Οι 7 "καναλάρχες" του Youtube που "παίζουν" δυνατά! Εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές, δημοσιογραφικές εκπομπές και συνεντεύξεις στον "αέρα" του άγνωστου κόσμου του διαδυκτίου.


Του Άρη Σπίνου

Είναι γεγονός ότι η συμβατική τηλεόραση χάνει καθημερινά έδαφος, ως προς την εμπιστοσύνη που της έχουν οι Έλληνες.

Η πληροφόρηση τους, τουλάχιστον για την Νεολαία αλλά και όχι μόνο, έχει καταφύγιο πλέον το Youtube. Χτίζονται "κανάλια" πληροφόρησης που φυσικά άλλα εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες, άλλα υποστηρίζουν κόμματα και υποψηφίους και άλλα παραμένουν στο λίγο από όλα. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι καταγράφουν χιλιάδες συνδρομητές στα κανάλια τους που τα παρακολουθούν οι πολίτες με ένα κλίκ στο κινητό τους. Η ανίχνευση της δημοσιογραφικής μας ομάδας στον άγνωστο κόσμο του διαδυκτίου βρήκε 7 "καναλάρχες", που ομολογουμένως έχουν φτιάξει κάτι αξιόλογο, με σταθερές εκπομπές, ανεξάρτητα από τον τρόπο που παρουσιάζουν τα θέματα τους. Αυτό είναι στην κρίση όποιου τα παρακολουθεί. Αναφερόμαστε μόνο σε δημοσιογράφους που δεν έχουν ιστοσελίδες και μέσω αυτών έχουν δημιουργήσει Web TV. Προσπάθειες έχουν γίνει και γίνονται από πολλούς που έχουν όμως έντονο ερασιτεχνικό χαρακτήρα. Το διαδύκτιο σε όλες τις εκφάσεις του πλέον αποτελεί την μοναδική εναλακτική ενημέρωση. Έχουμε και λέμε λοιπόν. 

Ο Θάνος Κόκκαλης έχει το "Θάνος Κόκκαλης - Δημοσιογράφος", ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, παλιά καραβάνα της δημοσιογραφίας, η Μπέτυ Ιωάννα με το "BETTY DIRECT", ο Λάμπρος Πάσχος με το "Mr.Gnosi2go", ο Τάσος Λυμπερόπουλος με το "GreekSwissRadio", ο Δημήτρης Λιάτσος με τον "Ιδεοχώρο", ο Πάρης Καρβουνόπουλος με το "Militaire News"