Τρίτη, Ιουλίου 16, 2024

Ρέει με τα τσουβάλια το χρήμα στο υπό - διάλυση μαγαζί του Στίγκα! Αναβλήθηκε για 2η φορά η δίκη με κατηγορούμενους τους βουλευτές που «έδωσε» ο ίδιος ως «μαφία» και «Δον Κορλεόνε». Η κρατική χρηματοδότηση που εισπράττει και υπογράφει ο ίδιος ως... οικονομικός διευθυντής και τα 6.000.000 ευρώ.


edolio5 team

Το γεγονός ότι το μαγαζί του Βασίλη Στίγκα είχε ήδη διαλυθεί και απομένει η οριστική απόφαση του εκλογοδικείου για να κυρηχθούν και έκπτωτοι οι βουλευτές δεν αμφισβητείται ούτε από τον μοναδικό οπαδό που ίσως του έχει απομείνει.

Τα ερωτήματα όμως που δημιουργούνται είναι τεράστια και πρέπει να απαντηθούν!

Πριν από ένα περίπου χρόνο, ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος από βήματος Βουλής κατήγγειλε όλους τους βουλευτές του κόμματός του ως καθοδηγούμενους από τη Greek Mafia, γυρνώντας την ίδια στιγμή προς την πλευρά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κουνώντας με νόημα το κεφάλι, λες και περίμενε την έγκρισή του.

Πολλοί υπήρξαν αυτοί που είπαν ότι η παράσταση που στήθηκε την ημέρα εκείνη θα πρέπει να αποτέλεσε απόρροια κάποιας μυστικής συμφωνίας μεταξύ του Βασίλη Στίγκα και του Μεγάρου Μαξίμου.

Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα ξεκαθαρίζονται και τα ερωτηματικά πληθαίνουν. Την ίδια ώρα μάλιστα που η κρατική χρηματοδότηση ρέει άφθονη στα ταμεία του κόμματος που έχει πάρει την μορφή μονοπρόσωπης ανώνυμης εταιρείας.

Να θυμίσουμε ότι στις 24/04/24, και ενώ η ποινική έρευνα που αφορούσε το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη μετατραπεί σε ποινική δίωξη ενάντια σε όλους τους βουλευτές του, το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου απαγόρευσε την κάθοδο των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές, με μια απόφαση καταπέλτη που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

«Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι το κόμμα «Σπαρτιάτες», του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα. Κατ΄ ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα «Σπαρτιάτες» πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 αυτό είναι και το σκεπτικό του εκλογοδικείου που θα θέσει τους βουλευτές έκπτωτους.

Μετά από αυτό, αρκούσε μια απλή ψηφοφορία στην ολομέλεια τους Βουλής, ώστε κάθε κρατική χρηματοδότηση προς το μόρφωμα των Σπαρτιατών να διακοπεί, πράγμα που η κυβέρνηση έπρεπε και όφειλε να έχει ήδη κάνει. Είναι δυνατόν, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του λαού να εισρέουν στα ταμεία ενός κόμματος, το οποίο έχει σκοπό την αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση δέκα κορυφαίων δικαστών της χώρας;

Κρατική χρηματοδότηση σε κόμμα με πραγματικό αρχηγό πρωτόδικα καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ΦΕΚ που καίνε την κυβέρνηση

Όπως βλέπουμε όμως, παρά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος για καθοδήγηση των βουλευτών του κόμματός του από τη Greek Μafia, παρά την ποινική δίωξη που τρέχει ενάντια σε όλους τους βουλευτές για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε στους Σπαρτιάτες να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, στιγματίζοντας ουσιαστικά το κόμμα ως επικίνδυνο για την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει την παραμικρή πρωτοβουλία όσον αφορά το θέμα των κρατικών χρηματοδοτήσεων, έχοντας πριμοδοτήσει το μόρφωμα των Σπαρτιατών με ένα ποσό που αγγίζει τις 900.000 ευρώ, και το οποίο πρόκειται να ξεπεράσει τα 6.000.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας.

Τα τελευταία χρήματα μάλιστα δόθηκαν πριν λίγες μόνο εβδομάδες, ως έκτακτη χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών στις οποίες το κόμμα απαγορεύτηκε να συμμετέχει, και ενώ η κυβέρνηση είχε στα χέρια την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Το θέμα αποκάλυψε το edolio5 με σχετικό ρεπορτάζ.

Αυτά αποδεικνύονται με ευκολία αν ανατρέξουμε στα ΦΕΚ με Αριθμό 4494 (Απόφαση 59531), 1274 (Απόφαση 15765), 2196 (Απόφαση 34392), 3654 (Απόφαση 48955) και 3655 (Απόφαση 49115).

Τα πράγματα όμως είναι ακόμη χειρότερα και εκθέτουν τους θεσμούς του κοινοβουλίου αφού αφήνουν περίεργα υπονοούμενα για υπόγειες συμφωνίες.

Σε μια κίνηση πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών διορίζει τον εαυτό του και στη θέση του Οικονομικού Διευθυντή μετά την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση ενός βουλευτής του που είχε αυτή την θέση.

Αυτό αποδεικνύεται εύκολα αν ανατρέξουμε στις οικονομικές καταστάσεις του κόμματος των Σπαρτιατών που κατατέθηκαν στις 20/09/23, οπότε θα δούμε ότι ο Βασίλης Στίγκας, πέρα από πρόεδρος, υπογράφει τις καταστάσεις και ως Οικονομικός Υπεύθυνος του κόμματος.

Όπως μπορούμε να δούμε επίσης όμως σε όλα τα ΦΕΚ που αφορούν την καταβολή έκτακτων και τακτικών κρατικών χρηματοδοτήσεων, σε αντίθεση με την περίπτωση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπου η κοινοποίηση καταβολής χρηματοδότησης γίνεται στη διεύθυνση ενός προσβάσιμου στο ευρύ κοινό κομματικού γραφείου, στην περίπτωση του μαγαζιού που έχει στήσει ο Στίγκας  η κοινοποίηση λαμβάνει χώρα μέσω email, και μάλιστα όχι σε κάποιο email κομματικό, αλλά στο προσωπικό email του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση και το κόμμα των Σπαρτιατών είναι αμείλικτα.

Α)Πώς γίνεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτεί με εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού λαού ένα κόμμα, όταν δέκα Αρεοπαγίτες έχουν αποφασίσει ομόφωνα ότι:
«Το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα.
Κατ΄ ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα «Σπαρτιάτες» πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Β)Δικαιούνται κρατικές χρηματοδοτήσεις κόμματα τα οποία το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έχει αποφασίσει ότι απαγορεύεται να μετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες λόγω του ότι στοχεύουν στην αποδυνάμωση και κατάλυση του πολιτεύματος χρησιμοποιώντας βίαια μέσα;

Γ)Νομιμοποιείται ο πρόεδρος ενός κόμματος να τοποθετεί τον εαυτό του και στη θέση του οικονομικού διευθυντή, παρακάμπτοντας το κομματικό καταστατικό και μετατρέποντας ουσιαστικά το κόμμα σε μονοπρόσωπη επιχείρηση;

Δ)Τέλος, πόση διαφάνεια μπορεί να υπάρχει γύρω από το ευαίσθητο θέμα των κομματικών χρηματοδοτήσεων, όταν η κοινοποίηση καταβολής εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κρατικού χρήματος, δε γίνεται στη διεύθυνση ενός εύκολα προσβάσιμου στο κοινό κομματικού γραφείου, ούτε καν σε κάποιο κομματικό email, αλλά στο προσωπικό email του Προέδρου του κόμματος, ο οποίος την ίδια στιγμή κατέχει και θέση Οικονομικού Διευθυντή;

Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη 16 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένη μετά από προηγούμενη αναβολή να διεξαχθεί η δίκη με κατηγορουμένους όλους τους βουλευτές που ο ίδιος έδωσε ως «καθοδηγούμενους από την Greek Mafia», μαζί με έναν ακόμη ιδιώτη δικηγόρο και τον Ηλία Κασιδιάρη. 

Η δίκη αναβλήθηκε για μια ακόμη φορά επ' αόριστον λόγο απουσίας 3 συνηγόρων των κατηγορουμένων αλλά και επειδή με την νέα αλλαγή του ποινικού κώδικα η αρμοδιότητης της εκδίκασης εμπίπτει πλέον σε μονομελές εφετείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στίγκας θα ζητήσει 1000 συγνώμη από τους κατηγορουμένους για όσα έχει πει και μάλιστα με μερικούς εξ αυτών έχει υπογράψει και μνημόνια αμοιβαίων εξηγήσεων... για τις παρεξηγήσεις που έγιναν.

Σήμερα η ΚΟ διατηρεί 5 βουλευτές και εάν ακόμη ένας αποχωρήσει η ανεξαρτητοποιηθεί διαλύεται εξ' ολοκλήρου το μόρφωμα αυτό αφού θα αναγκαστεί να παραδώσει πάρ' αυτά τα γραφεία που έχουν παραχωρηθεί και φυσικά τους 15 αστυνομικούς που συνόδευαν στα δικαστήρια τον Στίγκα ως φρουρά.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !