Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2024

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου αρχίζει η δίκη! Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών θα είναι ο αστυνομικός (βρίσκεται εκτός φυλακής) που κρατούσε αιχμάλωτη και κακοποιούσε σεξουαλικά την 19χρονη στην Ηλιούπολη. 5,5 χρόνια κάθειρξη η πρωτόδικη καταδίκη.


edolio5 team

Αύριο (Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου) αναμένεται να ξεκινήσει, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η δευτεροβάθμια δίκη της υπόθεσης trafficking με θύμα μια 19χρονη στην Ηλιούπολη.
Σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης, ο αστυνομικός την κρατούσε φυλακισμένη στο διαμέρισμά του, την κακοποιούσε σεξουαλικά και την εξέδιδε.

Ο αστυνομικός, που είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος για εμπορία ανθρώπου, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και οπλοκατοχή. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και η ποινή της κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση, που του επιβλήθηκε, έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ως εκ τούτου δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Καταδικάστηκαν ακόμη δύο άτομα, που θα βρεθούν ξανά στο εδώλιο μαζί με τον αστυνομικό: ο πρώην σύντροφος της 19χρονης, που βρίσκεται στη φυλακή για εμπορία ανθρώπων, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και οπλοκατοχή, καθώς και ο πατέρας του θύματος που κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή.

Όπως είχε γράψει το edolio5, έντονες αποδοκιμασίες σημειώθηκαν στη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης του δικαστηρίου και πριν αυτή ολοκληρωθεί, με κάποιους να φωνάζουν «ντροπή σας, σκουπίδια» και τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν, βγάζοντας με τη βία τους διαμαρτυρόμενους από τον χώρο.

Kατά τη διαδικασία απώθησης σημειώθηκε ξυλοδαρμός ανθρώπων εντός της αίθουσας.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !