Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2024

Οριστικά στην φυλακή οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη! Απορρίφθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο οι αιτήσεις αναιρέσεως από τους δύο κατηγορουμένους (Έλληνας και Αλβανός) για τα 15 έτη και τα ισόβια.


edolio5 team

Έπεσε οριστικά η αυλαία στην δίκη που συγκλόνισε, σχετικά με την δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο.

Με την υπ’ αριθμ. 747/23-5-2024 απόφαση του Στ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που καθαρογράφηκε πριν από λίγες μέρες, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναιρέσεως που υπέβαλαν ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, τελεσιδίκως καταδικασθέντες σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Ο θάνατος της Ελένης Τοπαλούδη επήλθε από πνιγμό αφού κατά τον χρόνο που οι κατηγορούμενοι έριξαν το σώμα της στη θάλασσα ήταν ακόμα ζωντανή και αυτό υποδεικνύεται από την παρουσία ύδατος στους πνεύμονές της, γεγονός που συμβαίνει μόνον όταν ο άνθρωπος βρίσκεται εν ζωή και αναπνέει. 

Βέβαια η άτυχη κοπέλα πρέπει να έζησε ελάχιστα λεπτά μέσα στο νερό ενόψει του ότι λόγω του σοβαρότατου χτυπήματος που της είχαν επιφέρει οι κατηγορούμενοι στο πίσω μέρος της αριστερής πλευράς της κεφαλής της, πίσω από το αυτί, είχε υποστεί σοβαρότατη εγκεφαλική αιμορραγία και οίδημα και συνεπεία αυτού να αδυνατούσε να αντιδράσει και σωθεί από τον πνιγμό.

Ο Αρειος Πάγος με την απόφαση του έκρινε μεταξύ άλλων:

-Τελέστηκε ομαδικός βιασμός και η ερωτική συνεύρεση δεν έγινε με την συναίνεση της.
-Τα προβλήματα υγείας του ημεδαπού ήταν ασήμαντα, οι αναφερόμενες απόπειρες αυτοκτονίας του δεν ήταν σοβαρές, αλλά κατ’ επίφαση και υπήρχε προσποιητή υπερβολή σε συμπτώματα ψυχικής διαταραχής ώστε να τύχει της «ευνοϊκής» μεταχείρισης.

-Για τον ισχυρισμό του ημεδαπού ότι είναι αριστερόχειρας, αναφορικά με το πλήγμα στη θανούσα με το ηλεκτρικό σίδερο και την πράξη της ανθρωποκτονίας κρίθηκε πως αυτός δεν είναι αυτοτελής, αλλά συνιστά υπερασπιστικό επιχείρημα του Δικαστήριο της ουσίας δεν είχε υποχρέωση να αποφανθεί επ’ αυτού με ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.


-Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών δεν υπέπεσε στην πλημμέλεια της απόλυτης ακυρότητας κατά τη διαδικασία κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο, για παραβίαση των διατάξεων της προφορικότητας και της δημοσιότητας της διαδικασίας στο ακροατήριο, καθώς και για έλλειψη ακρόασης.

-Κρίθηκε ακόμη ότι δεν παραβιάστηκε η αρχή της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο αθωότητας ως και το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.

-Κρίθηκε τέλος ότι καλώς απορρίφθηκαν οι αυτοτελείς ισχυρισμοί και των δύο κατηγορουμένων.

Η οικογένεια Τοπαλούδη εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Αλέξη Κούγια και Ευάγγελο Γκιουγκή και οι κατηγορούμενοι δια των Χάρη Αμπράζη και Δημήτριο Γεωργαντέλλη – Λαγουμίδη.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !