Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

Σε πλειστηριασμό το κτήριο που στεγάζει την περιφέρεια Αττικής στην Παλλήνη! Η βιομηχανία μπαχαρικών «ΛΙΡΑ», τα χρέη που την έπνιξαν και το «σφυρί» που θα χτυπήσει για 4η φορά στις 20 Νοεμβρίου.


edolio5 team

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται την εταιρεία «ΛΙΡΑ  Α.Ε.» βιομηχανία μπαχαρικών που άνηκε στην οικογένεια Λυραράκη. Στο κτήριο αυτό σήμερα έχει βρει στέγη η Περιφέρεια Αττικής,  


Συγκεκριμένα, το σφυρί αφορά το ακίνητο της βιομηχανίας μπαχαρικών Λίρα στην Παλλήνη, και πρόκειται να χτυπήσει για τέταρτη φορά στις 20 Νοεμβρίου του 2024, με τιμή εκκίνησης τα 5.866.400,00 ευρώ και επισπεύδουσα τη Παγκρήτια Τράπεζα, ενώ η κατάσχεση έγινε για το ποσό των 500.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως.

Πρόκειται για μία από τις ιστορικότερες βιομηχανίες παραγωγής μπαχαρικών στην Ελλάδα, με την ιστορία της να ξεκινά πριν από 65 χρόνια σε ένα σπίτι στην Κυψέλη.

Συγκεκριμένα, το 1959 η οικογένεια του Ιωάννη Λυραράκη άρχισε να πουλάει συσκευασμένα μπαχαρικά από το σπίτι του στη Κυψέλη και έπειτα στα μπακάλικα και περίπτερα της περιοχής και της οδού Πατησίων, τότε που δεν υπήρχαν ούτε καν μίνι μάρκετ ίσως κάποια «έβγα» της εποχής.

Τα χρόνια πέρασαν και δυστυχώς τα σχέδια δεν πήγαν καλά για τις επόμενες γενναίες. 

Τα χρόνια που ακολουθούν αναλαμβάνουν οι επόμενες γενιές της οικογένειας Λυραράκη και συγκεκριμένα ο υιός Κωνσταντίνος Λυραράκης και ως γενική Διευθύντρια η κόρη του Ελευθερία Λυραράκη.

Παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες της οικογένειας Λυραράκη για την οικοδόμηση μια πρότυπης και τεχνολογικά πρωτοπόρας βιοτεχνίας, τα χρόνια των διαδοχικών κρίσεων οι αριθμοί για την εταιρεία ήταν αρνητικοί με τις πωλήσεις να μη ξεπερνούν τα 530.000 -680.000 ευρώ ετησίως.

Πλέον, το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων του ακινήτου, συγκεκριμένα κατά τα 2/3 στην Παλλήνη είναι μισθωμένα από την Περιφέρεια Αττικής για τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.




Το πρώτο σφυρί για την οικογένεια Λυραράκη χτύπησε στις 23 Νοεμβρίου του 2023 ωστόσο αναβλήθηκε.

Το επόμενο είχε προγραμματιστεί για τις 13 Μαρτίου του 2024 με τιμή εκκίνησης τα 7,3 εκατ. ευρώ που κατέληξε και αυτό άγονο ελλείψει πλειοδοτών.

Ο τρίτος πλειστηριασμός έγινε στις 25 Απριλίου του 2024, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς παρέμεινε στα 7.333.000 ευρώ.

Το τέταρτο σφυρί έρχεται σχεδόν έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του ακινήτου στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και συγκεκριμένα στις 20 Νοεμβρίου του 2024 με τιμή εκκίνησης αισθητά μειωμένη από την αρχική στα 5.866.400,00 ευρώ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !