Δολοφονία Καραϊβάζ! Οι 10 +1 λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ θα εξιχνιαστεί ούτε αυτό το "συμβόλαιο" της Greek Mafia! Ερωτήσεις και απαντήσεις για όσους... δεν φοβούνται να ξέρουν.


Του Άρη Σπίνου

Δεν είναι η πρώτη φορά πού ένα επίκαιρο θέμα γίνεται η αιτία για να αυτό - διαφημιστούν ανύπαρκτοι άνθρωποι ως δήθεν ειδικοί. Από ντεντέκτιβ της Ομόνοιας μέχρι τηλεπερσόνες που μεταξύ μανικιούρ και πεντικιούρ λένε και τις δικές τους αμπελοφιλοσοφίες. Αυτά τα ξεπερνάμε γιατί δυστυχώς τα έχουμε συνηθίσει. Ας μείνουμε στην ουσία που αφορά δυστυχώς την ΜΗ δυνατότητα της ΕΛΑΣ να εξιχνιάσει και αυτή τη στυγερή δολοφονία. Δυστυχώς τα μεγάλα λόγια του Μιχάλη χρυσοχοΐδη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου θα αποδειχθούν κούφια και κενού περιεχομένου. Αυτά έπρεπε να πει αυτά είπε. Γιατί όμως επιμένουμε ότι και αυτό το έγκλημα δεν θα εξιχνιαστεί. 8 απαντήσεις στις 8 ερωτήσεις δίνουν την εξήγηση.
 
1) Ήταν σχεδιασμένη και πήραν μέρος σε αυτήν εκτελεστές του εξωτερικού;|

Δεν είναι απαραίτητο αυτό και μάλλον θεωρείται απίθανο. Ο καραϊβάζ αποτελούσε ιδιαίτερα εύκολο στόχο αφού δεν είχε ούτε συνοδεία ούτε οπλοφορούσε αλλά ούτε καν ήταν υποψιασμένος. Η εμπειρία ποινίκων που έχουν συμμετάσχει και σε άλλες εκτελέσεις η σχεδιασμούς, ήταν αρκετή για να έχει επιτυχία και αυτή η εκτέλεση.

2ο) Γιατί δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα η μηχανή που χρησιμοποίησαν;

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ούτε στην δολοφονία Καραγιάννη Βρέθηκε η μηχανή αλλά ούτε σε τουλάχιστον ακόμη 10 δολοφονικές ενέργειες που χρησιμοποιήθηκε δίκυκλό. Η εξαφάνιση μιας μηχανής είναι πολύ εύκολη υπόθεση, πολύ μικρού κόστους αλλά είναι και προφανές ότι η μηχανή αυτή ομοιάζει τουλάχιστον με άλλες πεντακόσιες που κυκλοφορούν στους δρόμους.

3) Υπήρξε παρακολούθηση του Καραϊβάζ πριν τη δολοφονία;

Χωρίς δεύτερη κουβέντα η απάντηση είναι ναι για όσο διάστημα χρειάστηκε, με τρόπο και δίκτυο πληροφοριών από ιδιαίτερα απλό εώς πολυσύνθετο.

4) Από τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να βρεθεί άκρη;

Είναι βέβαιο ότι το επίμαχο διάστημα πριν και μετά τη δολοφονία δεν έγινε καμία τηλεφωνική συνομιλία όσων σχεδίασαν την εκτέλεση. Το πιο πιθανό είναι να μην είχαν ούτε καν συσκευές μαζί τους οι εκτελεστές. Και ο πιο αδαής πλέον γνωρίσει ότι το κινητό τηλέφωνο είναι το στίγμα που σε ακολουθεί σε κάθε βήμα.

5) Ο καραϊβάζ σε μία ανάρτηση του είχε γράψει για μία συνάντηση με νονό της νύχτας και τη σχεδίαση δολοφονίας ενός αξιωματικού της ασφάλειας. Έγινε αυτή η συνάντηση;

Είναι αλήθεια ότι η συνάντηση αυτή έγινε και ήταν γνωστή στην ΕΛ.ΑΣ. λίγες ώρες μετά την πραγματοποίηση της από τον ίδιο τον Καραϊβάζ. Ο σχεδιασμός της δολοφονίας αφορούσε ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της δίωξης εκβιαστών. Οι αξιωματικοί όμως θεωρούν ότι η συνάντηση αυτή έγινε πιο πολύ για... να διαδοθεί ότι έγινε (!) ως προς το περιεχόμενό της, παρά ως προς την πρόθεση να πραγματοποιηθεί η απειλή της. Μέχρι σήμερα η Greek mafia δεν έχει δολοφονήσει ΠΟΤΕ αστυνομικό. Οι λόγοι είναι ευνόητοι. Στο παρελθόν έχουν βρεθεί σημειώσεις αλλά και τηλεφωνικές συνομιλίες που αφορούσαν σχεδιασμό δολοφονίας αξιωματικού της ασφάλειας από πρόσωπα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο ακόμη και με εισαγόμενους εκτελεστές αλλά δεν το τόλμησαν λόγο των συνεπειών.

6)Η ασφάλεια έχει στοιχεία για την εξάρθρωση αυτής της δολοφονίας;

Ότι στοιχεία προκύπτουν ή έχουν προκύψει προέρχονται από “τηλεφωνικό πληροφοριοδότη”. Αυτό σημαίνει όμως ότι όποιος το κάνει θα έχει και το ανάλογο τίμημα, αφού τίποτα δεν μπορεί να του εξασφαλίσει την ανωνυμία του. Συνεπώς όπως και στις προηγούμενες 20 και πλέον εκτελέσεις την τελευταία δεκαετία είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα βρεθεί άκρη, τουλάχιστον από τέτοια μορφή πληροφορίας. Η ομερτά είναι κανόνας ακόμα και ανάμεσα σε δηλωμένους εχθρούς της νύχτας.

7) Είναι πράγματι θέμα τιμής για την ΕΛΑΣ η εξιχνίαση της εκτέλεσης;

Όχι! Η δολοφονία αυτή δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο για τους αξιωματικούς του Τμήματος ανθρωποκτονιών από άλλες δολοφονίες που έχει πράξει η Greek mafia. Οι δηλώσεις “περί τιμής” από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ φίλους του δημοσιογράφου, μόνο ως λόγια της στιγμής μπορούν να χαρακτηριστούν.

8) Υπάρχουν σχέσεις του οργανωμένου εγκλήματος όπως έχει γραφτεί σε ρεπορτάζ με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου;

Η έννοια της “σχέσης” πρέπει να έχει σαφή προσδιορισμό για να έχει σαφή απάντηση. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε προφανώς θα είναι και η τελευταία, που πρωτοκλασάτα στελέχη του υποκόσμου είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε “δουλειές” με κρατική σφραγίδα. Ο Θέμης Καλαποθαράκος ήταν ένας από αυτούς. Αυτό όμως μέχρι να μεταφραστεί σε πληρωμένο συμβόλαιο δολοφονίας με εντολή κυβέρνησης απαιτεί ατράνταχτες αποδείξεις και όχι απλά ενδείξεις, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει.

9) Οι εντός των κόλπων της ΕΛ.ΑΣ. διεφθαρμένοι αστυνομικοί μπορούν να εμποδίσουν την εξάρθρωση της δολοφονίας Καραϊβάζ;

Στο βαθμό που εμπλέκονται οι ίδιοι και βέβαια μπορούν. Το έχουν κάνει και στο παρελθόν. Οι τουλάχιστον 20 ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εν ενεργεία και εν αποστρατεία που περιγράφονται με το όνομα τους στην δικογραφία πού βρίσκεται στην εισαγγελία διαφθοράς, στην οποία εμπλεκόταν και ο Καραϊβάζ, και αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αυτούς, συνεχίζουν να υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. και φυσικά να έχουν δεκάδες ένστολους φίλους.

10)Γιατί μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξιχνίαστες οι εκτελέσεις νονών της νύχτας;

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η σύνθεση πληροφοριών και μαρτυριών προκειμένου το ονοματεπώνυμο ενός δολοφόνου να τον οδηγήσουν να καταδικαστεί στο δικαστήριο είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Οι δαιδαλώδεις διαδρομές του οργανωμένου εγκλήματος, των πληροφοριών, των αξιωματικών και της αλληλεπίδρασης που έχουν μεταξύ των, είναι μία εξίσωση τουλάχιστον... όχι για οικογενειάρχες.


11) Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει τα μέλη των ομάδων που απαρτίζουν σπείρες εκβιαστών και αν έχουν τη δυνατότητα οι ομάδες αυτές να προβούν σε δολοφονικές ενέργειες;

Με απόλυτο σαφήνεια η απάντηση είναι ναι. Από τη δίωξη εκβιαστών για πρώτη φορά πριν από 8 περίπου χρόνια έχει γίνει μία αναλυτική καταγραφή τουλάχιστον 600 ατόμων με πλήρη στοιχεία σκιαγράφησης, τα οποία αποτελούν παλαιά η νεοεισερχόμενα μέλη οργανωμένων ομάδων του υποκόσμου. Από αυτά άλλα άτομα είναι “ενεργά” και άλλα έχουν “συνταξιοδοτηθεί” και κάνουν... προσωπικές δουλειές μόνο για τον εαυτό τους. Έχει παρατηρηθεί δυστυχώς ότι το know-how αυτής της ενδελεχής έρευνας που ομολογουμένως όσοι την γνωρίζουν την θεωρούν άριστη, δεν έχει γίνει κατανοητό από άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, που πολλές φορές τα ίδια πρόσωπα τα χρησιμοποιούν για άλλους… ρόλους. Πρέπει φυσικά να σημειώσουμε ότι οι λεγόμενοι “συμβολαιογράφοι” που εκτελούν δολοφονίες είναι λιγότεροι από 20 αλλά κατά καιρούς εμφανίζονται νεοσσοί που προκειμένου να αποδείξουν την αξία τους τους παλαιότερους είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν και νέους ρόλους.
Η Δολοφονία Καραϊβάζ και η... "αγιοποίηση ενός διαβόλου"! Το παρελθόν, οι φιλίες, οι συναντήσεις και η προστασία που νόμιζε ότι είχε από τους... δολοφονημένους φίλους του.|

Σχετικό ρεπορτάζ 

Η Δολοφονία Καραϊβάζ και η... "αγιοποίηση ενός διαβόλου"! Το παρελθόν, οι φιλίες, οι συναντήσεις και η προστασία που νόμιζε ότι είχε από τους... δολοφονημένους φίλους του.