Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2022

Το εξώδικο του Νίκου Κοκλώνη για δημοσίευμα του edolio5! Τι ισχυρίζεται η έμπειρη συνήγορος του Καλυψώ Κοντογιάννη αλλά και η νέα απορία που "γεννήθηκε" για το πόθεν έσχες των 10.000.000 ευρώ!


Του Άρη Σπίνου

Έχοντας συμβουλευτεί τους δικηγόρους του, αλλά κυρίως, την έμπειρη και ικανή για τα δύσκολα, νομική του συμπαραστάτρια Καλυψώ Κοντογιάννη, ο Νίκος Κοκλώνης με εξώδικο που έστειλε στο edolio5 αναφορικά με δημοσίευμα μας μιλά για πολιτικά παιχνίδια στα οποία ποτέ δεν συμμετείχε, ενώ αναφέρει ότι «η Barkingwell Progress είναι μια νεοσυσταθείσα εταιρεία με σκοπό να κάνει επένδυση στην αγορά των οπτικοακουστικών μέσων που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο τηρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις».

Ο Νίκος Κοκλώνης αναφέρει ότι αυτό που δεν έχει ειπωθεί και γραφτεί είναι ότι για να λάβει η εταιρεία ενίσχυση από το κράτος, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος, θα πρέπει να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο, που σημαίνει να κάνει επένδυση περίπου 10 εκατ. ευρώ, χρησιμοποιώντας ίδια μέσα και κεφάλαια. Δηλαδή δικά της χρήματα, όχι χρήματα του κράτους.

Η ενίσχυση που θα πάρει πίσω είναι περίπου 2 εκατ. ευρώ και όχι 10 εκατ., όπως γράφτηκε. Και την ενίσχυση αυτή θα την πάρει μόνο εφόσον η εταιρεία υλοποιήσει την επένδυση. Όσο για το πενιχρό κεφάλαιο των 4.000 ευρώ με το οποίο άνοιξε την εταιρεία του, ο Νίκος Κοκλώνης αναφέρει ότι αφορά στις δαπάνες σύστασης και αρχικής λειτουργίας της.

Το κεφάλαιο θα αυξηθεί όσο απαιτείται ώστε η εταιρεία να υλοποιήσει την επένδυση. Αν δεν την υλοποιήσει, δεν θα πάρει καμία ενίσχυση από το κράτος.

Το επενδυτικό σχέδιο είναι συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 9.935.712,09 ευρώ και η εταιρεία πρόκειται να λάβει 2 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης. Εδώ όμως γεννιέται ένα ερώτημα.

Πού βρήκε αυτά τα 10 εκατ. ευρώ ο Νίκος Κοκλώνης, δηλαδή πόθεν έσχες για να φτιάξει την εταιρεία του; Είναι γνωστό ότι ο ίδιος δεν έχει περιουσιακά στοιχεία αφού σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν κατασχεθεί για τα χρέη που έχει δημιουργήσει από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Διαβάστε το εξώδικο που έστειλε στο edolio5.