Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2024

Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια! Όλη η μήνυση (που κρύβει από την δημοσιότητα η Ελληνική Λύση) του Βελόπουλου για την καταγγελία με τον φερόμενο παιδοβιαστή βουλευτή του. Οι 9 που ισχυρίζονται ότι δεν ξέρανε, δεν είδανε και δεν είχαν μάθει τίποτα απολύτως για το «καυτό» υλικό που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο επί 4 μήνες και βοούσε όλο το κοινοβούλιο.


Του ειδικού συνεργάτη

Οι παροιμίες του λαού μας δεν είναι μόνο σοφές αλλά πολλές φορές αποδεικνύουν το πόσο σοφοί είναι αυτοί που τις εμπνεύστηκαν, αλλά δυστυχώς δεν βάζουν μυαλό αυτοί που τις ακούν.

Τα αυτονόητα δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε αλλά μερικές φορές πρέπει να τα υπενθυμίζουμε.

Οι αποκαλύψεις - «φωτιά» του Άρη Σπίνου για την νομική σιωπή του Βελόπουλου και την μη προσφυγή στην δικαιοσύνη, μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, σχετικά με τις καταγγελίες που ακόμα και τούτη την ώρα είναι ανεβασμένες στο διαδίκτυο και αφορούν την ομολογία μιας άγνωστης γυναίκας που φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του Καμπούρη στο ΑΡΤ, στην οποία περιγράφει ότι είδε με τα μάτια της βίντεο όπου - όπως η ίδια ισχυρίζεται - βουλευτής της Ελληνικής Λύσης βιάζει ανήλικο έχουν συγκλονίσει την δημοσιογραφική πιάτσα και την πολιτική ζωή του τόπου.

Μια υπόθεση που άρχισε να σέρνεται ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές του 2024 και η Ελληνική Λύση θυμήθηκε να καταθέσει μήνυση την προηγούμενη Παρασκευή το πρωί, χωρίς να την δώσει στην δημοσιότητα προκειμένου να ισχυρίζεται ότι θέλει ως προς το περιεχόμενο της, εκθέτοντας ακόμη και αυτούς που αναλαμβάνουν τον ρόλο να την «διαφημίσουν», χωρίς να ξέρουν τι γράφει. 

Το edolio5 έχει στην διάθεση του την 16σελιδη μήνυση αυτή από την πρώτη στιγμή που συντάχθηκε και την δημοσιεύει αυτούσια αφού προκύπτουν πολύ σοβαρά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν.

Ο δικηγόρος που την κατέθεσε είναι ο έμπειρος ποινικολόγος, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης.

Περιμέναμε να δούμε αν θα την δώσει στην δημοσιότητα η Ελληνική Λύση. Αφού δεν το έπραξε το εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για μια τέτοια υπόθεση μας «διατάσσει» να το πράξουμε εμείς.

Η αφορμή φυσικά που ανάγκασε τον «πατριώτη» Βελόπουλο να κάνει κάτι τέτοιο ήταν η εκπομπή της Μπέττυ Γιάννα στο Youtube («Betty Direct») όπου ο Άρης Σπίνος κατήγγειλε ότι προσέφυγε ο ίδιος στην δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά στις 16 Σεπτεμβρίου 2024 προκειμένου να διερευνηθεί το αληθές ή το ψευδές της υπόθεσης αυτής σχετικά με την καταγγελία της άγνωστης γυναίκας αλλά και την ύπαρξη ή όχι του επίμαχου βίντεο με τον βιασμό που ισχυρίζεται η γυναίκα αυτή ότι έχει δει.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα τηλέφωνα της Ελληνικής Λύσης έσπασαν ακόμα και από τους πιο ένθερμους ψηφοφόρους τους με ένα μεγάλο «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΗΝΥΣΗ;». Σ

Στο ρεπορτάζ αυτό θα δοθούν όλες οι απαντήσεις αλλά θα γίνουν και αποκαλύψεις για τα ψέματα που ισχυρίζεται ο Βελόπουλος... και παρουσιάζει ως αλήθεια.

Επιπλέον πληροφορηθήκαμε ότι την Κυριακή το πρωί 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε νέα μαγνητοσκοπημένη εκπομπή στο Betty Direct με τον Άρη Σπίνο όπου θα προβληθεί τις επόμενες μέρες και αναφέρεται στην υπόθεση αυτή.

Ας πάρουμε το χρονικό από την αρχή γιατί έχε ιδιαίτερη αξία:

Η πρώτη δημόσια καταγγελία για προσφυγή στην δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή έγινε πριν δέκα μέρες, από τον Άρη Σπίνο στην ίδια εκπομπή και η αναφορά - αναγγελία του παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον δημοσιογράφο και την παρουσιάστρια πριν 4 μέρες σε δεύτερη εκπομπή. Φυσικά η Ελληνική Λύση την γνώριζε από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε η υπόθεση αυτή 1 μήνα πριν τις ευρωεκλογές που έγιναν στις 9 Ιουνίου

- Εκείνο το διάστημα έχουμε επίσης τα εξής:

- Συνέντευξη Φ.Καμπούρη στο Pronews.gr (το 2ο σε επισκεψιμότητα site στην Ελλάδα) από τον Τάσο Γκουριώτη που κάνει αναφορά στο θέμα.

- Δελτίο τύπου του κόμματος ΛΑΟΣ που ζητάει εξηγήσεις και δημοσιεύεται από ΑΠΕ, newpost, fimotro, pronews κτλ.

- Τα σόσιαλ να έχουν πάρει «φωτιά»!

- Στις 7 Ιουνίου ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος με την διαδικτυακή εκπομπή «Ραδιομακελάρηδες» κάνει αναφορά στο θέμα και ισχυρίζεται ότι το βίντεο με την καταγγέλουσα είναι τεχνητή νοημοσύνη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες Άρη Σπίνου, ο δημοσιογράφος και έμμισθος τότε στο κόμμα κάλεσε την αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Δήμητρα Κρητικού και της ανέφερε το βίντεο με τον Καμπούρη και την καταγγέλουσα. Η ίδια το γνώριζε ήδη όπως είπε ο δημοσιογράφος.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες Σπίνου η κ. Κρητικού απάντησε ότι μετά τις κάλπες θα τσακίσουν τον Καμπούρη στις μηνύσεις και τις αγωγές. Αυτό όμως δεν έγινε πράξη, γεγονός που εξόργισε τον δημοσιογράφο και πρώην εξ’ απορρήτων του Προέδρου και τον οδήγησε στο να αποχωρήσει από το κόμμα.

- Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Άρης Σπίνος – έχοντας αποχωρήσει πλέον από το κόμμα - υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία. Το ΛΙΝΚ από την εκπομπή του Φίλιππου Καμπούρη βρίσκεται ακόμη στον διαδικτυακό αέρα, την ημέρα που κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά.

- Στις 30 Σεπτεμβρίου ο Άρης Σπίνος στην διαδικτυακή εκπομπή «Betty Direct»  που μέχρι σήμερα το έχουν δει 110.000 διαφορετικοί άνθρωποι, καταγγέλει μεταξύ άλλων και το εν λόγω θέμα με τον φερόμενο ως παιδοβιαστή-βουλευτή και αποκαλύπτει ότι πήγε στην εισαγγελία.

- Στις 14 Οκτωβρίου πάλι ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος σε συνέχεια της πρώτης συνέντευξης στο κανάλι «Betty Direct» αναφέρει αναλυτικά τι έχει γίνει με το εν λόγω θέμα και η εκπομπή παρουσιάζει σε ειδικό βίντεο ΟΛΟΚΛΗΡΗ την μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου στην Εισαγγελία και καταγγέλει για ποιο λόγο το κόμμα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ -Κ.Βελόπουλος» δεν έχει αντιδράσει μέχρι τώρα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για να τσακίσει με μηνύσεις τον Φίλιππο Καμπούρη. Την εκπομπή αυτή την παρακολούθησαν 50.000 θεατές μέχρι σήμερα.

- Επίσης πάλι στις 14 Οκτωβρίου στην ίδια εκπομπή ο πρώην εξ΄απορρήτων του Κ.Βελόπουλου και έμμισθος στο κόμμα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» ισχυρίζεται ότι μετά την εκπομπή, ο Πρόεδρος θα αντιδράσει και θα κάνει μηνύσεις. Το είπε με απόλυτη βεβαιότητα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2.: Κάποια στιγμή – δεν γνωρίζουμε ακριβώς την ημερομηνία- ο Φίλιππος Καμπούρης κατεβάζει την εκπομπή από την πλατφόρμα του YouTube. Γιατί άραγε; Η πράξη αυτή βέβαια δεν έχει καμία αξία για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του αφού τα πάντα έχουν σωθεί και έχουν παραδοθεί στην δικαιοσύνη.

