Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024

Παναγιώτης Πολίτης! Αυτός είναι ο επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων που ξέπλενε τα λεφτά των καθολικών Ιερέων σε μπουζουξίδικα και Night Club στην Πάτρα. Οι περιπέτειες του παρελθόντος με εκβιασμούς και απάτες και ο ερχομός στην Ελλάδα εκκλησιαστικού ανακριτή από το Βατικανό για να ενημερωθεί.


edolio5 team 

Ο Παναγιώτης Πολίτης η αλλιώς «Λ.Λ.» που ήταν το ψευδώνυμο του σε όλη την νυχτερινή της Πάτρας είναι ένας από τους επιχειρηματίες που εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο με το μαύρο χρήμα της καθολικής εκκλησίας που προερχόταν από υπεξαιρέσεις των χρημάτων που έδιναν οι πιστοί.

Άνοιγε το ένα μαγαζί μετά το άλλο και ο εθισμός του στον τζόγο ήταν αυτά που κουβέντιαζαν όλοι οι Πατρινοί! Ο ίδιος ανακοίνωνε αγορές μαγαζιών... σαν πουκάμισα και μετά ο ίδιος ανακοίνωνε το κλείσιμο τους. Η συμμετοχή του στο κέντρο διασκεδάσεως «Αστέρια», έληξε ένα χρόνο μετά την λειτουργία του! 

Τα ταξίδια του στο εξωτερικό ήταν συνεχώς αναρτημένα στις σελίδες του στα Social Media και ο τρόπος που χαλούσε τα χρήματα δημιουργούσε πολλά ερωτηματικά. 

Όπως μας διευκρίνησαν οι ίδιοι άνθρωποι το «Λ.Λ.» που προαναφέραμε, είναι το παρατσούκλι του, από έναν παλιό παίκτη του Ολυμπιακού, με καταγωγή από το Κονγκό, ο οποίος μετά από κάθε γκολ πανηγύρισε με απανωτά «back flip».

Και ενώ το χρήμα από τους Καθολικούς ιερείς φαίνεται πως έρεε άφθονο ο «Λ.Λ.» ή κατά κόσμον Παναγιώτης Πολίτης, συνέχιζε απτόητος να «καίει» τα λεφτά και να επεκτείνεται σε συνεργασίες και με άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως μία καφετέρια στον γνωστό πεζόδρομο της Πάτρας, την Ρήγα Φεραίου, είτε σε μεγάλα κλαμπ του Ρίου. .

Στο μεταξύ, πληροφορίες του edolio5 αναφέρουν, πως ο ίδιος άνθρωπος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκβιάσεις, απειλές, πλαστογραφίες και απάτες, ενώ το διάστημα 2009 – 2010 εξέτισε ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της απάτης. Επίσης, έχει καταδικαστεί και για εκβίαση Ιεράρχη της Ορθόδοξης εκκλησίας. Μια από τις καταδικαστικές αποφάσεις, η οποία αφορούσε το αδίκημα της απάτης και της πλαστογραφίας τελέστηκε στη Σύρο.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία του «Λ.Λ.» από την Πάτρα αλλά και των άλλων επιχειρηματιών, ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στην Πελοπόννησο, που ήταν αποδέκτες μεγάλων χρηματικών ποσών, που προέρχονταν από τους δύο ιερείς της Επισκοπής Σύρου.

Ένας από αυτούς τους ιερείς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Ζούγκλας είναι ο πατήρ D. S. από την Πολωνία, ο οποίος χειροτονήθηκε ιερέας τον Ιούνιο του 2001 στο Przemysl της Πολωνίας και στην Σύρο πήγε το τελευταίο διάστημα από την Κρήτη. Όπως προκύπτει από την έρευνα τα χρήματα έφευγαν από τους λογαριασμούς της Καθολικής Εκκλησίας, κάποιες φορές πήγαιναν στους λογαριασμούς των δύο Ιεραρχών – κυρίως σε λογαριασμό του ενός ιερέα- και κατόπιν σε 5 επιχειρηματίες. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εκτιμά ότι τα χρήματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ, αφού όλα ξεκίνησαν το 2016.

Επίσης, η Αρχή έχει ενημερώσει τις αντίστοιχες Αρχές του Βατικανού, καθώς θα πρέπει να υποβληθούν μηνύσεις εναντίον των δύο καθολικών ιερέων. Ήδη έφτασε στην Αθήνα ειδικός ανακριτής της καθολικής εκκλησίας από το Βατικανό για να ενημερωθεί από τις Ελληνικές αρχές για την υπόθεση.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !