Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2024

Το Α1 του Αρείου Πάγου έκοψε από τις ευρωεκλογές τους «Σπαρτιάτες» αλλά η κυβέρνηση τους χρηματοδότησε με 60.000 ευρώ! «Καλό μεροκάματο» πήρε και το «μαγαζί» της Λατινοπούλου που δεν βρίσκεται όμως στο κοινοβούλιο.


edolio5 team 

Το edolio5 αποκαλύπτει σήμερα ότι το κόμμα Σπαρτιάτες παρά το γεγονός ότι απαγορεύτηκε από τον Άρειο Πάγο να συμμετέχει στις ευρωεκλογές χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση ως να συμμετείχε κανονικά.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αριθμό φύλλου 3655 και ημερομηνία 25/06/24, διαβάζουμε την απόφαση με αριθμό 49115, η οποία αφορά την: Κατανομή ποσοστού 40% της εκλογικής χρηματοδότησης στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων για τη διενέργεια των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Λίγο πιο κάτω διαβάζουμε ότι το ποσό που αντιστοιχεί στο κόμμα - περίγελος που βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός βουλής των Σπαρτιατών και μπήκε στα κομματικά του ταμεία είναι ίσο με 59.998,58 ευρώ.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η συμμετοχή των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές απαγορεύτηκε, αφού σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των 11 δικαστών που συγκρότησαν το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου:

«Το κόμμα Σπαρτιάτες, του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα.

Κατ΄ ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα «Σπαρτιάτες» πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Εύλογα γεννάται το ερώτημα.

Πώς γίνεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτεί με 60.000 ευρώ από τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου ένα κόμμα για τη συμμετοχή του στις εκλογές για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν το κόμμα αυτό δε συμμετείχε στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία;

Την ίδια ώρα να θυμίσουμε ότι ο βουλευτής Γαυγιωτάκης που ανεξαρτητοποιήθηκε πριν λίγες μέρες από τους Σπαρτιάτες άφησε υπονοούμενα για την κρατική χρηματοδότηση που έχει λάβει το κόμμα και ζήτησε έλεγχο από τον πρόεδρο της βυολής.


ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !