Τρίτη, Απριλίου 04, 2023

Η παραίτηση του Λεωνίδα Λεωτσάκου και ο «εμφύλιος πόλεμος» στην «Super League 2»! Ηττήθηκε κατά κράτος ο εκλεκτός του υφυπουργού Αυγενάκη, Αντώνης Ροκάκης! Στα χέρια του επιχειρηματία Πέτρου Μαρτσούκου τα ηνία των ομάδων που φλερτάρουν με τα μεγάλα «σαλόνια». Οι υπουργοί της κυβέρνησης που θέλουν να ελέγξουν το ποδόσφαιρο και οι εκβιασμοί που κάνουν.


Του Άρη Σπίνου

Η παραίτηση του Λεωνίδα Λεωτσάκου, αστυνομικού στο επάγγελμα, από την καρέκλα του προέδρου της Super League 2 δρομολόγησε άμεσες εκλογές. Ο «πόλεμος» που δέχτηκε από την κυβέρνηση και ο ωμός εκβιασμός για στέρηση κάθε χρηματοδότησης αν δεν δήλωνε παραίτηση υπήρξε μονόδρομος για τον ίδιο. Να φανταστεί κανείς ότι ο Λεωτσάκος ήταν το δεξί χέρι του υπουργού Θεωδορικάκου αλλά τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου που ήθελαν να ελέγξουν 2 - 3 υπουργοί μετέτρεψε τον Θεωδορικάκο σε φανατικό εχθρό του Λεωνίδα Λεωτσάκου με «χτυπήματα κάτω από την μέση» προκειμένου να υποκύψει στον εκβιασμό και να παραιτηθεί όπως και έγινε.

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές της Super League 2, οι εξελίξεις είναι όμως ραγδαίες, αφού ο «εκλεκτός» του υφυπουργού Αυγενάκη, Αντώνης Ροκάκης ηττήθηκε κατά κράτος και εκλέχτηκε πρόεδρος ο Πέτρος Μαρτσούκος. Ο πρώτος με εντολή προφανώς των ανθρώπων που τον επέλεξαν έχει καταθέσει προσφυγή ακύρωσης των εκλογών αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον θα πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένος αφού στο τέλος θα αποδειχθεί, όπως ισχυρίζεται το περιβάλλον του νέου προέδρου ήταν  άκυρη η υποψηφιότητα του αφού κατέθεσε ως δικαιολογητικά πλαστά έγγραφα! 

Ο πρόεδρος των Χανίων που ήταν υποψήφιος στις εκλογές (ηττήθηκε με 12-13 από τον Πέτρο Μαρτσούκο) παρά το γεγονός ότι είχε διατεθεί για την υποστήριξη του με πάσα δύναμη και ισχύ κάθε βοήθεια από το γραφείο του υφυπουργού Αυγενάκη που δεν μπορεί να δεχτεί την ήττα που υπέστη. Να σημειώσουμε ότι και οι 2 (Ροκάκης και Μαρτσούκος) είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο επιχειρηματίας Πέτρος Ματσούκος είναι πρόεδρος της ΕΚΟ στην κεντρική αγορά Ρέντη διαθέτοντας πολύ μεγάλο μερίδιο στην Ελληνική αγορά γύρω από την διακίνηση φρούτων και λαχανικών ενώ ο Αντώνης Ροκάκης, ασχολείται με αλιεύματα «Crete Fish/ Ροκάκης ΑΕ».