- Στις 15 Οκτωβρίου η ημερήσια πολιτική εφημερίδα «Political» αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της με χτύπημα για τις καταγγελίες που εμπλέκουν βουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, σε υπόθεση παιδοβιασμού.

Όλα τα παραπάνω και τους μήνες που περνούσαν ο ένας μετά τον άλλον και η πιάτσα βοούσε για τον φερόμενο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, σύμφωνα πάντα με την άγνωστη καταγγέλουσα, δεν τα είχε πάρει χαμπάρι ούτε ο Βελόπουλος ούτε κανένας άλλος βουλευτής του! Κι όμως αυτό λένε στην μήνυση που κατέθεσαν! Είναι αυτονόητο ότι μετά τις 2 εκπομπές στο «Betty Direct» η μήνυση ήταν μονόδρομος αλλά έπρεπε κάπως να βρεθεί άλλοθι για την τεράστια καθυστέρηση που υποβλήθηκε αυτή.

- Στις 18 Οκτωβρίου όλοι οι άντρες βουλευτές του κόμματος υποβάλλουν επιτέλους μήνυση στην Εισαγγελία κατά παντός υπευθύνου και ισχυρίζονται ότι ενημερώθηκαν στις 16 Οκτωβρίου (!) από e-mail που έφτασε στο ηλεκτρονικό συρτάρι του κόμματος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» που περιείχε το επίμαχο βίντεο. Μέχρι τότε δεν ήξεραν τίποτα απολύτως!

Στην μήνυση δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά στις 2 εκπομπές στο Youtube, ούτε φυσικά στον δημοσιογράφο Άρη Σπίνο που είχε καταθέσει την μηνυτήρια - αναγγελία 1 μήνα πριν ούτε στην youtuber Μπέττυ Γιάννα. Ούτε στις διαβεβαιώσεις της αντιπροέδρου Δήμητρας Κρητικού κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών προς τον Άρη Σπίνο. 

Επίσης όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας την μήνυση που δημοσιεύουμε ολόκληρη, η Ελληνική Λύση δεν προσέφυγε στην δικαιοσύνη με αγωγή ασφαλιστικών μέτρων όπως θα έπρεπε να προσφύγει   για να κατέβουν τα επίμαχα βίντεο που πλέον βρίσκονται σε δεκάδες λογαριασμούς Tik - Tok ή σε άλλες πλατφόρμες. Γιατί δεν το έπραξε ; Ποιον εξυπηρετεί η παραμονή των βίντεο στο διαδίκτυο ; 

Ιδού η μήνυση:


















Η μήνυση υπογράφεται από όλους τους άντρες βουλευτές! Αυτό ακριβώς που είπε στην συνέντευξη του στο «Betty Direct» ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος ότι είχε προτείνει 4 μήνες πριν στην αντιπρόεδρο του κόμματος Δήμητρα Κρητικού να πράξουν και δεν έκαναν ποτέ για άγνωστο λόγο.

Είναι αυτονόητο, ότι το γεγονός της μηνύσεως που έγινε πριν λίγες μέρες αποτελεί άλλοθι για την έρευνα του εισαγγελέα που θα προηγηθεί της μηνύσεως αυτής και σχετίζεται με τα καταγγελλόμενα στην μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου αλλά και την ενδεχόμενη αίτηση άρσης ασυλίας του Βελόπουλου κατόπιν αιτήματος της εισαγγελικής αρχής. 

«Μα εμείς έχουμε κάνει μήνυση για την υπόθεση αυτή» θα ισχυριστούν στην αρμόδια επιτροπή. Το ερώτημα παραμένει ακέραιο και πλέον θα απαντηθεί μόνο από την δικαιοσύνη. «Γιατί δεν έκαναν μήνυση επί 4 μήνες ;». Εκτός και αν ο εισαγγελέας πιστέψει ότι ένα οργανωμένο κόμμα με πολυπληθές γραφείο τύπου, δεκάδες δημοσιογράφους, με ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό στην διάθεση του δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι βοούσε ο τόπος για τον περιβόητο βουλευτή με τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας.

Το edolio5 επικοινώνησε με τον Φίλιππο Καμπούρη προκειμένου να παραθέσουμε την άποψη του αλλά τα τηλέφωνα του ήταν απενεργοποιημένα. Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει είναι συγκεκριμένα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !