Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024

Η νέα «εκλεκτή» τεχνική εταιρεία της περιφέρειας Αττικής μετά τον «καμένο» Χρήστο Πρίτσα! Η άγνωστη ΖΙΤΑΚΑΤ του Ζαφειρόπουλου δείχνει την πλάτη της στους leader των κατασκευών! Παίρνει το ένα μεγάλο έργο μετά το άλλο και μαζεύει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ οι άλλοι...


edolio5 team

Είναι αλήθεια ότι ο εργολάβος που έπαιρνε την μερίδα του λέοντος στην περιφέρεια Αττικής ήταν ο Χρ. Πρίτσας και η παρέα του. 

Μαθαίνω ότι τώρα τον ρόλο του αναλαμβάνει η εταιρεία του Ζαφειρόπουλου που λέγεται ΖΙΤΑΚΑΤ. Μια μικρή και νοικοκυρεμένη εταιρεία. Ένα από τα σοβαρά έργα που έχει πάρει στην περιφέρεια επί ημερών Χαρδαλιά είναι ο ποδηλατόδρομος του παραλιακού μετώπου. Βέβαια το έργο είναι του ΤΑΪΠΕΔ και το διαγωνισμό τον έκανε ο Σταμπουλίδης.

Που λέτε, αγαπητοί μας αναγνώστες, έβαλα το λαγωνικό μου να ψάξει τις συμβάσεις που υπογράφονται για έργα, όχι μεγάλης εμβέλειας, αλλά ικανά να γεμίσουν με δεκάδες εκατομμύρια τα ταμεία μιας μικρής κατασκευαστικής εταιρείας.

Και το λαγωνικό μου… μυρίστηκε ψαχνό, βλέποντας ότι τις προηγούμενες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 25 Σεπτέμβρη η εταιρεία ΖΙΤΑΚΑΤ του Διονύση Ζαφειρόπουλου, ανέλαβε το μεγάλο project των αντιπλημμυρικών έργων της περιοχής του Λουτρακίου, το οποίο μαζί με τον ΦΠΑ είναι περίπου 23 εκατ. ευρώ.


Το σημαντικό είναι ότι πλειοδότησε μεταξύ 10 σχημάτων διότι κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 37,52% και τους άφησε πίσω δείχνοντας τους την πλάτη της. Ο Εξάρχου και οι Μπακοκαϋμενάκηδες τραβάνε τα μαλλιά τους για το πως έχασαν το έργο και από που τους προέκυψε ο Διονύσης Ζαφειρόπουλος.

Προσφορές υπέβαλαν εταιρείες όπως Intrakat, Θέμελη, Παπαϊωάννου, Αρχιμήδης, ΑΚΤΩΡ κ.λπ.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον και συνάμα μυστηριώδες, είναι ότι η εταιρεία ΖΙΤΑΚΑΤ τους τελευταίους μήνες βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο αναλαμβάνοντας σε μικρό χρονικό διάστημα σημαντικά έργα.

Όπως π.χ. τον νέο Αστικό Περίπατο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, μήκους 12 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 191, εκατ.

Πολύ πρόσφατα πήρε ένα ακόμη σημαντικό έργο, τα έργα οδοποιίας και κατασκευής δικτύων ομβρίων και αποχέτευσης στην περιοχή του Ελαιώνα/Βοτανικού.

Ο διαγωνισμός ήταν της τάξης των 37,4 εκατ. ευρώ και συμμετείχαν σε αυτόν μεγάλες εταιρείες, οι προσφορές των οποίων ανήλθαν ως εξής: ΟΔΟΣ (30,53%), ΕΡΓΟΡΟΗ (16,77%), ΕΚΤΕΡ (16,33%), ΘΕΜΕΛΗ (13,12%), κοινοπραξία Intrakat-ΤΕΡΝΑ (9,75%), ΕΡΕΤΒΟ (5,42%) και Δομική Κρήτης (1%).

Η ΖΙΤΑΚΑΤ έδωσε προσφορά 32,6%.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !