Το κορίτσι της ΕΥΠ με το προφίλ στο Facebook! Όνομα και πρόσωπο, φόρτα παρτίδα, για φίλους και εχθρούς. Η μεταφράστρια που μάλλον δεν έχει καταλάβει που υπηρετεί. Το Ρουσφετι του εμπόρου αυτοκινήτων και η φιλία με τον Ρουμπάτη.


Του Άρη Σπίνου

Ας πούμε κάποιες λεπτομέρειες που δεν είναι γνωστές και βλέπουμε από τα δεκάδες e - mail που μας στέλνετε ότι παρά το γεγονός ότι πολλοί από εσάς είστε "μυημένοι" τις αγονείται. Στην ΕΥΠ του Κοντολέοντα και του Δημητριάδη (και του Δεμίρη άραγε;) τα έχουμε δει όλα ομολογουμένως!

Το 2019-20 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματίσει ένα διαγωνισμό μετά από πολλά χρόνια για νέες προσλήψεις στην ΕΥΠ. Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε έντονα και κατέθεσε ερωτήσεις επί ερωτήσεων για τον στημένο διαγωνισμό όπως έλεγε. Παρά τις ερωτήσεις όμως που είχαν κάνει στη Βουλή, Βουλευτές της ΝΔ περί αντισυνταγματικότητας και παρατυπιών της Προκήρυξης, προκειμένου να εισαχθούν νέα στελέχη στην υπηρεσία, τελικά ο διαγωνισμός έγινε και οι προσλήψεις έγιναν επί Νέας Δημοκρατίας. Όσους ακριβώς είχε επιλέξει η διοίκηση Ρουμπάτη! Αν εξαιρέσει κανείς καμιά 20αρια από όσους προσελήφθησαν όλοι οι άλλοι είναι πάρε το αυγό και κούρευτο. Κανονικοί δημόσιοι υπάληλοι που 2:30 το μεσημέρι βρίσκονται ήδη στην εξώπορτα! 

Μάθαμε λοιπόν ότι σε ακριτική μονάδα της Θράκης, μία μεταφράστρια τουρκικών, η Α.Α., αρκούντως ευειδής όπως μαρτυρά και το προφίλ που διατηρεί στο Facebook (!) με τα πραγματικά της στοιχεία, (!) ήταν υποψήφια στον ανωτέρω διαγωνισμό αλλά δυστυχώς απερρίφθη. 

Η συγκεκριμένη, στο προηγούμενο διάστημα, υπηρετούσε στη μονάδα ως εξωτερικός συνεργάτης (συνολικά η ΕΥΠ έχει καμία 10αρια σε όλη την Ελλάδα εξωτερικούς συνεργάτες), λόγω ανεπάρκειας προσωπικού και μάλιστα, ήταν προσωπικό ρουσφέτι του Ρουμπάτη στον πατέρα της, φίλο του επιχειρηματία Α.Γ. από την περιοχή που ασχολείται με εμπόριο αυτοκινήτων έχωντας 2 μεγάλες αντιπροσωπίες. 

Η νεαρά προσλειφθείσα, μας λένε όμως ότι γνωρίζει την τουρκική γλώσσα ελάχιστα, σε επίπεδο κάτω του μετρίου!

Δικαίως λοιπόν θα περιμένει κανείς πως μετά την αποτυχία της στον διαγωνισμό της ΕΥΠ που ολοκληρώθηκε επί διοικήσεως Κοντολέοντα, η μεταφράστρια θα έβλεπε την πόρτα της εξόδου και τη λήξη τη συνεργασίας της.

 Και όμως όχι! Αντί να απομακρυνθεί ως αποτυχημένη, με εισήγηση και δολοπλοκίες του εκεί τοπικού διοικητή, τελικώς διώχθηκε ή έτερη τουρκομαθής η οποία αποδεδειγμένα κατείχε τη γλώσσα σε άριστο βαθμό, που εργαζόταν ως εξωτερική συνεργάτιδα καλύτερα ακόμη και από τους εκεί τουρκομαθείς μεταφραστές που είναι μόνιμοι υπάλληλοι. Βλέπετε η τελευταία δεν έκανε τα γλυκά μάτια στον προϊστάμενό της που έχει μια ξινή για σύντροφό του. 

Άντε όμως να πούμε πως ότι έγινε, έγινε... Στεκόμαστε με σοβαρότητα στο γεγονός ότι μια μόνιμη υπάλληλος της ΕΥΠ με επιχειρησιακή θέση σε άκρως ευαίσθητη μονάδα, Τουρκοκατοικήσιμη, έχει αναρτήσει την φωτογραφία στο Faceboook με όλα τα στοιχεία της. Δεκάδες φωτογραφίες, με τους φίλους της και τους γνωστούς που εύκολα μπορούν να "προσεγγιστούν" από "καλά παιδιά" της περιοχής. 

Η ίδια μάλιστα οφείλει εκ της ιδιότητας της, μεταφράστρια, να πηγαίνει και σε δημόσιες συγκεντρώσεις με Τουρκικό ενδιαφέρον για να καταγράφει τι λένε! Πως πάει άραγε όταν όλοι την γνωρίζουν ; 

Ποιοι τις έχουν κάνει αιτήματα φιλίας με ψευδώνυμα και έχουν πλέον πρόσβαση ακόμα και στο κλειστό προφίλ της; Εμείς εδώ στο edolio5 δημοσιεύουμε αυτό το ρεπορτάζ για να την προστατέψουμε από τον εαυτό της. 

Φυσικά εδώ που τα λέμε δεν είναι η μόν δεν είναι η μόνη. Έχουν φτάσει στο edolio5 απο φίλους αναγνώστες, 37 δημόσια προφίλ από εν ενεργεία υπαλλήλους της ΕΥΠ! Υπάρχουν βέβαια και δεκάδες άλλοι που χρησημοποιούν ψευδώνυμα και είναι πιο προσεκτικοί στο ποιες φωτογραφίες δημοσιεύουν. Η 2η κατηγορία πολλές φορές χρησημοποιείται και για εισχώρηση σε κοινωνικούς χώρους και αιτήματα φιλίας. Η πρώτη κατηγορία όμως δεν έχει καμία δικαιολογία.

 Για πρώτη και τελευταία φορά η διοίκηση της ΕΥΠ είχε ασχοληθεί με υπαλλήλους που είχαν δημιουργήσει δημόσια profile πριν αρκετά χρόνια και είχε "τιμωρήσει" με επίπληξη (τίποτα δηλαδή) καμία 20αρια από δαύτους. Τώρα όμως το φαινόμενο αυτό έχει κορυφωθεί και ίσως να πρέπει να τραβηχτούν αυτιά πριν διαλυθεί (όσο έχει απομείνει ακόμα) το δύκτιο πληροφοριών σε ευαίσθητες περιοχές.