Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2024

Πρόστιμο - «καταπέλτης» στο Beach Bar της παγκόσμιας Ελίτ! 3,1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή έβαλαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο «NAMMOS» της Μυκόνου που βαρύνει τους διαχειριστές Ζ. Φραντζέσκο και Σάμι Ιμπραήμ. «Βγάζουν την ουρά» τους απέξω οι Άραβες συνέταιροι και ο Πέτρος Στάθης. «Δεν είχαμε ιδέα».


Του ειδικού συνεργάτη

Δύσκολες ώρες για τον κοσμογυρισμένο Ζαννή Φραντζέσκο και τον Σάμι Ιμπραήμ που πρόσφατα απέκτησαν συνέταιρο το αραβικό επενδυτικό fund που μετέχει με 45% στο Nammos της Μυκόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ κατάφεραν να εντοπίσουν μόνο για τις οικονομικές χρήσεις 2018 - 2019, παραβάσεις που ενέχουν πρόστιμα 3.100.000 ευρώ. Ήδη ελέγχονται και οι επόμενες χρήσεις - μέχρι σήμερα - για τις οποίες ήδη έχουν εντοπιστεί έντονες φορολογικές παρατυπίες και τις επόμενες μέρες εκδίδεται νέο πόρισμα όπου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα καταλογίζει πρόστιμο €9 εκατ.!

Όπως μαθαίνουμε, για την υπόθεση αυτή «φαγώθηκαν» εφοριακοί που επέμεναν να επιβληθεί το πρόστιμο και απειλούσαν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη αν... μακρυχέριδες τολμήσουν να παρανομήσουν.   

Οι Άραβες συνέταιροι του Ζαννή που τους εκπροσωπεί ο Έλληνας επιχειρηματίας Πέτρος Στάθης, μαθαίνω ότι δηλώνουν άγνοια για τον τρόπο διαχείρισης της επιχείρησης και την παραβατικότητα που επέδειξε προκειμένου να επιβληθούν αυτά τα πρόστιμα αφού την περίοδο αυτή δεν συμμετείχαν στην μετοχική σύνθεση.

Οι πληροφορίες όμως επιμένουν, ότι και την περίοδο μετά του 2022 που συμμετείχαν οι φορολογικές παραβάσεις συνεχίστηκαν.

Το mega deal μεταξύ Alpha Dhabi Holding, με ιδιοκτήτη τον Σεΐχη Tahnoon bin Zayed Al Nahyan, αδερφό του κυβερνήτη του Abu Dhabi, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι και της Monterock International με πρόεδρο τον Έλληνα επιχειρηματία Πέτρο Στάθη, είχε ανακοινωθεί επίσημα με «πολυτελείς» δηλώσεις. 

Μάλιστα, ο Πέτρος Στάθης έκανε ειδική αναφορά στους ιδρυτές του Nammos, Ζαννή Φραντζέσκο και Σάμι Ιμπραήμ, εκφράζοντας τις δημόσιες ευχαριστίες του για τη συνεισφορά τους στη γιγάντωση του brand.

Σύμφωνα με την Monterock International, η νέα εταιρεία (σ.σ. η επωνυμία της θα είναι ADMO) στοχεύει να επεκταθεί σε νέες αγορές, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά τον στόχο της να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στο ανώτερο τμήμα της αγοράς φιλοξενίας.

Το Nammos στο Ντουμπάι — που άνοιξε το 2019 — συγκαταλέγεται μεταξύ των ναυαρχίδων της Monterock International, παράλληλα με τη Μύκονο στην Ελλάδα.

Ο Πέτρος Στάθης δεν είναι ένας τυχαίος «παίκτης» στο χώρο. Είναι πρωταγωνιστής εδώ και μερικά χρόνια σημαντικών επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας. Η Monterock International, η οποία συνδέεται με κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκπροσωπείται από τον Έλληνα επιχειρηματία, είχε προχωρήσει προ μερικών μηνών στην απόκτηση του πεντάστερου ξενοδοχείου Kensho Psarou στη Μύκονο έναντι τιμήματος 19 εκατ. ευρώ.

Στα Βαλκάνια, με αιχμή του δόρατος το Μαυροβούνιο, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια με επενδυτική τράπεζα που ίδρυσε το 2007.

Η γνωριμία του με τον Βίκτωρα Ρέστη και η στενή του σχέση οδηγεί στο να πάρει ο κ. Στάθης το τιμόνι της First Financial Bank (μετονομάστηκε το 2014 σε Universal Capital Bank (UCB).

Παράλληλα, εκτός από την USB ο κ. Στάθης επένδυσε και σε μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, όπως στην εφημερίδα Pobjeda, την παλαιότερη εφημερίδα της χώρας που έσωσε από τη χρεοκοπία. Κατέχει επίσης την Dnevne novine και δύο portals, το Analitika και το Cafe Del Montenegro

Ως προς τις άλλες του επενδύσεις ξεχωρίζει το Coya, το Nusr-Et και το Hotel Mykonos στο νησί των Ανέμων, το Danae Suites στη Σαντορίνη, το Nobu στο Μαυροβούνιο και το Montecastello Tuscany στην Ιταλία καθώς και επενδύσεις στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !