Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024

Μια δικογραφία με λεπτομέρειες που «μιλάνε»! Από το 2018 η ΕΥΠ γνώριζε τους «συμβολαιογράφους» που θα εξόντωναν την Greek Mafia. Η δίκη στο εφετείο Πειραιά που εκκρεμεί με πρωταγωνιστές τους εκτελεστές «συμβολαίων θανάτου» για Σκαφτούρο - Ρουμπέτη - Μουζακίτη και ο 52χρονος ομογενής «δημοσιογράφος» από την Ρωσία που συντόνιζε κυκλώματα μεταφοράς παράνομων μεταναστών.


Του ειδικού συνεργάτη

Σήμερα θα προχωρήσουμε στην δημοσίευση νέων πληροφοριών που σχετίζονται με προηγούμενο ρεπορτάζ που γράψαμε σχετικά με την ύπαρξη πληροφοριοδότη της ΕΥΠ που βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορουμένους για τα συμβόλαια θανάτου σε βάρος της Greek Mafia με εντολή αλλοδαπών ηθικών αυτουργών. 

Το 2018 οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν καταναλωθεί νυχθημερόν και ερευνούσαν πρόσωπα που θεωρήθηκε ότι λειτουργούσαν υπέρ των ρωσικών συμφερόντων στην Ελλάδα και είχαν σχέσεις με παρα-εκκλησιαστικούς κύκλους και επεδίωκαν να συντηρήσουν κλίμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η κρίση είχε κορυφωθεί το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς με την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Από την ίδια δεξαμενή πληροφοριών και τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις εκείνη την περίοδο προέκυψε, η εξάρθρωση ενός δικτύου που διακινούσε μετανάστες στην Ιταλία. Δύο από τα πρόσωπα που είχαν κατηγορηθεί το 2018 για την παραπάνω υπόθεση, η οποία εκκρεμεί στο Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, είναι σήμερα κεντρικοί κατηγορούμενοι για τις εκτελέσεις Σκαφτούρου - Ρουμπέτη και Μουζακίτη.

Στο πληροφοριακό υλικό που είχαν διαβιβάσει το 2018 οι μυστικές υπηρεσίες στο Οργανωμένο Έγκλημα της ΕΛ.ΑΣ., κεντρικό πρόσωπο ήταν ένας 52χρονος ομογενής δημοσιογράφος από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ο ίδιος εξέδιδε μία μικρή μηνιαία εφημερίδα και διατηρούσε επαφές με πολιτιστικούς συλλόγους και Ρώσους κληρικούς, τις οποίες δεν έκρυβε. Αντίθετα, συμμετείχε σε γκαλά και φωτογραφιζόταν με πολιτικούς και παράγοντες.

Η αστυνομία ζήτησε την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τον 52χρονο, από την οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ίδιος εμφανιζόταν να οργανώνει την παράνομη μεταφορά μεταναστών με σκάφη αναψυχής, από τις ακτές της δυτικής Ελλάδας στην Ιταλία.

Στις 3:05 τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου, ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού ακινητοποίησαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του ακρωτηρίου Γέρακα Ζακύνθου και του Κατάκολου Ηλείας το σκάφος αναψυχής Imren με σημαία Τουρκίας. Καπετάνιος ήταν ένας Ουκρανός και στην καμπίνα του 10μετρου πλοιαρίου βρέθηκαν 38 μετανάστες, οι περισσότεροι Ιρακινοί.

Την ίδια μέρα, έξι άτομα συνελήφθησαν στα διόδια του Ρίου και στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών, ήταν δύο ομογενείς, στους οποίους σήμερα αποδίδεται ενεργή συμμετοχή στις εκτελέσεις της Greek Mafia.

Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη στη μεγάλη επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας και πρόκειται να οδηγηθεί τη Δευτέρα μαζί με τους υπόλοιπους στον ανακριτή, ενώ ο δεύτερος εκτιμάται ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό και καταζητείται. Ένα τρίτο πρόσωπο που αναφέρεται -χωρίς να κατηγορείται – στη δικογραφία για την Greek Mafia, είναι κατηγορούμενος στην παλαιότερη υπόθεση της μεταφοράς μεταναστών.

Ένας εκ των εμπλεκομένων στην παραπάνω υπόθεση στην πορεία της ποινικής εξέλιξης που είχε η υπόθεση αυτή και εκκρεμεί ακόμα στο εφετείο συνεργάστηκε με την ΕΥΠ ως πληροφοριοδότης.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !