Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024

Αυτός είναι ο επιχειρηματίας και οι δύο Ιεράρχες! Το πλυντήριο του μαύρου χρήματος των 2 καθολικών Ιερέων και τα μπουζουξίδικα στην Πάτρα. Ο «Λ.Λ.», το παρελθόν του με τον εκβιασμό Ιεράρχη, οι απειλές και οι πλαστογραφίες.


edolio5 team

Το ρεπορτάζ τρέχει με καυτό μελάνι αναφορικά με το «μαύρο χρήμα» Ιερέων από την καθολική επισκοπή Σύρου προς επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων στην Πάτρα.

Οι δύο ιερείς της Επισκοπής Σύρου κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να υπεξαιρέσουν, άγνωστο πώς, τεράστια χρηματικά ποσά, που διοχετεύονταν προς τους ανθρώπους της νύχτας για … επένδυση. Όπως έγραψε το edolio5 ένας από τους «επιχειρηματίες» δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα και είναι αυτός που φέρεται να έλαβε πριν από 20 ημέρες ένα έμβασμα ύψους 50.000 ευρώ από την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδας, για να αγοράσει νυχτερινό κέντρο στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Το edolio5 επικοινώνησε με ανθρώπους που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στην Πάτρα, οι οποίοι μας είπαν ότι πρόκειται για τον «Λ.Λ.» περίπου 60 ετών, ο οποίος κινείτο στη νύχτα της πόλης, αγοράζοντας είτε στο όνομά του, είτε ως διαχειριστής, είτε ως συνέταιρος πολλά γνωστά νυχτερινά μαγαζιά της Πάτρας χωρίς να μπορεί να δικαιολογηθούν τα ποσά που χαλάει.

Όπως μας διευκρίνησαν οι ίδιοι άνθρωποι το «Λ.Λ.» που προαναφέραμε, είναι το παρατσούκλι του, από έναν παλιό παίκτη του Ολυμπιακού, με καταγωγή από το Κονγκό, ο οποίος μετά από κάθε γκολ πανηγύρισε με απανωτά «back flip».

Και ενώ το χρήμα από τους Καθολικούς ιερείς φαίνεται πως έρεε άφθονο ο «Λ.Λ.» συνέχιζε απτόητος να «καίει» τα λεφτά και να επεκτείνεται σε συνεργασίες και με άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως μία καφετέρια στον γνωστό πεζόδρομο της Πάτρας, την Ρήγα Φεραίου, είτε σε μεγάλα κλαμπ του Ρίου. .

Στο μεταξύ, πληροφορίες του edolio5 αναφέρουν, πως ο ίδιος άνθρωπος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκβιάσεις, απειλές, πλαστογραφίες και απάτες, ενώ το διάστημα 2009 – 2010 εξέτισε ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της απάτης. Επίσης, έχει καταδικαστεί και για εκβίαση Ιεράρχη της Ορθόδοξης εκκλησίας. Μια από τις καταδικαστικές αποφάσεις, η οποία αφορούσε το αδίκημα της απάτης και της πλαστογραφίας τελέστηκε στη Σύρο.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία του «Λ.Λ.» από την Πάτρα αλλά και των άλλων επιχειρηματιών, ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στην Πελοπόννησο, που ήταν αποδέκτες μεγάλων χρηματικών ποσών, που προέρχονταν από τους δύο ιερείς της Επισκοπής Σύρου.

Ένας από αυτούς τους ιερείς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Ζούγκλας είναι ο πατήρ D. S. από την Πολωνία, ο οποίος χειροτονήθηκε ιερέας τον Ιούνιο του 2001 στο Przemysl της Πολωνίας και στην Σύρο πήγε το τελευταίο διάστημα από την Κρήτη. Όπως προκύπτει από την έρευνα τα χρήματα έφευγαν από τους λογαριασμούς της Καθολικής Εκκλησίας, κάποιες φορές πήγαιναν στους λογαριασμούς των δύο Ιεραρχών – κυρίως σε λογαριασμό του ενός ιερέα- και κατόπιν σε 5 επιχειρηματίες. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εκτιμά ότι τα χρήματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ, αφού όλα ξεκίνησαν το 2016.

Επίσης, η Αρχή έχει ενημερώσει τις αντίστοιχες Αρχές του Βατικανού, καθώς θα πρέπει να υποβληθούν μηνύσεις εναντίον των δύο καθολικών ιερέων.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !