"Αλαλούμ" με την αμύθητη περιουσία του "Mr Πεταλούδα"! Οι όροι της διαθήκης για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δεν μπορούν να "αγγίξουν" οι δικαιούχοι. Το καταπίστευμα στην Ελβετία, η κληρονομιά στον μπάτλερ (!) οι θετές κόρες, η προσφυγή στην δικαιοσύνη και η μητριά!


Του Άρη Σπίνου

Αν δεν έγραψε την διαθήκη αυτή για να τους τρελάνει όλους τότε πρέπει να δοθεί άλλη εξήγηση. 

O επιχειρηματίας Ελευθέριος Μουζάκης ήταν ο Έλληνας που την δεκαετία του 1990 έκανε την υψηλότερη φορολογική δήλωση στην Ελλάδα και μάλιστα ήταν περήφανος για αυτό. Έτσι μας έλεγαν κάθε χρόνο τα κανάλια και μόλις τελείωνε η είδηση έπεφτε η διαφήμιση για τις Κλωστές Πεταλούδα.

Ο Μουζάκης,  πέθανε το 2006, και στην διαθήκη του έβαλε ένα περίεργο ορό.

Η σύζυγος και οι τέσσερις κόρες του εκλιπόντος που κληρονόμησαν το 70,81% της εταιρείας του  δεν είχαν ούτε δικαίωμα ψήφου αλλά ούτε και δυνατότητα πώλησης των μετοχών τους έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2021.

Αντίθετα, για τις μετοχές αυτές ψήφιζαν οι εκτελεστές της διαθήκης, που πρόκειται για τέσσερα στελέχη της εταιρείας.

Όμως τώρα έχουμε 2022.

Οι κυρίες Ελευθερία, Αικατερίνη και Στυλιανή-Λιάνα Μουζάκη που κατέχουν αθροιστικά γύρω στο 42,74% της εταιρείας δικαιούνται ψήφου για πρώτη φορά στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει σε λίγες ημέρες.

Οι κληρονόμοι των άλλων θυγατέρων του Μουζάκη δεν έχουν προχωρήσει σε καμία κίνηση οπότε πιθανολογείται ότι θα ψηφίσουν και φέτος οι εκτελεστές της διαθήκης.

Μάλιστα οι κληρονόμοι έχουν πλέον από φέτος τη δυνατότητα πώλησης των μετοχών τους.

Χωρίς όμως να έχει παρατηρηθεί καμία αντίστοιχη κίνηση στο ταμπλό.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Μουζάκης πριν πεθάνει δάνεισε την εταιρεία με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Αρά το ποσό αυτό τους το οφείλει η εταιρεία.

Όμως παρόλο που το δικαιούνται εκείνοι δεν το έχουν ζητήσει ακόμα.



Με εξαίρεση την εγγονή του Μουζάκη την Δάφνη Κωστοπούλου, κόρη του εμβληματικού τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλου, οι κληρονόμοι του mr Πεταλούδα και οι κληρονόμοι τους είναι πρόσωπα παντελώς άγνωστα στο κοινό.

Για να εξασφαλίσει ο Μουζάκης τις κόρες του δημιούργησε ένα καταπίστευμα στην Ελβετία με τον όρο να εισπράττουν κάθε χρόνο 150.000 δολάρια η καθεμία, ταυτόχρονα δημιούργησε ένα δεύτερο ξεχωριστό καταπίστευμα για να εξασφαλίσει τη δεύτερη σύζυγό του Ελευθερία και τη θετή τους κόρη την Κατερίνα.

Η Ελευθερία Μουζάκη ζει σε μια εκπληκτική κατοικία στο Καβούρι με την κόρη της και μετέχει και στα διοικητικά της εταιρείας.

Πριν από 5 χρόνια πέθανε η μεγάλη του κόρη η Εύη.

Απέκτησε δύο παιδιά που σήμερα ζουν σε κάποιο ίδρυμα του εξωτερικού.

Η Εύη δεν άφησε το μερίδιο της περιουσίας της στις αδελφές της, αλλά στον οδηγό - μπάτλερ της, ο οποίος θα διαχειρίζεται την περιουσία των παιδιών της και θα εισπράττει ένα μηνιαίο επίδομα 5.000 ευρώ.

Οι δύο αδελφές προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για να προσβάλλουν τη διαθήκη της Εύης.

Στο μεταξύ όμως πέθανε και η δεύτερη αδελφή, η Μαρία-Διονυσία, η οποία υπήρξε για πολλά χρόνια σύντροφος του τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλου, με τον οποίο είχε αποκτήσει τη Δάφνη, ενώ από τον γάμο της μ’ έναν Γάλλο διπλωμάτη απέκτησε έναν γιο.

Η τελευταία κόρη του Μουζάκη, η Λιάνα, που έχει επίσης δύο παιδιά, προσπαθεί να ακυρώσει τη διαθήκη της μεγάλης της αδελφής και ταυτόχρονα να διεκδικήσει το μερίδιο της μητριάς της Ελευθερίας.