Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023

Το παρασκήνιο της «σφαγής» των ολιγαρχών για το νέο τηλεοπτικό τοπίο με πόντιο Πιλάτο την κυβέρνηση! Ο Μελισανίδης ψάχνει να αγοράσει με «ψίχουλα» περιφερειακό κανάλι για να το κάνει «Ναυτεμπορική TV». Οι μεγαλοεφοπλιστές Μπάκος - Καϋμενάκης που σαρώνουν ότι πετάει και κολυμπάει μετατρέπουν το Action 24 σε πανελλαδικό και το δίδυμο Κυριακού - Μαρινάκη ανοίγει πόλεμο μέχρι εσχάτων με Alpha και STAR που ελέγχουν Σταθόπουλος και Σόλακ με την United Media - BC Partner.


Του ειδικού συνεργάτη 

Ο ανελέητος πόλεμος πόλεμος στην ελεύθερη τηλεόραση συνεχίζεται με νέα δεδομένα που μόλις αρχίζουν. Η Nova, κατέβασε και τον ΑΝΤ1 και το ΜΑΚ TV από την πλατφόρμα της μετά από το MEGA.

Τα ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Θοδωρή Κυριακού, έσταζαν αίμα για το Star και τον Alpha, που παρουσίασαν τις θέσεις της Nova μεροληπτικά. Τα ΜΜΕ των Κυριακού – Μαρινάκη εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον του επιχειρηματικού διδύμου United Media – BC Partner, των Ντράγκαν Σόλακ και Νίκου Σταθόπουλου.
Την ίδια στιγμή βέβαια δημιουργούνται δύο βασικοί πόλοι στην ελληνική τηλεόραση. Από τη μια πλευρά βρίσκεται η Nova (United Media), η οποία θα επεκταθεί στην ελεύθερη τηλεόραση, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στον Alpha της Motor Oil και στο Star του Ομίλου Βαρδινογιάννη, ιδρύοντας από κοινού εταιρείες, όπως, π.χ., η Nova ICT. Απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τη μορφή που θα λάβει η συνεργασία της United Media – BC Partners με τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις ιστοσελίδες αλλά και την εταιρεία παραγωγής Green Pixel, που συσχετίζονται με την πλευρά Βαρδινογιάννη. Γίνεται κατανοητό ότι ο όμιλος που ετοιμάζει το δίδυμο Σταθόπουλου και Σόλακ θα είναι ισχυρό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως και ο Θοδωρής Κυριακού έχουν έρθει κοντά για διαφορετικούς λόγους και δεν θα πρέπει να τους υποτιμήσουν. Είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση, καθώς είχε πει «όχι» στον πρώτο για την απόκτηση της Nova και στη συνέχεια ανταποκρίθηκε στο αίτημα της United Media και ακύρωσε την απαγόρευση επένδυσης των συνδρομητικών πλατφορμών στην ελεύθερη τηλεόραση. Οι δύο πλευρές συνεργάζονται στην Oscar Productions και συζητούν εδώ και καιρό για την προοπτική συνεργασίας στις υπηρεσίες streaming, όπου ο Θοδωρής Κυριακού έχει δημιουργήσει την ΑΝΤ1+.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ διαθέτει τον ΑΝΤ1 και το ΜΑΚ TV και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει το Mega, έχοντας παραχωρήσει το One Channel στον επιχειρηματία Διονύση Παναγιωτάκη. Το One εκπέμπει από τη συχνότητα που κατείχε το Channel Nine του Δημήτρη Κοντομηνά.

Από την άλλη μεριά ο Δημήτρης Μελισανίδης που έχει δημιουργήσει σε μορφή Web το ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ TV από την ώρα που πήρε την εφημερίδα με τον ίδιο τίτλο, και στεγάζεται στα γραφεία του ναυτιλιακού ομίλου του στον Πειραιά, ψάχνει να βρει μικρό περιφερειακό κανάλι για να αποκτήσει σήμα εκπομπής. Σύμφωνα με συζητήσεις που έχει κάνει φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να διαθέσει χρήματα και κατά συνέπεια θα μείνει στα σχέδια. Αντίθετα οι μεγαλοεφοπλιστές  Μπάκος και Καϋμενάκης που διαθέτουν τεράστια ρευστότητα και έχουν μπει στους πιο ισχυρούς οικονομικούς κλάδους της αγοράς τα τελευταία 5 χρόνια (τράπεζες, κατασκευές κλπ) έχουν ήδη πάρει υπό τον έλεγχο τους 2 περιφερειακούς σταθμούς (ATTICA TV - ACTION24) και επιθυμούν σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ να κάνουν χρήση της μια ορφανής άδειας με πανελλαδικό χαρακτήρα και να μετατρέψουν το Action 24 στο δυνατό χαρτί τους.