολογία του, παρ’ ότι στο υπόμνημά του ζητούσε να μην προφυλακιστεί καθώς «μόνο εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα υγείας του».