Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2024

Ο Βασίλης Στίγκας για τις κομματικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ και την παρουσία στρατιωτών σε αυτές! «Αφήστε το Στράτευμα έξω από τις κομματικές σας φιέστες. Πώς μπορεί κάποιος πολίτης να φορά μια τιμημένη στολή, αιματοβαμμένη στους αγώνες του ελληνικού έθνους ;»

 

edolio5 team 

Άμεση ήταν η παρέμβαση των «Σπαρτιατών» και του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα για τους παρόντες πολίτες όπου είχαν ντυθεί με στρατιωτικές στολές σε πορεία του ΚΚΕ.


«Με αφορμή την παρουσία κληρωτού οπλίτη με στολή του Ελληνικού Στρατού σε κομματική εκδήλωση του ΚΚΕ ολοκληρώνεται στο φάσμα του παραλογισμού και της αμετροέπειας η κατάλυση των αξιών, των ιδανικών και του εθνικής αξιοπρέπειας που πρέπει να διακατέχει τον μέσο Έλληνα.


Πώς μπορεί κάποιος απλός πολίτης να φορά μια τιμημένη στολή, αιματοβαμμένη στους αγώνες του ελληνικού έθνους και παράλληλα να την προσβάλλει επιδεικτικά σε μιά κομματική συγκέντρωση όχι μόνο ως παρευρισκόμενος, που θα το δικαιολογούσε με την φράση «απλώς περνούσα από εκεί», αλλά παίρνοντας ανερυθρίαστα τον λόγο και εκφέροντας πολιτικό λόγο;

Πώς μπορεί μια πολιτεία, να μένει άφωνη, πέρα από την πειθαρχική του τιμωρία, που ο στρατιωτικός κανονισμός προβλέπει σε τέτοιες περιπτώσεις, και παράλληλα να θεωρεί πρόοδο τέτοιου είδους συμπεριφορές;

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα μεθεόρτια της μεταπολίτευσης. Μεθεόρτια που εγκαινιάστηκαν, όταν οι συμμορίτες του βουνού ονομάστηκαν δημοκρατικός στρατός, και ο πολιτικός τους φορέας συμπεριλήφθηκε στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο πολιτικός ρεαλισμός στον οποίο πρέπει να ανατρέξει πλέον αυτή η πολιτική ζωή του τόπου επιβάλλει σε όλους, παλαιές και νέες γενεές, να σκύψουν σοβαρά σε τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις, που καταλύουν την ομοιογένεια και την ομοψυχία που διακατέχει σε συντριπτικό βαθμό τα στελέχη και τους οπλίτες των Ε.Δ. Επικίνδυνες καταστάσεις που ζημίωσαν στο παρελθόν το έθνος και την πατρίδα, δημιουργώντας εμφύλιους σπαραγμούς και στο τέλος κατέστησαν τροχοπέδη στην πραγματική πρόοδο των Ελλήνων. Αφήστε επιτέλους το Στράτευμα έξω από τις κομματικές σας φιέστες!»

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !