Σάββατο, Δεκεμβρίου 09, 2023

Ανοίγουν σαμπάνιες εις υγείαν της αποχής των δικηγόρων! Η οικογένεια Κοτσολιούτσου και ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης γλίτωσαν πάλι το εδώλιο και ενδεχομένως την φυλακή. Αναβολές που προκαλούν ερωτηματικά και πλήττουν το κύρος της δικαιοσύνης. Οι επώνυμοι κατηγορούμενοι του «λευκού κολάρου» γνώριζαν την παράταση αποχής ενώ οι δικηγόροι το έμαθαν την επόμενη μέρα.


Του ειδικού συνεργάτη

Την Παρασκευή το απόγευμα οι δικηγόροι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν τους κοινούς θνητούς, αλλά και τους συναδέλφους τους που δεν συμμετέχουν σε κλειστές παρέες στα κέντρα αποφάσεων, ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων αποφάσισαν αποχή μέχρι τις 5 Ιανουαρίου και έχει ο θεός. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στις 4 Ιανουαρίου θα αποφασίσουν ξανά για παράταση των κινητοποιήσεων. Οπότε δεν αποκλείεται να περάσει ο χειμώνας και τα δικαστήρια να είναι κλειστά και καμιά δίκη ή άλλη νομική διαδικασία δεν πρόκειται να γίνει. Εδώ δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά που οφείλουμε να τα θέσουμε

Αφού το φορολογικό νομοσχέδιο είναι πλέον νόμος του κράτους, καλώς ή κακώς, οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή σε… ένδειξη διαμαρτυρίας ;

Αραγε τι νόημα έχει; Και μέχρι πότε οι δικηγορικοί σύλλογοι θα κάνουν απεργία; Μέχρι να πέσει η κυβέρνηση, να πάμε σε εκλογές και να καταργηθεί ο νόμος με τα φορολογικά μέτρα που ψηφίστηκε; Τα ερωτήματα δεν είναι απλά αλλά ουσιαστικά αφού δημιουργούν εύλογες απορίες για την σκοπιμότητα της απεργίας. Την Πέμπτη το βράδυ κατηγορούμενοι σε 2 υποθέσεις που το edolio5 παρακολουθεί επισταμένα (Υποθέσεις Κοτσολιούτσου - Ρέστη) γνώριζαν την επικείμενη ανακοίνωση για την συνέχεια της αποχής ενώ με δικηγόρους που επικοινωνήσαμε δεν είχαν ιδέα.


Διαβάζουμε στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων ότι οι δικηγόροι θα απέχουν από όλες τις ποινικές δίκες, την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και funds, δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, δημοσίου τομέα πλην ΟΤΑ κ.λπ.

Επομένως, δίκες που είχαν προσδιοριστεί να γίνουν δεν πρόκειται να διεξαχθούν και θα πάρουν νέα ημερομηνία… ίσως σε ένα ή δύο χρόνια.

Δίκες επίσης που ήταν σε εξέλιξη, όπως η δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie, δεν θα συνεχιστούν μέχρι νεωτέρας. Η υπόθεση με την πρωτόδικη κάθειρξη του εφοπλιστή Ρέστη σε 10 χρόνια έχει πάρει 4 αναβολές στο εφετείο. Αναβάλλεται και αυτή πάλι και έχει ο θεός. Ενώ είχε προγραμματιστεί για τις 18/12 

Διότι εξαιρέσεις δεν προβλέπουν οι δικηγορικοί σύλλογοι.

Διότι κανείς δεν σκέπτεται αν οι δίκες μείζονος εθνικού συμφέροντος δεν εκδικάζονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του αλλά είναι άδικο με τα χλωρά να καίγονται και τα ξερά . Προς το παρόν αμφότεροι οι ευνοούμενοι ανοίγουν σαμπάνιες.


ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !