Τρίτη, Μαρτίου 12, 2024

Άλλο λέει το ταμπελάκι και άλλο χτυπάει οι ταμίες! Βροχή τα πρόστιμα για το «μπέρδεμα» των τιμών στα προϊόντα όταν φτάνουν στο ταμείο οι καταναλωτές των 26 καταστημάτων «Βιολογικό χωριό».


edolio5 team 

Μάλλον θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί αυτοί που διευθύνουν την αλυσίδα καταστημάτων «Βιολογικό χωριό». Τα κρούσματα είναι αρκετά.
Όπως διαπίστωσαν, οι ελεγκτές της αρμόδιας διεύθυνσης στην περιφέρεια Αττικής στο ταμείο ζητήθηκε υψηλότερη τιμή από την αναγραφόμενη στα ράφι με την οποία ενημερώνεται ο καταναλωτής για ένα κωδικό προϊόντος. Το πρόστιμο για την απαίτηση υψηλότερης τιμής είναι 1.000 ευρώ αλλά τριπλασιάστηκε λόγω επανειλημμένης υποτροπής εντός τριετίας.

Το ίδιο είχε γίνει σε κατάστημα της ίδιας αλυσίδας στη Λυκόβρυση όπου οι επιθεωρητές διαπίστωσαν απαίτηση είσπραξης υψηλότερης τιμής στο ταμείο από την αναγραφόμενη στην πινακίδα στο σημείο πώλησης σε ένα προϊόν και έλλειψη πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις με την τιμή σε συσκευασμένο προϊόν. Και σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο διπλασιάστηκε λόγω υποτροπής.

Η αλυσίδα «Βιολογικό χωριό» που δραστηριοποιείται στο χώρο των βιολογικών προϊόντων από το 2008 διαθέτει 26 καταστήματα και το τελευταίο άνοιξε τον Οκτώβριο του 2022 στην οδό Μητροπόλεως.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !