Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2024

Αυτός είναι ο Ιερέας που έκανε «μάγια» και «έδιωχνε το κακό» έναντι παχυλών αμοιβών! Το παράνομο ναΐδριο - βιτρινά που είχε, o τιμοκατάλογος του, το παρόν που είχε δώσει σε πασίγνωστο tv show γελοιοποιώντας τον χριστιανισμό και η διαταγή για προκαταρτική έρευνα σε βάρος του δήθεν ιερομόναχου.


edolio5 team

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών τίθεται η δράση του αυτοαποκαλούμενου «Ποιμένα».

Σύμφωνα με το nonpaper.eu, η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τον δήθεν ιερομόναχο που υπόσχεται ότι λύνει μάγια και διώχνει το κακό, έναντι πλουσιοπάροχης αμοιβής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έρευνα ανατέθηκε στον προανακριτή Βόλου, ο οποίος θα αναλάβει να διερευνήσει κάθε πτυχή της υπόθεσης. Το ενδιαφέρον εστιάζει κυρίως στα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, που αφορούν στα πολεοδομικά. Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο μπαίνει το παράνομο ναΐδριο που βρίσκεται κοντά στη συνοικία του Αγίου Γερασίμου και το οποίο φέρεται να είχε ως «βιτρίνα» ο «μαϊμού» ρασοφόρος. Θα αναζητηθούν στοιχεία αν όντως πρόκειται για αυθαίρετη κατασκευή, πότε κτίστηκε από ποιον και ποιος συνεχίζει να το διατηρεί μέχρι σήμερα.

Για τις υπόλοιπες πτυχές της υπόθεσης, που δεν παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον, από τη στιγμή που ούτε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ούτε πιστοί έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος του «μη κανονικού ιερέα», θα γίνει μεν εισαγγελική έρευνα, δεν συνιστούν όμως αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αντικείμενα

Χθες, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος, ο αυτοαποκαλούμενος «Ποιμένας» ανάφερε στο Nonpaper: «Δεν πειράζει, εντάξει, εφόσον έχουν καταγγελίες να συνεχίσουν το έργο τους. Εγώ παλαιοημερολογίτης είμαι, ένα φτωχό εκκλησάκι είναι εδώ πέρα. Τι να πω; Να υπερασπιστώ τον εαυτό μου; Μπορώ να πω ότι δεν είμαι ελέφαντας; Παλαιότερα έχουν πει ότι έχω 3.000 εραστές. Ας πούνε ο καθένας ό,τι θέλει. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον Σεβασμιότατο, εγώ είμαι το αυγό και εκείνος είναι η πέτρα».



Αναφορικά με τις καταγγελίες ότι εκμεταλλεύεται πιστούς, ο «Ποιμένας» δηλώνει: «Ούτε εκμεταλλεύομαι κανέναν ούτε τίποτε, είμαι άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς. Δεν έχω πιστούς, εδώ είναι ένα φτωχό εκκλησάκι, εγώ έρχομαι μια φορά το χρόνο στη γιορτή, τίποτε άλλο». Για τις καταγγελίες περί ρευματοκλοπής, ο ρασοφόρος απαντά: «Μας δανείζουνε ρεύμα, δεν έχουμε».

Για τις αναφορές κατοίκων της περιοχής περί «βλάσφημου ιερέα, με κόκκινα ράσα», ο «Ποιμένας» δηλώνει: «Δεν είναι κόκκινα, είναι βυσσινί, φόρεσα στη ζωή μου και εγώ μια φορά ένα βυσσινί και το εκμεταλλευτήκανε αυτό».

Σε αυτούς που τον χαρακτηρίζουν «λύκο με ένδυμα προβάτου», ο ρασοφόρος απαντά: «Μακάρι όλοι οι λύκοι να ήταν σαν κι εμένα».

O αυτοαποκαλούμενος «Ποιμένας», φέρεται να αντλεί μεγάλα ποσά από ανυποψίαστους πιστούς, οι οποίοι πιστεύοντας πως θα τους διαβάσει μία ευχή για τα μάγια ή ότι θα έχουν την ευλογία της Παναγίας καταβάλουν «χρυσά» τάματα, με τον Ποιμένα να έχει κόψει ταρίφα από 500 έως 800 ευρώ την ευχή.

Επιπροσθέτως, λέγεται πως ο συγκεκριμένος μαϊμού ρασοφόρος έχει πλευρίσει ηλικιωμένους, προκειμένου να τους πείσει να προβούν σε δωρεές ακινήτων στη μνήμη του Αγ. Κυπριανού, κι όλα αυτά με «βιτρίνα», ένα παράνομο ναΐδριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στη συνοικία του Αγ. Γερασίμου, μέσα στους μπαξέδες, χτισμένο χωρίς οικοδομική άδεια, σύμφωνα με μία πρώτη έρευνα της τοπικής εκκλησίας,

Δίπλα από το ναΐδριο, στη μνήμη δήθεν του Αγίου Κυπριανού, χωρίς καμία πολεοδομική άδεια ο μαϊμού ιερομόναχος έχει φτιάξει του κονάκι του, δηλαδή, δωμάτιο δίπλα στην εκκλησία, με κρεβάτια καλυμμένα με ροζ και λευκά σκεπάσματα.

Το ναΐδριο διαθέτει και σελίδα στα social media, όπου επισημαίνεται πως αποτελεί μετόχι της Μονής Μυρελαίου Ευβοίας, το οποίο επιχειρήθηκε κάποια στιγμή να εμφανιστεί πως ανήκει στον » αυτονακηρυχθέντα Πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετο, όμως διαψεύστηκε από την «εξαρχία» του στην Ελλάδα.

Το τελευταίο όνειρο του «Ποιμένα», που θέλει να το υλοποιήσει στον Βόλο, είναι να φτιάξει οικοδομή Airbnb, την οποία θα αξιοποιήσει νοικιάζοντας τα δωμάτια σε πιστούς από την υπόλοιπη Ελλάδα που θα επισκέπτονται τον Αγ. Κυπριανό. Κάτι αντίστοιχο επιχείρησε να κάνει και σε μοναστήρι στη Χαλκίδα αλλά και στην Παιανία παλαιότερα, όμως εκδιώχθηκε κακήν κακώς.

Γείτονες των οποίων τα σπίτια απέχουν λίγα μέτρα από το ναΐδριο καταγγέλλουν πως όταν βρίσκεται στον Βόλο «εξομολογεί» σε κοινή θέα γυναίκες και άνδρες, ενώ σε κάποιας περιπτώσεις τον άκουσαν βροντόφωνα να εκθέτει γυναίκες, τις οποίες προηγουμένως εξομολογούσε.

Ο «Ποιμένας» το 2013 έκανε εκπομπή live σε μοναστήρι. Ο ίδιος εμφανιζόταν τότε στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Κάτι Ψήνεται». Όσοι παρακολούθησαν την εκπομπή απορούσαν με τα όσα έβλεπαν στις οθόνες τους: Έναν μοναχό, ο οποίος μαγείρευε θαλασσινά χρησιμοποιώντας -κοροϊδευτικά- χριστιανικές ρήσεις από το ιερό μυστήριο του γάμου («παντρεύεται ο δούλος του Θεού χταπόδι, τη δούλη του Θεού γαρίδα»), να δίνει «θεϊκά» ονόματα σε πιάτα που έχει εμπνευστεί ο ίδιος («ο μόσχος ο σιτευτός», «ο αμνός του Θεού σε λευκή γαλήνη»), αλλά και να τραγουδά «Αν είναι να κολαστώ» την ώρα που έφτιαχνε γαλακτομπούρεκο.

Η προβολή της εκπομπής προκάλεσε την παρέμβαση τότε του μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, που χαρακτήρισε τον Ποιμένα «λύκο με ένδυμα προβάτου».

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !