Χρωστούσαν ενοίκια 900.000 ευρώ! Καταδικάστηκαν σε 9 χρόνια κάθειρξη οι διαχειριστές του ξενοδοχείου Athenaeum Palace στην Συγγρού για τον εμπρησμό αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το εφετείο! Οι 2 Πακιστανοί που έβαλαν την φωτιά ομολόγησαν τα "αφεντικά" τους. Καταδικάστηκαν και αυτοί με την ίδια ποινή.


Του Άρη Σπίνου

Σε κάθειρξη εννέα ετών ο καθένας για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό καταδικάστηκαν οι διαχειριστές του ξενοδοχείου Athenaeum Palace & Luxury suites (ένας άντρας 55 ετών και η σύζυγός του 52 ετών).

Την ίδια ποινή επέβαλε το Δικαστήριο και σε δύο Πακιστανούς υπάλληλους του ξενοδοχείου που έβαλαν τη φωτιά στις 5 Δεκεμβρίου 2019, περιλούζοντας με βενζίνη κρεβάτια δωματίων που δεν ήταν νοικιασμένα στον 1ο και 2ο όροφο.

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν σοβαρά δύο νεαρές κοπέλες από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Από την αστυνομική έρευνα είχε προκύψει ότι οι διαχειριστές του ξενοδοχείου όφειλαν μισθώματα περίπου 900.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη ο οποίος ζει μόνιμα στη Γερμανία με αποτέλεσμα να κινήσει εναντίον τους δικαστικές διαδικασίες για έξωση από το ακίνητο.

Απολογούμενοι στο Δικαστήριο οι δύο Πακιστανοί ομολόγησαν την ενοχή τους υποστηρίζοντας ότι έβαλαν τη φωτιά με εντολή των διαχειριστών του ξενοδοχείου.

Οι δύο τελευταίοι αρνήθηκαν την ενοχή τους ισχυριζόμενοι ότι οι ηθικοί αυτουργοί του εμπρησμού ήταν προηγούμενοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση 35.000 ευρώ ο καθένας (το ζεύγος των διαχειριστών) και 7.000 ευρώ οι δύο αλλοδαποί, ενώ και για τους τέσσερις καταδικασθέντες απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.