Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2024

Οι καλύτεροι έγιναν μια ομάδα! Ο Φώτης Ντουΐτσης (υποστράτηγος) αναλαμβάνει το «Ελληνικό FBI». Σε «ροτόντα» ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος από τους επικεφαλής των πιο κρίσιμων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ με ενιαίο κέντρο αποφάσεων.


edolio5 team

Η αλήθεια είναι ότι ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον και έχουν «γράψει» επιτυχίες στο ενεργητικό τους.

Διοικητής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (όπως είναι η επίσημη ονομασία της νέας υπηρεσίας) αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Φώτης Ντουΐτσης, ενώ υποδιευθυντής αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Γιώργος Τζήμας (ο οποίος ήταν διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης). Η εμπειρία και των 2 είναι πολύ σημαντική.

Ο ταξίαρχος Γιώργος Μάγγας μετακινείται από την καταργηθείσα Οικονομική Αστυνομία, όπου ήταν διευθυντής, στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ως διευθυντής. Ο ταξίαρχος Γιάννης Σταυρακάκης από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων μετακινείται στο ελληνικό FBI ως β’ υποδιευθυντής.

Η Αντωνία Λεούση από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών μετακινείται στο Γραφείο  Προισταμένου Επιτελείου. 

Ο Αλέξης Κωτσιόπουλος από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη ΓΑΔΑ. 

Ο ταξίαρχος Γιώργος Μπουροδήμος από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, στη ΓΑΔΑ. Ο Βασίλης Παπακώστας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, ως προϊστάμενος.

Ο Αλέξανδρος Σταματίου στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως βοηθός. Ο Κωνσταντίνος Αθανασάκος από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως διευθυντής.

Η προσπάθεια αυτή έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό για να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση στα σοβαρά εγκλήματα του λευκού κολάρου και η πληροφορία να έχει μια κατεύθυνση και όχι να διασπάται δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα όπως έχει δείξει στο παρελθόν να δημιουργούνται ακόμα και διαφορετικές δικογραφίες για την ίδια υπόθεση από διαφορετικά τμήματα.

Φυσικά όλα θα κριθούν στην πράξη.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !