Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024

Ο «Σπαρτιάτης» Βασίλης Στίγκας και η «πριονοκορδέλα» για Γεραπετρίτη και εκλογές στο ΠΑΣΟΚ! Το χρεοκοπημένο «πράσινο μαγαζί» και τα λεφτά που δαπανούν για εσωκομματικές εκλογές.


edolio5 team

Κάθε μέρα η κριτική των «Σπαρτιατών» και του Βασίλη Στίγκα απέναντι στην καθημερινότητα της κοινωνίας αλλά και σε όσα πράττει η κυβέρνηση είναι ιδιαιτέρως έντονη και καυστική.

«Είναι απαράδεκτο να μιλά ο κ. Γεραπετρίτης για δήθεν ισχυρή Ελλάδα, όταν η χώρα βρίσκεται σταθερά υπό απειλή! Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει υπαναχώρηση σε ζητήματα κυριαρχίας, όταν τα σύνορα μας παραβιάζονται συστηματικά και τα εθνικά μας δικαιώματα στη θάλασσα αμφισβητούνται εδώ και δεκαετίες; Αντί να επικαλείται τη “διπλωματία”, ας μιλήσει για τα πραγματικά αποτελέσματα των υποχωρήσεων και των διαρκών συνομιλιών με την Τουρκία! Μήπως ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις ή μήπως απλώς κερδίζει χρόνο ο Ερντογάν, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να απειλείται;

Πόσο μπορούμε να εμπιστευόμαστε μια πολιτική που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, όταν βλέπουμε καθημερινά πόσο επιλεκτικά εφαρμόζεται; Η θέση της χώρας μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη και αμετακίνητη: ούτε σπιθαμή γης, θάλασσας ή αέρα σε κανέναν! Και τι γίνεται με την «εισβολή λαθρομεταναστών» από τα Μικρασιατικά παράλια; Ο υπουργός αναγνωρίζει τον κίνδυνο αύξησης των ροών αλλά ποια ουσιαστικά μέτρα λαμβάνονται; Μήπως η χώρα μας θα γίνει για άλλη μια φορά η «πίσω αυλή» της Ευρώπης, ενώ οι μεγάλες δυνάμεις συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τις κρίσεις και τα συμφέροντά τους;

Είναι αδιανόητο να παρουσιάζεται μια εικόνα “ηρεμίας” στα ελληνοτουρκικά, όταν οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων συνεχίζονται και οι προκλήσεις παραμένουν. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να εμφανίζεται ως πρόθυμος συνομιλητής και να διεκδικήσει επιτέλους με σθένος τα δικαιώματά της. Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: σεβασμός στη κυριαρχία μας, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και συμβιβασμούς και κυρίως κ. Γεραπετρίτη, χωρίς δηλώσεις πως δέχεστε να αποκληθείτε στο μέλλον και εθνικός μειοδότης, αρκεί να αφήσετε πίσω σας ειρήνη.

Κύριε Γεραπετρίτη, υπάρχουν δυο είδη ειρήνης : Η ειρήνη που επιτυγχάνεται μέσω παραχωρήσεων στον αντίπαλο (και μέχρι την ολική σου απορρόφηση) και η ειρήνη που επιτυγχάνεται δια της ισχύος.

Ποια επιλέγετε τελικά; Προς τι η διγλωσσία στα Εθνικά θέματα κύριε Γεραπετρίτη;»

Δεν έμεινε εκτός κρητικής και το γεγονός των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ την ώρα που χρωστά δεκάδες εκατομμύρια και με μεγάλη άνεση πραγματοποιεί εσωκομματικές εκλογές δαπανώντας άγνωστο χρηματικό ποσό.

«Πρωτιά για τον ανεπαρκή κ. Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ… Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν έπρεπε καν να υφίσταται σήμερα, έχοντας στην πλάτη του βαρύτατα σκάνδαλα και ένα τεράστιο χρέος προς τις τράπεζες. Ένα χρέος που μεταφέρεται απευθείας στις πλάτες του ελληνικού λαού, ο οποίος καθημερινά γίνεται έρμαιο στα χέρια των αρπακτικών fund και των εταιρειών διαχείρισης δανείων. Την ίδια στιγμή, αυτοί που έφαγαν, χρωστάνε πάνω από 400 εκατομμύρια και συνεχίζουν ανενόχλητοι. Οι αρχηγοί να αλλάζουνε αλλά τα χρέη μένουν…

Αν είσαι Έλληνας της διπλανής πόρτας σε ξεζουμίζουν για το τελευταίο σου ευρώ, κατάσχουν το σπίτι σου, και σε αφήνουν στον δρόμο. Αν όμως είσαι το ΠΑΣΟΚ απολαμβάνεις το προνόμιο να διοργανώνεις εσωκομματικές εκλογές με οικονομική άνεση σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, σαν να μη χρωστάς ούτε σεντ ή δραχμή γιατί τα χρέη του ΠΑΣΟΚ έρχονται από τον προηγούμενο αιώνα!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, λοιπόν. Για τον λαό, υπάρχει η καταστροφή, οι πλειστηριασμοί και η οικονομική ασφυξία. Για το ΠΑΣΟΚ όμως, υπάρχει η ευχέρεια να σπαταλά εκατομμύρια για εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ συνεχίζει να υπάρχει ως πολιτικός οργανισμός, παρά τα χρέη και τις ευθύνες του.

Οι Σπαρτιάτες θα συνεχίσουμε να το φωνάζουμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε άμεση τακτοποίηση των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με τους ίδιους όρους και της ίδιες συνθήκες που ισχύουν για τον απλό πολίτη, που ασφυκτιά κάτω από το βάρος καταχρηστικών χρεώσεων και διαρκών πιέσεων.»

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !