Τρίτη, Ιουνίου 13, 2023

Ο διαγωνισμός «κουρέλι» για το εκκλησιαστικό «φιλέτο» της Βουλιαγμένης και η ώρα του εισαγγελέα! Ο εφοπλιστής Ρέστης πρότεινε στην εκκλησία να δώσει ακίνητα (!) αντί 8.700.000 ευρώ που έπρεπε να είχε καταβάλει εδώ και μερικούς μήνες αλλά το ταμείο είναι μείον. Ο «ανιψιός» που λύνει και δένει και η εύνοια μέχρι παρεξηγήσεως που εκθέτει πολλούς.


edolio5 team

Και όμως αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Όπως με ενημερώνουν καλά πληροφορημένες πηγές εντός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, που στηρίχθηκε όσον αφορά τον διαγωνισμό του Ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης σε υπέρμετρο βαθμό από τον περίφημο «Ανιψιό» που «λύνει και δένει» στα παρασκήνια της Αρχιεπισκοπής, δεν κατέβαλε τελικά τα 8,7 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν από την διακήρυξη του διαγωνισμού προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση όπως έχει αποκαλύψει το edolio5 ενώ αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και αρκετούς μήνες. Σε οποιοδήποτε άλλο διαγωνισμό ο αντίστοιχος Ρέστης θα είχε κηρυχθεί έκπτωτος!

Έγκυρες πηγές, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, επισημαίνουν ότι ο εφοπλιστής Β. Ρέστης, έβαλε στο τραπέζι της Αρχιεπισκοπής την πρόταση αντί των 8,7 εκατ. ευρώ, να παραχωρήσει ακίνητα αντίστοιχης αξίας! Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο αν γίνει δεκτό όχι μόνο αλλοιώνει την προκήρυξη του διαγωνισμού αφού δεν προβλέπεται από πουθενά αλλά είναι κάτι που κάνει μπαμ από μακριά για την ευνοϊκή μεταχείριση, μέχρι παρεξηγήσεως, της εκκλησίας απέναντι στον εφοπλιστή. 

Μάλιστα οι ίδιες έγκυρες πηγές προσθέτουν ότι ο γνωστός εφοπλιστής απέκτησε προ ημερών ένα οικόπεδο στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς δίπλα στην Αρχιεπισκοπή, το οποίο και παραχωρεί μεταξύ άλλων προκειμένου να αντισταθμίσει το ποσόν των 8,7 εκατ. ευρώ που δεν δύναται να καταβάλει!

Τα συμβόλαια αγοράς του εν λόγω ακινήτου δίπλα στην Αρχιεπισκοπή φέρεται να υπεγράφησαν προ ημερών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το πραγματικό ποσό της αγοραπωλησίας, ούτε αυτό που φαίνεται στα συμβόλαια δηλαδή!

Επιπροσθέτως ο εφοπλιστής φέρεται να προσπαθεί να πωλήσει ακίνητο προβολής στην Γλυφάδα αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ κατά πληροφορίες!

Εδώ πλέον μιλάμε για την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί η σκανδαλώδης εύνοια του γνωστού εφοπλιστή.


!