Τετάρτη, Οκτωβρίου 09, 2024

«Αρτσι μπούτσι και λουλάς»! Η συνένωση των Κασιδιαρικών βουλευτών με την Συριζαία Λινού (!) και από πίσω οι 2 που έφυγαν από την Κωνσταντοπούλου (μαμά και γιος) μαζί με τον Σαλμά για νέα ΚΟ με πολυθρόνες, προεδριλίκια και γραφεία.


edolio5 team

Η επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή βρήκε σενάριο για την χειμερινή παράσταση θα είναι εμπνευσμένη από το Σύμπλεγμα του Λαοκόωντος!
Οι ζυμώσεις ανάμεσα στους συνολικά «14» ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, φαίνεται πως τώρα πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω που όμως προκαλούν γέλιο αφού όλα γίνονται για να αποκτήσουν γραφεία, πολυθρόνες και προεδριλίκια.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συμφωνία των «9» στο πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει στη Διάσκεψη των Προέδρων, με δικαίωμα λόγου και ψήφου.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Χουρδάκη, πρώην βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας.

Το σχήμα των «9» εμφανίζεται πολυσυλλεκτικό. Περιλαμβάνει βουλευτές προερχόμενους τόσο από την Πλεύση Ελευθερίας όσο και από τους Σπαρτιάτες, αλλά και από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Εκτός του Μιχάλη Χουρδάκη, συμμετέχει και η μητέρα του Αρετή Παπαϊωάννου, επίσης πρώην βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας. Στους «9» συγκαταλέγονται οι προερχόμενοι από τους Σπαρτιάτες Γιάννης Δημητροκάλλης, Κωνσταντίνος Φλώρος, Διονύσης Βαλτογιάννης και Γιώργος Μανούσος. Βέβαια, τα πιο ηχηρά ονόματα είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Μάριος Σαλμάς και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού.

Το κόμμα των Σπαρτιατών είναι ο «μέγας χορηγός» της ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς έχασε τους 7 από τους 12 εκλεγμένους βουλευτές του (Κ. Φλώρος, Γ. Μανούσος, Ι. Δημητροκάλλης, Δ. Σαλτογιάννης, Χ. Κατσιβαρδάς, Γ. Ασπιώτης, Μ. Γαυγιωτάκης).

Η προέλευση των άλλων επτά είναι: δύο από την Πλεύση Ελευθερίας (Αρετή Παπαϊωάννου και Μιχαήλ Χουρδάκης), δύο από τη ΝΔ (Λευτέρης Αυγενάκης και Μάριος Σαλμάς), μία από τον ΣΥΡΙΖΑ (Αθηνά Λινού), ένας από το ΠΑΣΟΚ (Μπουρχάν Μπαράν) και ένας από την Ελληνική Λύση (Παύλος Σαράκης).

Μία ακόμη πρωτοτυπία σε αυτή την ομάδα αποτελεί το ότι οι προερχόμενοι από την Πλεύση Ελευθερίας, Αρετή Παπαϊωάννου και Μιχαήλ Χουρδάκης, είναι συγγενείς πρώτου βαθμού. Μάνα και γιος!

Όσον αφορά τους προερχόμενους από τη ΝΔ, κανείς τους μέχρι αυτή την ώρα δεν δείχνει ότι επιθυμεί να ενταχθεί σε άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

Ο έσχατος ανεξάρτητος βουλευτής Μάριος Σαλμάς δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του για το πώς θα κινηθεί στο μέλλον, ενώ ο πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης στηρίζει μέχρι τώρα τα κυβερνητικά νομοθετήματα, κάτι που, όπως έχει δηλώσει, θα συνεχίζει να πράττει, με την ελπίδα η μνήμη να αποδειχθεί βραχεία και να είναι και πάλι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !