Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

Πλήρης επιβεβαίωση ξανά του edolio5! Οριστικά τέλος τα παραμύθια για δήθεν εξαγορά του OPEN από τον Μάριο Ηλιόπουλο. Στον μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη καταλήγει το κανάλι με πρόταση 50 εκατ. ευρώ. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από τον Ιβαν που τρέχουν να φύγουν και ο ρόλος του Νίκου Κοκλώνη.



Του ειδικού συνεργάτη 

Αν πω ότι δεν σας τα έγραφα εδώ και μήνες ομολογουμένως θα ψεύδομαι. 

Πρώτοι, εδώ στο edolio5 σας είχα ενημερώσει για την πρόταση του μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη που εκτός από την ναυτιλία πλέον κυριαρχεί και στα Media με την «Alter Ego» που έχει περισσότερους από 1000 δημοσιογράφους να αγοράσει το OPEN με 50 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και τα χρέη που κινούνται στα €7 εκατ.

Δια μαγείας μετά το δημοσίευμα του edolio5, site των 50αρικων άρχισαν να γράφουν ότι το κανάλι θα το αγοράσει ο Μάριος Ηλιόπουλος. Και αυτό σας είχα πει από την αρχή ότι δεν πρόκειται να γίνει διότι ο μικρός εφοπλιστής - σε σχέση με τον Μαρινάκη - Ηλιόπουλος σίγουρα δεν θα μπορούσε να στηρίξει και να χρηματοδοτεί κάθε μήνα ένα τέτοιο εγχείρημα που μέχρι να στρώσει αφού σήμερα βρίσκεται σε ποσοστά θέασης πολύ χαμηλά θα χρειαστούν τουλάχιστον αλλά 15 εκατ. ευρώ. 

Εγώ εδώ, πιστός στην πληροφόρηση μου συνέχισα να επιμένω ότι το κανάλι θα  καταλήξει στον Μαρινάκη - μαζί με συμμάχους τους Βαρδινογιάννη και Κυριακού - και από ότι φαίνεται βγαίνω αληθινός, διότι μαθαίνω ότι ο Ηλιόπουλος πλέον διαδίδει ότι δεν έχει πρόθεση... για κάτι τέτοιο δηλαδή να αγοράσει κανάλι τέτοιου μεγέθους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από διευθυντικό στέλεχος μέσα στο OPEN, μεγάλο μέρος εκ των εργαζομένων μένουν απλήρωτοι και ο Ιβαν τους έχει βάλει μέσα... αρκετούς μήνες με αρκετούς να ψάχνουν ήδη για δουλειά. Απλήρωτα είναι και χρέη σε δημόσια ταμεία που έχουν δοσοποιηθεί και οι δόσεις έχουν «χτυπήσει» αλλά και στην Digea που απειλεί να κόψει το σήμα, που αυτό θα σημαίνει τον θάνατο του σταθμού. 

Υπάρχει όμως και άλλη μια πολύ βασική λεπτομέρεια: Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης χρωστάει στις εταιρείες του γνωστού παραγωγού τηλεοπτικών εκπομπών Νίκο Κοκλώνη - σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες - €25 εκατ. και ο Μαρινάκης εξαιτίας της στενότατης φιλίας που έχει με τον Νίκο Κοκλώνη μπορεί να ρυθμίσει αυτό το χρέος. Οποιοσδήποτε άλλος θα πρέπει να περάσει πρώτα από τον σκόπελο της καταβολής των χρημάτων αυτών και μετά να πάει παρακάτω.

Όλα πάντως όπως μαθαίνω, θα τελειώσουν τις επόμενες ημέρες γιατί η ώρα που το OPEN θα γίνει Alter δεν αργεί.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !