Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος και το "ταξίδι" του από το αλεύρι και τα strip show... στο χρυσάφι! Ο επιχειρηματίας "αίνιγμα" που "χορεύει" πλέον πάνω σε εκατομμύρια. Οι μισοί επιχειρηματίες λένε ότι είναι συνέταιροι του για να αποχτούν κύρος και ο ίδιος βρίσκεται "πίσω και μπροστά" από δεκάδες πασίγνωστα μαγαζιά. Οι ποινικές περιπέτειες που τον στιγμάτισαν!


Του Άρη Σπίνου

Και να ήθελε να περάσει απαρατήρητος χωρίς να αφήνει πίσω του τα σημάδια που έχει δημιουργήσει, θετικά η αρνητικά θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο αφού πλέον όποια πέτρα και αν σηκώσεις σε επιχειρηματικές δραστηριότητες μέρας ή νύχτας θα διαβάσεις το όνομα του. Αποτελεί αξιοσημείωτη επιχειρηματική προσωπικότητα αφού κατάφερε, ουσιαστικά μέσα σε 15 χρόνια, να κυριαρχήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε πολλοί επιχειρηματίες να ισχυρίζονται ότι είναι συνέταιρος τους προκειμένου να αποχτούν κύρος και "πλάτες" με το όνομα του. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που ξεφυλλίζουν τις δικαστικές του περιπέτειες και τα "τραβήγματα" με το εδώλιο του κατηγορουμένου για κακουργήματα και παρά το γεγονός ότι συνεργάζονται μαζί του δεν το λένε ούτε στον καθρέφτη τους. Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, ο φούρναρης της Συγγρού όπως τον έλεγαν στην πιάτσα έγινε ευρεως  γνωστός όταν καθιέρωσε την Αλυσίδα φούρνων με το όνομα "Χωριάτικο" και "Αττικοί Φούρνοι".

 Παρακαλούσαν στην κυριολεξία πριν από 10 χρόνια για να τους δώσει Franchise το όνομα της επιχείρησης. Την ίδια ώρα η "αγάπη" του με τα στριπτιζάδικα που είχε, με κυρίαρχο το Αλκατράζ στην λεωφόρο Συγγρού του "άνοιξε" σοβαρές ποινικές περιπέτειες όπου ταλαιπωρήθηκε ως κατηγορούμενος μαζί με άλλους με σοβαρά αδικήματα στην πλάτη. Στο τέλος η δικαστική απόφαση ήταν απαλλαγή αλλά η ταλαιπωρία και ο διασυρμός ήταν σοβαρά γεγονότα που τον στιγμάτισαν. Τα χρόνια πέρασαν και τα εκατομμύρια ευρώ έρεαν άφθονα για τον Άγγελο Γιαννακόπουλο. Η μια επιχείρηση μετά την άλλη στηνόταν με μεγάλη ευκολία. Μιλάμε για πολλά λεφτά. 

 Κέντρα διασκεδάσεως - φούρνοι - Club - εστιατόρια - καφετέριες. Ακόμη και σε δημόσιες προμήθειες πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έχει πάρει μέρος χωρίς να αφήνει εμφανώς το αποτύπωμα του. Η πιάτσα όμως είναι μικρή και όλοι γνωρίζουν. Αν κάποιος θελήσει να ονοματίσει πόσα μαγαζιά έχει και σε πόσες "δουλειές" συμμετέχει θα δυσκολευτεί αφού στα περισσότερα εξ αυτών δεν φαίνεται! Όλοι γνωρίζουν ότι η μεγάλη αλυσίδα Bread Factory είναι δικών του συμφερόντων αλλά ίσως ο ίδιος δεν πάει ούτε ως πελάτης! Από άλλη μεριά εξαιτίας της μοναδικής πλέον οικονομικής ρευστότητας που διαθέτει πολλοί ισχυρίζονται ότι "πίσω από αυτούς είναι ο Άγγελος" ανεξάρτητα αν ο ίδιος δεν τους έχει δει ποτέ!

Όποιος έχει όρεξη ας παρακολουθεί την "ανάπτυξη" του... μέχρι να βαρεθεί!