Δευτέρα, Οκτωβρίου 28, 2024

Πόλεμος για την «χρυσή» καρέκλα των επιμελητηρίων σε Αθήνα και Πειραιά! Οι πολιτικά ανύπαρκτοι, οι «μπροστινοί» και οι μηνύσεις με φόντο την ηρωική έξοδο για να προλάβουν την εκλογική συντριβή.


edolio5 team

Το έλα να δεις γίνεται με την προετοιμασία των εκλογών στα μεγάλα επιμελητήρια της χώρας, στην Αθήνα, με μηνύσεις εκατέρωθεν.


Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά η κόντρα ανάμεσα στους «ομόσταυλους» νεοδημοκράτες Β. Κορκίδη και Ν. Παπαγεωργίου (που οι φήμες λένε ότι είναι «μπροστινός» του πολιτευτή της ΝΔ, Γιάννη Βουτσινά αφού διατηρούν μαζί εταιρεία Real Estate) κλιμακώνεται και οδηγείται στα δικαστήρια, καθώς η κατάθεση της υποψηφιότητας του πρώτου κατηγορήθηκε ως εκπρόθεσμη.

Οι υπάλληλοι του επιμελητήριου έβγαλαν καταγγελία σε βάρος του ότι τους τραμπούκισε και τους έβρισε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παπαγεωργίου είναι «μπροστινός» του πολιτευτή της ΝΔ Γιάννη Βουτσινά. Είναι πέρα από βέβαιο ότι ο συνδυασμός Κορκίδη θα κάνει περίπατο στις εκλογές όχι μόνο επειδή δεν θα συμμετέχει ο Παπαγεωργίου, κάνοντας ηρωική έξοδο με δήθεν αποκλεισμό του, αλλά και αν συμμετείχε, η εκλογική του συντριβή θα ήταν δεδομένη.

Αλλά μέγα ζήτημα έχει ανακύψει και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), όπου ο επίσης προερχόμενος από τη Ν.∆. Ν. Σοφιανός θεωρεί ότι ο Γ. Μπρατάκος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος διότι απουσίαζε από συνεδριάσεις του ∆.Σ. και βάσει του κανονισμού πρέπει να εκπέσει του αξιώματός του. Ο Σοφιανός θεωρείται σοβαρή επιλογή και μπορεί να πάρει την καρέκλα από τον Μπρατάκο που ουσιαστικά είναι «υπάλληλος» της ΝΔ. 

Στο δε Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τα πράγματα είναι επίσης ξεκάθαρα ως προς την επανεκλογή του Χατζηθεοδοσίου αφού η επίσημη υποψηφιότητα της ΝΔ που αποτελεί ο ασφαλιστής της Εθνικής Ασφαλιστικής Γιώργος Φουφόπουλος όχι μόνο είναι «ανύπαρκτη» και «άοσμη» αλλά τις τελευταίες ώρες διαλύεται και ο συνδυασμός του ύστερα από την απαίτηση της ΝΔ να κόψει τον Γ. Γκόντζο που αποτελούσε τον πυρήνα και «μαέστρο» επί 2 χρόνια των ετοιμασιών του συνδυασμού Φουφόπουλου, επειδή είχε εκδηλώσει πρόθεση να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους «Σπαρτιάτες». 

Όπως είχε αποκαλύψει ο ειδικός συνεργάτης μας, ο εκλεκτός της ΝΔ είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού για αδιευκρίνιστη αιτία στην Γλυφάδα.

Η εκλογική ήττα του εκλεκτού της ΝΔ όχι μόνο θα είναι εκκωφαντική αλλά θα αποτελεί πολιτικό εξευτελισμό για τα χρονικά του επιμελητηρίου.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !