Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024

Είμαι δήμαρχος Αλίμου, κάνω ότι θέλω! Η δικαστική απόφαση που παραβιάστηκε με την «σιωπή» της ΕΤΑΔ και την ύποπτη ανοχή της. Η συγκέντρωση με 50 (!) υπαλλήλους του δήμου και προμηθευτές που παρίσταναν τους μέγα - ακτιβιστές.


edolio5 team

Όπως φαίνεται ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης θεωρεί ότι είναι υπεράνω του νόμου , παραβιάζοντας δικαστικές αποφάσεις και κυρίως ότι μπορεί να κοροϊδεύει αυτούς που δεν γνωρίζουν.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου παρουσιάστηκε ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΛΙΜΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΕ και υπέβαλε μήνυση κατά του Δημάρχου Αλίμου ,για παραβίαση δικαστικής απόφασης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου ο Δήμαρχος Αλίμου, συνοδεία αντιδημάρχων και υπαλλήλων του Δήμου, εμφανίστηκε στον χώρο της παραλίας που σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 700012/2024 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ανήκει στην ΕΤΑΔ και παρά το γεγονός ότι με την ως άνω απόφαση απαγορεύεται κάθε παρέμβαση στον χώρο, προξένησε φθορές και τοποθέτησε σιδερένια κιγκλιδώματα που αποκλείουν την πρόσβαση στο κατάστημα.

Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Το σημαντικότερο όμως είναι ένα: η ΕΤΑΔ ως ιδιοκτήτης του χώρου, που τόσα χρόνια εκμεταλλεύεται αυθαίρετα ο Δημος χωρίς σύμφωνα με πληροφορίες να έχει εισπράξει απο τον κύριο Κονδύλη ούτε ένα ευρώ, τι κάνει για όλα αυτά;
Για ποιον λόγο ανέχεται η ΕΤΑΔ τις παράνομες αυτές συμπεριφορές; Τι παιχνίδια παίζονται και ποιος φοβάται ;

Μήπως άραγε κάνει το ίδιο και σε άλλους δημάρχους ή ο κύριος Κονδύλης απολαμβάνει μίας ανεξήγητης ασυλίας;

Τι συμβαίνει τελικά με την ΕΤΑΔ η οποία αμέτοχη παρακολουθεί τους βανδαλισμούς και την παραβίαση δικαστικών αποφάσεων; Που είναι το κράτος δικαίου ; Το edolio5, με συνεχή ρεπορτάζ έχει αναφερθεί στις εξόφθαλμες καταπατήσεις συγκεκριμένων καταστημάτων της παραλίας και η διοιίκηση του δήμου  αλλά και η ΚΕΔ Πειραιά κοιτάνε τα περιστέρια που πετάνε. Το απόγευμα του Σαββάτου μια συγκέντρωση φιάσκο με 50 (!) άτομα που όλοι ήταν υπάλληλοι του δήμου ή προμηθευτές αυτού προκειμένου να παραστήσουν τους αγανακτισμένους πολίτες ενάντια στα συμφέροντα που καταπατούν την παραλία. Εκεί μάλιστα ήταν και υπάλληλος του δήμου που κατέγραφε ποιος είχε πάει και ποιος όχι.



Κάτοικοι της περιοχής που μας ενημέρωσαν και μας έστειλε την σχετική φωτογραφία μας επισημαίνουν συγκεκριμένα ερωτήματα όπου μας ζήτησαν να τα θέσουμε δημόσια. 

«1) γιατί όταν θέλαμε δημοτικό κοιμητήριο ο Δήμαρχος δεν έκλεισε συμβολικά την λεωφόρο Ποσειδώνος; 2)όταν υπάρχει δυσοσμία στην Ποσειδώνος από τις αποχετεύσεις χρόνια τώρα ο Δήμαρχος δεν έκανε κάτι συμβολικά.λέει μόνο ότι έχει στείλει έγγραφα στην ΕΥΔΑΠ.,3) όταν ο Δήμαρχος γνωρίζει ότι χρόνια τώρα δεν λειτουργούν οι ανελκυστήρες στην πεζογέφυρα δεν έκλεισε συμβολικά την Ποσειδώνος ώστε να αναγκάσει ή να πιέσει την περιφέρεια να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη και οι Αλιμιώτες να πηγαίνουν στην παραλία, με ασφάλεια,4) όταν δεν κατάφερε να κερδίσει την ιδιοκτησία του δημοτικού κολυμβητηρίου πάλι δεν έκανε κάτι συμβολικό. 
Πληρώνει ενοίκιο ο Δήμος για το κολυμβητήριο και όταν θελήσει η εταιρεία να κάνει κάτι εκεί μετά από χρόνια τα παιδιά των Αλιμιωτών θα πηγαίνουν στα κολυμβητήρια του Δήμου Π.Φαλήρου ή άλλων Δήμων; Γιατί για τις παραπάνω περιπτώσεις δεν έκανε συμβολικά κάτι; Κλείνει την Ποσειδώνος για 10 λεπτά; το ασθενοφόρο που θα πηγαίνει τον ασθενή στο νοσοκομείο της Βούλας τι θα κάνει; Το πυροσβεστικό όχημα που μπορεί να μεταβαίνει σε κάποια φωτιά για να απεγκλωβίσει έναν ηλικιωμένο,έναν παραπληγικό τι θα κάνει;»

Τα ερωτήματα είναι εύλογα και η απορία όλων είναι για την αιτιολόγηση του μένους που έχει ο δήμαρχος με την συγκεκριμένη επιχείρηση ενώ οι τόνοι τσιμέντου που έχουν πέσει σε αυθαίρετες κατασκευές σε διπλανά καταστήματα δεν «υπάρχουν» για την διοίκηση του δήμου. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του αρκετά εύκολα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !