Σάββατο, Ιουνίου 17, 2023

Το «Συμβόλαιο Θανάτου» κάτω από τον ήλιο της Ζακύνθου και η δίωξη εκβιαστών που περιμένει το αναπάντεχο! Το νησί - πέρασμα του οργανωμένου εγκλήματος και διακίνησης ναρκωτικών από διεθνή καρτέλ που «στάζει αίμα». Το Κατάρ, οι εμπρησμοί, οι δολοφονίες και οι 2 «μουσικόφιλοι» που κινούν τα νήματα με άκρες στις φυλακές Δομοκού.


Του Άρη Σπίνου

Στο πολύπαθο νησί της Ζακύνθου η ΜΑΦΙΑ καλά κρατεί. Την τελευταία δεκαετία έχουμε ασταμάτητες δολοφονίες, συλλήψεις για κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα, μέχρι και σκάνδαλα διαπλοκής πολιτικών σε συνεργασία με την εγχώρια μαφία. Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από την Ε.Υ.Π υπήρχε διασύνδεση εγχώριας μαφίας τόσο με το σκάνδαλο του Κατάρ όσο και με τις καταστροφικές φωτιές που έβαλε «μακαρίτης» μαφιόζος κατόπιν εντολής πολιτικού. Παρεμβάσεις πολιτικών υπέρ της μαφίας που αντί να μειώνεται το φαινόμενο πολλαπλασιάζεται ως Λερναία Ύδρα. Το νησί αποτελεί κόμβο εισαγωγής και διάθεσης ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης από τα διεθνώς γνωστά Στροφάδια, με τους εγχώριους και αλλοδαπούς ποινικούς να παρελαύνουν για να αποκτήσουν παρουσία και αίγλη. Η Ζάκυνθος θεωρείται αιχμή του δόρατος για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα και σ αυτό συμβάλλουν οι ντόπιες φατρίες που μετά από κάθε αλληλοεξόντωση, διατηρούν ή αναλαμβάνουν νέα πόστα. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 κυρίαρχο ρόλο στον έλεγχο του νησιού έχουν 2 κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού που εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης. 

Ένα από τα διαχρονικότερα δίδυμα στον κόσμο του ζακυνθινού εγκλήματος με παρουσία μεγαλύτερη των 15 χρόνων είναι 2 «μουσικόφιλοι» που αποτελούν σημείο αναφοράς για την μεγαλύτερη διακίνηση κοκαϊνης από διεθνή καρτέλ, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο πληροφοριών της ΕΥΠ. Στο νησί που για «πλάκα» δολοφονούν αστυνομικούς διευθυντές, ξυλοκοπούν υπαλλήλους πολεοδομίας και αστυνομικοί συμμετέχουν σε ληστείες, οι αρχές περιμένουν «συμβόλαιο θανάτου» που θα είναι η συνέχεια μιας βεντέτας που είναι σε εξέλιξη μεταξύ 2 οικογενειών της παρανομίας. Η δίωξη εκβιαστών διατηρεί καθημερινό δίαυλο επικοινωνίας με «πηγές του νησιού» για να προλάβει, αν προλάβει, ότι προλάβει.