Κυριακή, Οκτωβρίου 27, 2024

Δεν είχε άδεια! Με τοπικές «πλάτες» λειτουργούσε το ξενοδοχείο στη Φλώρινα που είχε κάνει εγκαίνια πριν από 1,5 μήνα. Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 48χρονος που εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα ενώ 14 ακόμη άτομα πήγαν στο νοσοκομείο.


edolio5 team

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Την ώρα που 14 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα και ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ξενοδοχειακή μονάδα στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας λειτουργούσε χωρίς άδεια!

Το ξενοδοχείο το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις πριν από 1,5 περίπου μήνα και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου, δεν έφερε τη σχετική άδεια λειτουργίας.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν τη μαζική δηλητηρίαση των ενοίκων που εντοπίστηκαν σε λιπόθυμη ή ημιλιπόθυμη κατάσταση, με συμπτώματα δηλητηρίασης μονοξειδίου του άνθρακα, το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ Κοζάνης βεβαίωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της μονάδας.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη δηλητηρίαση των 14 ατόμων τα ξημερώματα της Κυριακής μπήκε λουκέτο στο ξενοδοχείο, ενώ ο 53χρονος ιδιοκτήτης του συνελήθφη από τις Αρχές για παράβαση του ποινικού κώδικα περί σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης από αμέλεια. Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα έχει αναλάβει το Α.Τ. Αμυνταίου.

Την ίδια ώρα, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 48χρονος ένοικος που μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες τα ξημερώματα αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε στο Τμήμα Επειγόντων και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κοζάνης όπου παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Εκτιμάται, πως από την εισπνοή του μονοξειδίου του άνθρακα έπαθε εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονία από εισρόφηση. 

Η σύζυγος του 48χρονου νοσηλεύεται και αυτή σε σοβαρή αλλά καλύτερη κατάσταση στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Το ζευγάρι απο την Πάτρα είχε πάει για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Φλώρινα και διέμενε στο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από Διοικητή 4ης ΥΠΕ Δ. Τσαλικάκη, τα εννέα άτομα που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Φλώρινας αναμένεται να λάβουν εξιτήριο, όπως επίσης και τα δύο από τα τέσσερα άτομα που νοσηλεύονται στη χειρουργική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας. Οι άλλοι δύο θα παραμείνουν στο νοσοκομείο τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα προκειμένου οι γιατροί να εξετάσουν την πορεία της υγείας τους.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !