Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2021

4 χρόνια φυλακή σε καθηγητή ΤΕΙ επειδή ασελγούσε σε φοιτήτριες! Εκκρεμούν 4 νέες μηνύσεις σε βάρος του για το ίδιο αδίκημα.


edolio5 team 

Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο γυναικολόγος-καθηγητής μαιευτικής για το αδίκημα της «κατάχρησης σε γενετήσια πράξη κατά συρροή».

Η πολύκροτη δίκη, που έγινε παρουσία δεκάδων ακτιβιστών υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε και ο καθηγητής των ΤΕΙ Σίνδου τιμωρήθηκε με 2 χρόνια για την κάθε κοπέλα που έκανε την αρχική μήνυση, δηλαδή σύνολο 6 χρόνια που κατά συγχώνευση έπεσαν στα 4. Στον καταδικασθέντα αναγνωρίστηκαν επίσης ελαφρυντικά.

Ο καθηγητής, που αναμένεται να υποβάλλει έφεση, καλούσε τις φοιτήτριες του για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις και ασελγούσε σε βάρος τους. Συνολικά, εννέα φοιτήτριες καταγγέλλουν τον καθηγητή, ενώ στο εδώλιο τον «στέλνουν» επίσης και τρεις πελάτισσες του, για σεξουαλική παρενόχληση.

Σημειώνεται ότι οι δικαστικές περιπέτειες για τον καθηγητή δεν τελειώνουν εδώ, καθώς εκκρεμούν οι καταγγελίες από 4 ακόμα φοιτήτριες, με την κατηγορία αυτή τη φορά να έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.