Σάββατο, Οκτωβρίου 26, 2024

Έρευνα μέρος δεύτερο: Η αμαρτωλή «παρέα» του δολοφονημένου Στάθη και οι «άκρες» του στο Μαξίμου! Η σχέση του με μεγαλοεργολάβο της Μυκόνου που έχει σπείρει 50.000 τ.μ. αυθαίρετα κτίσματα και ο πόλεμος που είχε με το «Principote». Το ξενοδοχείο «Porto Paros», η εμπλοκή του Παπαλέκα και ο «βοηθός» του.


edolio5 team 

Ήταν αναμενόμενη η αίσθηση και οι αντιδράσεις που προκάλεσε το άνοιγμα του «φακέλου» που κάναμε δημοσιεύοντας το πρώτο μέρος της έρευνας για τον άγνωστο βίο και την πολιτεία του δολοφονημένου με «συμβόλαιο» τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη.

Δύο εξώδικα και τηλεφωνήματα από θιγμένους που καταθέτουν την δική τους διαφορετική άποψη. Είναι αυτονόητο ότι θα φιλοξενήσουμε οποιονδήποτε αναφέρεται στην έρευνα μας, για να εκφράσει την δική του γνώμη. Θα πρέπει όμως να δημοσιευθεί ένα μεγάλο μέρος της έρευνας και μετά είναι αυτονόητο προκειμένου να γίνει και κατανοητό από εσάς... η άλλη άποψη.

Οι πτυχές της πολύμηνης έρευνας που πραγματοποιήσαμε, έχουν μοναδικό σκοπό να φωτίσουν τα πραγματικά αίτια της δολοφονίας του αλλά και τον ρόλο που ο ίδιος είχε κυρίως στο νησί της Μυκόνου αλλά και όχι μόνο. 

Η «παρέα» του Στάθη που άγγιζε τα πάντα... που είχαν σχέση με αυθαίρετες κατασκευές, έλεγχο καταγγελιών και βεβαίωση υπέρογκων προστίμων είναι βέβαιο ότι είχε δυσαρεστήσει πολλούς και ακόμη πιο βέβαιο είναι το γεγονός ότι πολλά στόματα έχουν ανοίξει από την ημέρα της δολοφονίας του προκειμένου να ζητήσουν με τον τρόπο τους «συγνώμη» για όσα έκαναν σε βάρος εκείνων που έχασα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας της παραβατικής συμπεριφοράς που είχαν.

Ο πολεοδόμος «Κ.» αποτελούσε το δεξί χέρι του Στάθη και η δουλειά του ήταν να βεβαιώνει τεράστια «στοχευμένα» πρόστιμα σε ανυπάκουους κατασκευαστές που επέλεγαν να μην συνεργαστούν με την «παρέα». Μέλη της ομάδας και αυτοί που εξέδιδαν τις άδειες, γνωρίζοντας τις «αδυναμίες» που είχαν ήταν οι υπάλληλοι «Σ.» - «Λ.» - «Α.» και «Τ.». 

Είναι αυτονόητο ότι το edolio5 έχει τα πλήρη στοιχεία όλων των εμπλεκομένων τα οποία θα δοθούν σε μια εισαγγελική έρευνα εάν και εφόσον αυτή υπάρξει και δεν αποτελούν μεγαλόπνοες εξαγγελίες οι δήθεν πρωθυπουργικές κουβέντες για την εξυγίανση της πολεοδομικής μαφίας της Μυκόνου.

Να σημειώσουμε, ότι ο Παναγιώτης Στάθης διαφήμιζε τις σχέσεις του με ένα συγγενικό πρόσωπο, θηλυκού γένους που βρισκόταν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Το γνώριζε όλο το νησί! 

Διάβασε ΤΩΡΑ, το πρώτο μέρος της έρευνας ( ΕΔΩ  )!

Το νησί επίσης γνώριζε, για τον πασίγνωστο μεγαλοκατασκευαστή «Δ.» που στην περιοχή της Ελιάς οι αυθαιρεσίες που έχει δημιουργήσει ξεπερνούν τα 50.000 τ.μ.! 

Πρόστιμα εκεί δεν βεβαιώθηκαν ποτέ αφού ο «Δ.» ήταν γενναιόδωρος απέναντι στον Στάθη και σε όλη την παρέα.

Τους φιλοξενούσε πολλές φορές στις πολυτελέστατες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της οικογένειας του και κυρίως όλοι γνώριζαν την ιδιαίτερη σχέση που είχε ο «Δ.» με συγγενή Α' βαθμού του πρωθυπουργού. 

Κραυγαλαία περίπτωση ήταν και στην περιοχή Παράγκα Μυκόνου με ένα camping. 

Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε «καφέ ζώνη», απαγόρευσης κτισμάτων, σε πολύ λίγο καιρό «γεννήθηκε» μια πολυτελή μονάδα 10.000 τ.μ.! Όλα αυθαίρετα!

Μια τακτική που ακολουθούσε η «παρέα» για την οποία βοά όλο το νησί ήταν η αγορά μη άρτιων οικοπέδων τα οποία, «έφτιαχναν» με τέτοιο τρόπο και τα μετέτρεπαν σε οικοδομήσιμα. 

Ο μεγάλος πόλεμος που είχε ξεσπάσει στην Μύκονο μεταξύ των Beach Bar «Principote» και «Nammos» είχε σύμμαχο με την πλευρά Παπαλέκα που υποστήριζε το Nammos τον Παναγιώτη Στάθη!

Σκοπός του ήταν να κλείσει το Principote.

Ο Π. Στάθης αποτελούσε στενός συνεργάτης του Παπαλέκα και με την ιδιότητα του μηχανικού τον βοήθησε για να αγοράσει στην Πάρο από τον ξενοδόχο Καρποδίνη το «Porto Paros», όπου όπως προκύπτει από συμβόλαιο που έχουμε στην διάθεση μας ο Στάθης προσπάθησε να «μαϊμουδέψει» 20.000 τ.μ. αυθαίρετα αλλά μετά την άρνηση του ιδιοκτήτη μέχρι σήμερα βρίσκεται ο Παπαλέκας σε τεράστια δικαστική αντιδικία μαζί του. 

Την Τετάρτη (30 Οκτωβρίου) το 3ο μέρος.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !