Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2024

Ο δήμαρχος των λουκέτων! Σφραγίζονται 14 παιδικές χαρές στον Άγιο Δημήτριο διότι η Target Hellas - που επέλεξε η διοίκηση του Δήμου - έχασε την άδεια της. Στα «κάγκελα» οι Μπραχαμιώτες γονείς κατά Μαμαλάκη που αντί να τρέξει να τις πιστοποιήσει βγάζει «περήφανες» ανακοινώσεις στο δημοτικό συμβούλιο.



edolio5 team

Μπράβο ρε δήμαρχε! Αντί ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης να τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μην κλείσουν οι παιδικές χαρές αποφασίζει να βγάζει ανακοινώσεις στο δημοτικό συμβούλιο και να ανακοινώνει τα δέοντα. 

Λουκέτο - στην κυριολεξία - λοιπόν! 

Σφραγίζονται 14 παιδικές χαρές στον Δήμο Αγίου Δημητρίου οι οποίες είχαν πιστοποιηθεί από την εταιρεία Target Hellas που εμπλέκεται στην υπόθεση του λούνα παρκ της Χαλκιδικής με το θανατηφόρο ατύχημα. Την ανακοίνωση έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, τη Δευτέρα (21/10), ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κάπος.

“Θέλω να σας ενημερώσω για μία σοβαρή εξέλιξη που έχουμε σχετικά με κάποιες παιδικές χαρές του δήμου μας. Ο επίσημος φορέας πιστοποίησης (Ε.ΣΥ.Δ.), έκανε ανάκληση της άδειας της ΤΑRGET της εταιρείας που έχει πιστοποιήσει 14 παιδικές χαρές στο δήμο μας και αυτό σημαίνει σύμφωνα με το Υπουργείο πια, ότι θα πρέπει να σφραγίσουμε 14 παιδικές χαρές επειδή το πιστοποιητικό τους το οποίο δεν έχει λήξει, είναι άκυρο. Είναι παιδικές χαρές που θα πιστοποιούσαμε το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να είναι απιστοποίητες.

Σήμερα μας ενημέρωσαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, ότι μέχρι να πιστοποιηθούν ξανά από άλλο φορέα, πρέπει να σφραγιστούν. Παρόλο που εμείς έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για να είμαστε έτοιμοι, όταν θα έληγε η ισχύς του πιστοποιητικού, οφείλουμε να τις σφραγίσουμε με βάση την επιταγή του Υπουργείου, μέχρι να βγει το νέο πιστοποιητικό”.

Σχετικά με τον θάνατο του 19χρονου, τον περασμένο Αύγουστο, στο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, στον φάκελο της επιχείρησης το 2023 υπήρχε πραγματογνωμοσύνη μηχανολόγου που βεβαίωνε ότι τα παιχνίδια –ανάμεσα στα οποία και το μοιραίο Crazy Dance–  ήταν ασφαλή. Η έκθεση ελέγχου, που είχε ημερομηνία 4 Αυγούστου 2023, φέρεται να είχε την υπογραφή της Target Hellas.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε το εξής. Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή ήξεραν πολύ καλύτερα από όλους το ποιος είχε «σφραγίσει» για την ασφάλεια τους τις παιδικές χαρές και ενώ στην εταιρεία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας. Αντί να τρέξει να βρει μια εταιρεία σοβαρή για να τις ελέγξει δεν έκανε απολύτως τίποτα παρά όπως φαίνεται «χάρηκε» με το σφράγισμα. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !