Πρόεδρος στο ΣΕΒ ο Θεωδορόπουλος αλλά κουμάντο θα κάνει η εκλεκτή Ράνια! Ο σύζυγος της δημοσιογράφου Δρούγκα που διαδέχτηκε τον Παπαλεξόπουλο. Η κόρη της π. βουλευτή του Συνασπισμού που μπήκε στα σαλόνια των βιομηχάνων και τους «παίζει στα δάχτυλα» όλους.


edolio5 team

Τα λεφτά που θα πέσουν στις μεγάλες εταιρείες που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μερικά δις. Για αυτά έγινε ο αγώνας στις τελευταίες εκλογές για το νέο Δ.Σ. 

Πρόεδρος του ΣΕΒ εκλέχτηκε μεν ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, σύζυγος της γνωστής δημοσιογράφου Λίνας Δρούγκα, αλλά τα κουμάντα σε καθημερινή βάση θα τα κάνει η αντιπρόεδρος κα Ράνια Αικατερινάρη.

Για να γνωρίζεται το παρασκήνιο ο Θεοδωρόπουλος έχει ήδη δεσμευτεί πως θα προωθήσει την Ράνια Αικατερινάρη, εκπρόσωπο από την ΕΛΒΑΛ - ΧΑΛΚΟΡ των Στασινοπουλαίων, στη θέση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί με απόφαση του ΔΣ.

Η Αικατερινάρη έχει εκλεγεί και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ. Οι άλλοι δύο αντιπρόεδροι είναι ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines και ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης από την Helleniq Energy.

Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό ρόλο σε όλα τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όμως η Πρόεδρος της Εκτελεστικής θα είναι αυτή που θα «τρέχει» τον ΣΕΒ σε καθημερινή βάση, αφού ο Πρόεδρος κος Θεοδωρόπουλος θα έχει ρόλο εποπτικό και πανοραμικό.

Ενδιαφέρον έχει η εκτελεστική αρμοδιότητα της Αικατερινάρη, που αποκαλείται στους διαδρόμους του ΣΕΒ ως «η κόκκινη Ράνια» επειδή είναι κόρη της Ασημίνας Ξηροτύρη, πρώην βουλευτή του Συνασπισμού και της ΔΗΜΑΡ (του Φώτη Κουβέλη, αν θυμάστε).

Επειδή όμως η μαμά-κα Ασημίνα Ξηροτύρη ανήκε παλιά στο ΚΚΕ εσωτερικού (ο σύζυγός της Νίκος Αικατερινάρης ήταν στέλεχος της Νεολαίας Λαμπράκη και γνωστός για την αντιδικτατορική του δράση) κάποιοι, στο αίθριο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του νεοκλασικού της Ξενοφώντος με το κηπάριο, αποκαλούν την κόρη της «ως ροζ Ράνια».

Θεωρείται εκλεκτή των μεγάλων συμφερόντων και των ολιγαρχών, που προφανώς την επέβαλαν στον Θεοδωρόπουλο ο οποίος πειθάρχησε στις εντολές των Βαρώνων του επιχειρηματικού κόσμου!

Η Αικατερινάρη έχει θητεία στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ, το γνωστό Υπερταμείο), ενώ την περίοδο 2010-2015, διετέλεσε Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ, Partner στην Ernst & Young (ΕΥ) και σε άλλες θέσεις του ιδιωτικού τομέα.


ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !