Τρίτη, Ιουνίου 13, 2023

Το αίσχος πάνω από τα μνήματα! Οι τραμπούκοι και η «μαφία» των καντηλιών στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης. Με συμπεριφορά μπράβων εύσωμοι (!) που δηλώνουν εργάτες απειλούν και βρίζουν όσους δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη για να κλάψουν τους νεκρούς τους.


edolio5 team

Οι καταγγελίες στο email του edolio5 τους τελευταίους 5 μήνες δεν λένε να κοπάσουν. Αν ήταν μια ή 2 ίσως να μην δίναμε τόσο σημασία. 

Οι 15 όμως δεν μπορούν να αγνοηθούν. Σύμφωνα με αυτές, πολίτες που προσέρχονται στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης προκειμένου να διεκπεραιώσουν κάποια εκκρεμότητα που αφορά έναν δικό τους άνθρωπο που έχασαν βρίσκονται αντιμέτωποι με χυδαία συμπεριφορά ανθρώπων, που δηλώνουν «κουμάντο» στο κοιμητήριο. Αν κάποιος ρωτήσει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι μαθαίνει ότι είναι εργάτες που απολαμβάνουν ασυλία αφού τα χρήματα που μαζεύονται από διάφορες δουλειές είναι πολλά. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο edolio5 όταν μια γυναίκα που έχασε τον σύζυγο της προσπάθησε να ανάψει το καντηλάκι στο μνήμα της είπαν ότι «αυτό το έχουμε αναλάβει εμείς και στοιχίζει 250 ευρώ τον χρόνο». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως όποιος προσπαθήσει να βρει κάποιον προϊστάμενο για να εκφράσει τα παράπονα του, εμποδίζεται από τους ίδιους τους εργάτες που με βρισιές και συμπεριφορά μπράβων τον απωθούν από τον χώρο του κοιμητηρίου. Μαθαίνουμε ότι αυτή την περίοδο μια υποψήφια Δήμαρχος της περιοχής που για πρώτη φορά εκθέτει τον εαυτό της για αυτό το αξίωμα έχει διαμηνύσει στο «καθεστώς» του κοιμητηρίου «Όσο είμαι εγώ μην φοβάστε κανέναν!». Το edolio5 προσπάθησε να επικοινωνήσει με το γραφείο Δημάρχου προκειμένου να διερευνήσει το τι ακριβώς συμβαίνει με τον κόσμο της νύχτας που έχει εισέλθει στο κοιμητήριο της πόλης αλλά ακόμα... η κλήση μας προωθείται.

Είναι προφανές ότι το edolio5 θα φιλοξενήσει την άποψη οποιουδήποτε αναφέρεται στο ρεπορτάζ όπως και την διεύθυνση του νεκροταφείου εφόσον το θελήσουν αφού στην προσπάθεια μας να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί τους δεν ανταποκρίθηκε κανένας.